Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zondag 26 april 2015

Auto vleksperiment

Auto's. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Enerzijds is een auto een geweldig vervoermiddel, anderzijds zijn auto's kwalijke heilige koeien die ook nog eens ontiegelijk gevaarlijk kunnen zijn.
Een autoritje op een rustige dag is geweldig, maar het geluid van auto's kan de stilte van het mooie om je heen ook gruwelijk verstoren. Over files en ander autoleed heb ik het maar even niet.

Ik tekende auto's tijdens mijn voorlaatste vlekkenexperiment op de cursus. Geen idee waarom, maar ineens stond het blad er helemaal mee vol. Interieur, exterieur, oud, nieuw. Auto's zijn niet bepaald rechttoe rechtaan ontdekte ik... en zo'n interieur is nog behoorlijk ingewikkeld ook. Dashboards hebben ingewikkelde vormen, lastige knopjes en spannende metertjes. Zo'n ouderwetse versnellingspook was eigenlijk veel mooier dan die van tegenwoordig, al vind ik die futuristische metertjes wel weer leuk.

Auto's... (inkt en aquarel)


Voordat ik mijn rijbewijs haalde, wilde ik niets liever dan rijden. Toen ik het roze papiertje eenmaal had, ontdekte ik dat alleen in een auto zitten toch wel anders is dan rijden met een rijinstructeur naast je. Helemaal erg werd het, toen ik naast elke bestuurde in een auto de gewoonte aannam om (als dan niet in gedachten) 'mee te rijden'. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als je overal kleine hoekjes gaat zien, is dat behoorlijk lastig... en niet alleen voor mezelf.

Autoshowrooms vind ik geweldig. Dat glimmende metaal overal, de geur van nieuw en die zweem van dromerige hebberigheid. Het idee dat je kunt rijden in een bolide die nu zo mooi glimmend op een verhoging staat... Alleen de autoverkopers, die detoneren een beetje de magie van zo'n showroom. Sta je in gedachten de lak van een mooi rood exemplaar te strelen, roept zo'n piechem dat 'ie ook in kobaltblauw te verkrijgen is... Weg droommomentje. 

Net zoals het hondenras vaak iets zegt over de baas, zegt de auto iets over het type persoonlijkheid. Tenminste, dat vind ik. Wat dan? Nee leuk geprobeerd, voor ik het weet zit ik hier mensen vreselijk te beledigen, dus dat hou ik lekker voor mezelf. Jammer hè? ;-)


18 reacties:

 1. Lilian,

  Grappig dat dit soort beelden boven komen drijven tijdens zo'n vlekkenexperiment.
  Zelf heb ik helemaal niets met auto's. Ik heb er één puur als vervoermiddel en transportmiddel en ik geef niets om alle toeters en bellen. Mijn eerste auto was een Renaultje 4 en ook nu nog heb ik geen echte luxe auto.
  Bedankt voor jouw reactie en wat die foto's van de wielrenners betreft, ze moesten wel stevig bergop, dus ze gingen niet zo heel hard -;).
  Ben je per ongeluk "haar" vergeten -;)?

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toeters en bellen hoeven voor mij ook niet echt hoor, al vind ik het wel leuk om naar te kijken. Ik kan vol bewondering kijken naar een mooie auto, maar dan hoef ik die nou ook weer niet perse zelf in bezit te hebben ;-)

   Dat scheelt inderdaad, als wielrenners niet zo hard rijden is het wel te doen. 't Blijft toch een mooi plaatje!
   Dat laatste, ik was het niet vergeten, maar het is wel waar, natuurlijk :-P

   Verwijderen
  2. Lilian,

   Wat is waar, bedoel je het haar, mijn haar, zijn haar, ons haar, jullie haar, haar haar of jouw haar ;-)?

   jeer

   Verwijderen
  3. Euh... gewoon 'haar' in het algemeen!

   Verwijderen
 2. Begin nu toch wel nieuwsgierig te worden
  ik reed ooit Seat Marbella oftewel een valse Panda.
  mijn oudste zuster reed een echte Panda
  mijn jongste zusje reed Golf
  Mijn vader zwoor bij Simca 1100

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Seat is echt zo'n merk wat een hele revolutie heeft doorgemaakt. De Marbella's waren altijd van die echte boodschappenkarretjes. Tegenwoordig is Seat razendpopulair onder jonge bestuurders: met zo'n petje op de weg onveilig makend. Een beetje zoals de Golfjes GTI toen ;-), ook autootjes voor de snelle jongens.

   Oh en die Pandaatjes daar kon je niet langslopen zonder keihard "hahahahaha!" want: in een Panda lach je iedereen uit. Volgens mij is dat tegenwoordig andersom, trouwens;-)

   Die Simcaatjes waren best grappige karretjes om te zien, op de tweedehands markt wordt daar nog grof geld voor gevraagd ook.

   (en nu weet je het nog niet, hahaha!)

   Verwijderen
  2. maar die seat reed 25 jaar geleden wel al mooi 1 op 22.
   En als ik het stuur helemaal naar links draaide kon ik vanuit parkeren zo vol gas geven en met een halve draai in de tegengestelde richting de straat uit rijden.
   Met verhuizen was ie ook ideaal er kon omdat ie recht was veel meer in dan in een renault 19 ( die mijn pa op het laatst had omdat simca niet meer bestond)

   Nadeel was dat ie met vol gas nog maar 110 haalde en ik dus altijd gewend was om vol gas te rijden.
   Stapte een keer in de auto van mn baas en toen zat ik dus opeens op 160km/u op de weg van Almere naar Lelystad, die gelukkig helemaal leeg was.

   Verwijderen
  3. :-) Dat heet gewoon 'een zware voet'!

   Ja, die moderne vormgeving van auto's is niet altijd even praktisch, dat klopt!

   Verwijderen
 3. hoi lilian , bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog, zullen we mekaar volgen? is altijd iets leuk te lezen bij jou, heel gevarieerd, bij mij is iets saai, maar komt door me werk, geen tijd..toch zou ik het leuk vinden..groetjes..en fijne dag..liefs soraya

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, natuurlijk! Je staat inmiddels tussen mijn lijstje bloggers... Niks saai hoor, ieder blog heeft een eigen charme!

   Verwijderen
 4. Lieve Lilian,
  Het is een prachtige aquarel geworden mooi met inkt getekend !!
  een leuk idee auto,s als vleksperiment
  je schrijven er bij is een mooie aan vulling echt op z,n Lilian,s
  Ik wens je nog veel plezier met schrijven en kunst.
  Fijne week maak er wat van
  Groetjes
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Dank je, lieve Christiene! De vleksperimenten bevallen me wel, ik heb nog net geen boekje vol, maar dat scheelt niet veel. Ik moet erg lachen om de reacties die mijn autoschrijfsels oproepen... op z'n Lilians :-)

   Verwijderen
 5. Ik en auto's als het maar rijdt en me brengt waar ik zijn moet
  Mooi je aquarellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zo, dat is het belangrijkst:-)
   Dank je wel lieve Merel!

   Verwijderen
 6. Zo knap...geef echt niks om auto's, maar je kunstwerk is een waar plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ach ja:-) mijn auto noemden ze eens een oud wijven mobiel, maar ik ben er erg blij mee, hij rijdt lekker:-)
  leuke blog heb je lillian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Als jij er maar blij mee bent, dat is toch echt het belangrijkste! Dank je wel voor je lieve complimentje!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: