Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 24 oktober 2013

Tekendip wegpoetsen

Bij CKNootdorp is het nu herfstvakantie en ik liep een beetje met mijn ziel onder mijn arm.
Nu hoef je dat in mijn geval niet al te letterlijk te nemen, want ik heb veel hobby's, maar ik merk wel dat ik me wat ontregeld begin te voelen als ik geen tekenproject om handen heb.

Nu had ik een tijdje geleden al, een blog gespot die ik erg leuk vond. Op het blog paintanddrawtogether staat elke maand een uitdaging, waar tekenaars en schilders aan mee kunnen doen. De uitdaging bestaat uit een plaatje met een bepaalde moeilijkheidsgraad. Ik vond ze eigenlijk al een tijdje te lastig en daarbij hou ik ook niet zo van het natekenen van plaatjes. Plaatjes natekenen als oefening kan nog net, maar toch... Zou ik het eens proberen? Nou vooruit dan, ik tekende de uitdaging in pastelkrijt.



Het ging hier vooral om het weergeven van de glinsteringen in het water en dat was moeilijker dan gedacht. Op een bepaald moment betrapte ik mezelf erop dat ik maar aan het smeren bleef: donkerder, nee... lichter, of toch? Kortom, het was een ware uitdaging! Eigenlijk, voor het idee, zou ik nu mijn tekening moeten mailen naar de maakster van het blog... maar dat durf ik dan weer niet ;-)

Ach, hier staat hij ook mooi... en misschien belangrijker: mijn tekendip is over!

2 reacties:

  1. Lilian,

    Kom op nou niet te bedeesd, wie weet krijg je of veel waardering of goede tips.

    Groetjes,

    jeer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk er nog even over... en anders staat-ie hier ook heel mooi ;-)

      Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: