Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

dinsdag 28 mei 2013

Een kijkje in mijn dummyboek (2)

Gisteren heb ik voor het eerst dit jaar buiten getekend... en dat was heerlijk.  Ik voelde mijn lijf gewoon helemaal ontspannen en het resultaat was ook nog eens een leuke tekening.
(even klikken maakt 'm groter)

EDM uitdaging 15: Teken een boom

Een tijdje terug schreef ik hier over mijn pogingen een illustrated journal te maken. Ik klaagde over het dummyboek, over het materiaal en over het uitscheuren van pagina's. (Als ik dit zo teruglees, ben ik af en toe een behoorlijke zeurpiet ;-)) Inmiddels kan ik melden dat ik een manier gevonden heb om mijn dummyboek op een voor mij acceptabele wijze te vullen.

Allereerst waag ik me gewoon even niet meer aan aquarelverf in dit boek, daar is het papier gewoon echt niet geschikt voor. Ik heb een alternatief gevonden in het tekenen met fineliners van Stabilo. Ja inderdaad, gewoon fineliners! Natuurlijk hebben ook fineliners hun beperkingen: je kunt er niet lekker mee inkleuren bijvoorbeeld, maar dat kan wel weer met potlood, of door arcering te gebruiken. Ik werk nu dus zo en dat bevalt me goed.

Nu de tekenlessen afgelopen zijn, zocht ik naar een manier om toch bezig te blijven met tekenen en die manier vond ik in de 'Every Day Matters' uitdagingen van Danny Gregory. Ik heb het werk van deze man leren kennen via mijn docent bij CKNootdorp en ik was meteen enthousiast over de manier waarop hij tekende. Alledaagse dingen, omdat elke dag ertoe doet! Dat is natuurlijk ook zo. Wereldwijd doen heel veel mensen mee met zijn uitdagingen en als je op 'Every Day Matters' zoekt op het net, kom je talloze prachtige tekeningen tegen. Ik heb de oude uitdagingen geprint en ik ben er mee aan de slag gegaan. Ik kan nog even vooruit, want het zijn er maar liefst 328!

Zoals je kunt zien, ben ik nu bij uitdaging 15 en die was: teken een boom. De dode boom die ik tekende, staat bij mijn ouders in de tuin. Hoe lang die daar nog staat, weet ik niet, dus dat was een goede reden om hem even 'vast te leggen'. Als ik nu door mijn boekje blader, glimlach ik om de dingen die er staan... en ik heb -echt waar- nog niet gescheurd!

Los van het dummyboek, ben ik wat aan het experimenteren met ecoline en inkt. Dat heeft nog niet echt iets opgeleverd, maar zodra ik iets af heb, laat ik dat natuurlijk hier zien. Voor wie zich zorgen maakte of er na de cursus nog wel iets te zien zou zijn hier: nergens voor nodig, ik ben nog wel even bezig, schat ik zo ;-)

4 reacties:

 1. Het klinkt niet naar een zeurpiet
  ik vind het zelfs leuk Lilian wat je er bij schrijft
  het hoe en waarom.
  Ook de tekening van de boom is vrij echt alleen is het jammer voor de boom dat hij het loodje heeft gelegd.
  Je hebt nog een eind te gaan 328! laat maar zien....
  Kijkers komen van zelfs.
  Een zonnig groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te lezen dat ik toch niet zo 'zeurpieterig' ben als ik dacht!
   328 is inderdaad een heleboel... en ik heb al weer twee dagen niks gedaan, maar ik ga het volhouden hoor en zo af en toe laat ik zeker wat zien hier.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige tekening!
  En ach, af en toe mag je best wel eens zeuren over dingen. Dat doet iedereen wel eens, hoor! Volgens mij valt het nog best mee, dat je een zeurpiet bent.
  Vind het ook erg leuk om te lezen wat je erbij vertelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ach ja, ik probeer altijd positief naar de dingen te kijken, maar er valt altijd wel iets te klagen en als je dan die dingen op een rij ziet... dan denk je: oeiii!!! Ik ben weer helemaal gerustgesteld nu :-)

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: