Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zondag 24 februari 2013

Kunst op Klein(er) Formaat: de koolmees

Het is inmiddels voorjaarsvakantie bij CK Nootdorp. Na de vakantie hebben we nog een week les voordat de jaarlijkse cursistenexpositie er weer aankomt. Ik kijk daar altijd er naar uit. Niet alleen omdat het geweldig leuk is om je werk aan een groter publiek te laten zien, maar ook omdat het heel erg leuk is om te zien wat anderen zoal maken. Het thema van de expositie is dit jaar 'in beweging'. Dat bleek een lastiger onderwerp dan gedacht, want eigenlijk is het een wat abstract en tegelijkertijd erg breed onderwerp. Er zijn cursisten die iets doen met de snelweg: snelle kleurige strepen, maar ook veel danseressen en zee├źn met wilde golven.

Ik ben nog bezig met iets waar ik erg lang over na heb gedacht: een paard van de draaimolen. Het paardje stond er zo op, maar de draaimolen weergeven en dan vooral 'in beweging' is nog behoorlijk lastig. Ik ben nog niet klaar, dus de foto daarvan laat nog even op zich wachten.

Ik ben inmiddels wel druk bezig met een andere actie van CK Nootdorp en die heet: Kunst op Klein Formaat. Het idee is dat iedereen die dat wil, zowel gerenommeerde kunstenaars als amateurs, een klein kunstwerkje inlevert op formaat 13 x 18 cm. Die kunstwerkjes worden anoniem tentoongesteld en verkocht voor tien Euro per stuk. Die tien Euro komen ten goede aan het kunstonderwijs in Pijnacker-Nootdorp. De grap is, dat een koper pas achteraf hoort wie het heeft gemaakt... Ik vind het echt een leuke actie en ik wil ook zeker meedoen, maar dat formaat!!!!

Ik schreef hier al eens eerder dat ik het lastig vind om klein te werken; een stuk papier is voor mij al snel te klein. Tijd dus, om dat te gaan trainen.

Ik ben zo slim geweest om niet meteen het 13 x 18 doekje te gebruiken dat ik had gekregen voor de actie, maar ik had nog een setje iets grotere canvasbordjes. Ooit eens gekocht bij de Xenos voor 'jeweetmaarnooit' :-) Nu kwamen ze mooi van pas, want deze zijn 20 x 20 centimeter. Toch al een heel stuk kleiner dan ik gewend ben!

Okee, tijd voor een klein afbeeldinkje dus... Nu het nog steeds zo 'wintert', mag ik graag kijken naar de kool- en pimpelmezen die gretig van de opgehangen vetbollen en pindaatjes snoepen. Het zijn prachtige vogeltjes om te zien en ze zijn razendsnel! Als je goed naar ze kijkt, zie je wat voor prachtige vleugeltjes ze hebben: mooi rond en perfect uitgerust om snel af en aan te kunnen vliegen.
Vandaar deze koolmees.... uitgevoerd in acryl op een canvasbordje van 20 x 20! Ja, ik leer het nog wel...

6 reacties:

 1. Prachtig in de vlucht,je hebt koolmeesje mooi in beeld gebracht Lilian.
  Dit vind ik een mooi idee schilder stukjes neer hangen zonder dat iemand weet wie het geschilderd heeft
  Zo word het eerlijk beoordeeld.
  En kleurrijke groet.
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik nou ook zo charmant van de 'kunst op klein formaat' actie, dat het eerlijk beoordeeld wordt en dat iemand iets uitkiest op gevoel, omdat het hem of haar aanspreekt.
   Ik oefen nog even verder op mijn kleine formaatjes ;-) en jij weer heel erg bedankt voor je fijne reactie!

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Het gevoel van vrijheid ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Aritha! Vrijheid, inderdaad... Soms zouden we allemaal wel een vogeltje willen zijn, denk ik ;-)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Dankjewel Arja... en wat geweldig dat je me ook volgt!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: