Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zondag 27 januari 2013

Kleine snelle schilderijtjes

Afgelopen week was een geweldige week in tekenopzicht. Al die leuke reacties op het hondje van Gep... Ik ben helemaal gelukkig dat ze er zo blij mee is.

Verder was er natuurlijk nog de tekenles, waar de docent weer eens kwam met een ware uitdaging. Hij begon met uit te leggen dat we vier snelle schilderijtjes moesten maken, waarbij we vooral uit moesten gaan van kleurvlakken.Hij had vellen met heel kleine voorbeeldplaatjes meegenomen die we moesten gebruiken. Klein werken, dus op een niet al te groot papier en... we mochten niet teveel blijven hangen in de details. "Niet zitten neuzelen" noemde hij het. Er kwam nog wat technische uitleg en daarna moesten we aan de slag. "Waarom juist vier schilderijtjes?" vroeg ik. "Okee, jij doet er vijf!"was het prompte antwoord. :-) Hilariteit alom, natuurlijk, maar die vier bleken vooral te maken te hebben met het feit dat het snel en zonder veel detail moest gebeuren.

Zo gingen we dus aan de slag. Ik had alleen mijn potloden en wat aquarelverf meegenomen, dus was ik genoodzaakt de opdracht uit te voeren in aquarel. Niet echt mijn materiaal, dus helemaal geweldig ging het niet. Hier en daar gaf de docent wat aanwijzingen en daar had ik ook wel wat aan. "Nee... geen lijnen zetten!"zei hij bijvoorbeeld. Oeffff! Ik zei terug dat ik lijntjes nodig had om erbuiten te kunnen kleuren. Daar moesten we allemaal ontzettend om lachen... maar het is wel een beetje waar.


Uiteindelijk had ook ik vier kleine schilderijtjes gemaakt. Heel anders dan wat ik gewend ben, maar ik vind ze toch best leuk geworden, ondanks de aquarel en... ondanks dat ik voor mijn doen wel heel klein moest werken. Details loslaten is eigenlijk nog het moeilijkst, maar daar had iedereen wel een beetje last van.

Tja....
Ik heb nu eenmaal lijntjes nodig om erbuiten te kunnen kleuren!
en die houden we erin!

3 reacties:

 1. Ha Lilian,leuk jou kleine snelle schilderijtjes
  mooie beschrijving hoe ze tot stand zijn gekomen.
  Ook jou laatste opmerking...van die lijntjes
  ja hou die er maar in die is leuk!!!
  En zonne groetje
  van deze kant
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha :-) Ja, die lijntjesopmerking zal me nog wel even achtervolgen, denk ik. Alhoewel iemand me pas vroeg of dat hetzelfde was als: ik heb regels nodig om me er niet aan te houden... :-) Nouja, we zullen maar zeggen dat je enigszins kunstzinnig moet zijn aangelegd om het te snappen!
   Bedankt voor je leuke reactie weer!

   Verwijderen
 2. Ha Lilian,bedankt voor je fijne reactie
  een warme vrolijke groet
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: