Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over mij

Wat leuk dat je meer over mij wilt weten! Oké, even voorstellen: ik ben Lilian, trotse eigenaresse van 'Lilians kladblok'. Ik werd geboren in het jaar van de oliecrisis, midden in wat later een 'prachtwijk' genoemd zou gaan worden. Op dit moment woon ik in een dorp, tussen de twee belangrijkste steden uit mijn leven (Den Haag en Rotterdam) in.

Dit weblog ben ik begonnen omdat ik mijn tekeningen en andere maaksels graag een plekje wilde geven. Het is toch zonde als je allerlei dingen maakt om ze vervolgens in de kast te laten liggen, nietwaar? Ik had al eerder een weblog met verhalen, maar zonder vastomlijnd onderwerp bleek het voor mij toch lastig om zoiets vol te houden. Schrijven over wat je aan het maken bent, bevalt me een heel stuk beter. Mijn blogberichtjes gaan over van alles, maar hebben altijd een illustratie als kapstok en dat is leuk om te doen!

Schrijven
Ja, ik vind het leuk om te schrijven. Al sinds ik een pen kan vasthouden, schrijf ik. Ik had altijd de wens om journaliste te worden, ooit ben ik ook aan de opleiding tot journalist begonnen, maar uiteindelijk bleek het niets voor mij. Veel te veel regels, veel te veel nadruk op 'je verhaal moet verkopen'. Tel daarbij op dat ik in een klas zat waar een constante competitie heerste... Nouja, geen succes dus. Nu schrijf ik vooral voor mezelf, veelal korte verhalen. Soms doe ik wel eens mee aan een schrijfwedstrijd, gewoon 'voor de leut'. Ik merk dat ik schrijven leuker vind als er geen druk op ligt. Overigens heb ik mijn journalistieke aspiraties nooit helemaal overboord gegooid hoor; ik schrijf zo af en toe nog wat artikeltjes voor non-profit organisaties.

Tekenen en schilderen
In 2010 schreef ik me in voor een basiscursus tekenen. Tekenen deed ik altijd al graag, maar ik was het contact met de potloden een beetje verloren in de loop der tijd. Een basiscursus, simpel beginnen, dacht ik... Het bleek de opmaat naar steeds meer willen leren en maken. Er kwam nog een cursus en nog één en nog één. Ik word blij van het creëren en als je dat samen met anderen kunt doen is het nog leuker. Dat heeft me ook geholpen om dit blog te beginnen, trouwens. Ik vond mijn werk nooit 'goed genoeg". Door te delen met anderen, kwam ik erachter dat dat allemaal wel meeviel. Inmiddels weet ik dat het ook niet draait om perfectie, sterker nog: een imperfect beeld is vaak zoveel interessanter. Ik vind het leuk mijn werk hier te delen en om er -soms totaal onverwachte- reacties op te krijgen.

Graag tot weerziens op mijn weblog!

Lilian

0 reacties:

Een reactie posten

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: