Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 16 mei 2013

Venetië

Met je potloden en kwasten kom je overal... zelfs in Venetië! Gisteren was de laatste tekenles van dit seizoen. Natuurlijk heb ik me meteen aangemeld voor de volgende serie, want ik kan het tekenen en schilderen inmiddels echt niet meer missen.

De docent had gisteren een leuke 'uitsmijter' voor wie mee wilde doen: hij had een speciaal soort potloden meegenomen. Inktense potloden heten ze, ik had er weleens van gehoord, maar ik had me er nog nooit zo in verdiept. De naam zegt het eigenlijk al: het zijn potloden die een mooie diepe kleur afgeven als je het getekende uitwast met water. Zoiets als aquarelpotloden, maar dan (na het drogen) watervast en met een diepere kleur. De docent deed wat voor en dat zag er wel mooi uit, dus dat moest ik ook even proberen. Zo gebeurde het dus, dat ik ineens in Venetië belandde... en dat op een gewone doordeweekse avond, niet gek hè?


Wat trouwens die strepen moeten verbeelden, daar uit de ramen van het gebouw rechts, dat weet ik zelf ook niet :-)  Ze stonden op het plaatje dat ik van de docent had. Zijn het waterspuwers? Ik hou het maar op de vergeten roeispanen van een gondelier... (Met zijn roeispaan door het raam naar binnengeklommen, naar zijn verboden geliefde?)

Omdat het de laatste les van het seizoen was, moesten ook alle spullen mee naar huis die nog in de cursusruimte waren. Zodoende kwam ik er achter dat ik dit seizoen al eerder op reis was geweest met mijn kwasten... Naar Frankrijk! Tijdens een experiment met een nat-in-nat techniek schilderden we een lavendelveld en dat werd dit werkje: Ik was er destijds niet echt over te spreken, maar nu ik het - een hele tijd later- terug zie, vind ik het eigenlijk best leuk... en zeg nou zelf, het is in deze crisistijd toch een heel mooie manier om goedkoop op vakantie te gaan? :-)

8 reacties:

 1. Mooi zo als je schrijft met potlood en kwasten kom je overal.
  Mooi de blauw tinten vooral het Lavendelveld.
  Dus mijn keus Lilian,om goedkoop op vakantie te gaan is naar Frankrijk,we kunnen ook samen gaan.
  Je blijft in tussen wel tekenen hé anders word het hier wel heel stil.
  een zonne groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me geweldig, Christiene, samen met jou naar Frankrijk en dan heeeeel veel schilderen en tekenen, dat wordt vast een topvakantie!
   Geen zorgen hoor, de cursussen zijn dan wel afgelopen, maar ik blijf gewoon tekenen en schilderen. Dat was ook het idee van dit weblog, ook voor mezelf een manier om aan de slag te blijven. Ik probeer hier nog steeds regelmatig iets nieuws neer te zetten.
   Een zonnig vakantiegroetje aan jou terug!

   Verwijderen
 2. die Inktense zijn mooi he! heb zelf die krijtjes er van. echt mooie diepe kleuren krijg je er mee. ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond het echt een heel leuk materiaal om mee te werken. Eén van de andere cursisten had de 'inktense sepia' gebruikt, dan krijg je een heel apart sfeertje, ontzettend mooi. Ik wist niet dat je er ook krijtjes van hebt, ook leuk om eens te proberen... Dankjewel voor de tip!

   Verwijderen
 3. dat heb je weer mooi gedaan, van het materiaal ken ik niet veel maar te tekeningen mogen er zijn. Groot gelijk dat je volgend schooljaar verder gaat met lessen te volgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Merel, voor je lieve reactie! Dat ik verderga volgend jaar stond voor mij al vast, want ik kan inmiddels niet meer zonder... Zo blij word ik van tekenles ;-)

   Verwijderen
 4. Ik vind ze allebei heel mooi. De onderste heeft natuurlijk meer kleur. Daar hou ik van. En op lavendel ben ik helemaal dol. We hebben het in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook ik heb een voorkeur voor kleurig werk hoor, al vind ik de meer sobere werkjes soms ook heel sfeervol. De Venetië-oefening was voor mij ook een uitdaging, omdat ik eigenlijk niet zo goed ben in perspectieftekenen en deze vind ik zelf heel aardig gelukt. Ja, lavendel is inderdaad heerlijk en heel mooi om te zien!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: