Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 10 september 2015

Gevonden en gevangen

Het 'gewone leven' na een lange vakantie is inmiddels al weer een tijdje in volle gang. Dat merk je ook direct aan mijn creatieve productiviteit. Een tekening afmaken blijft dan veel langer hangen in 'geen zin' of  'nu even niet'. Gelukkig ontving ik alweer een berichtje over de aanvang van de nieuwe cursus, dus dat komt wel weer goed. In elk geval werd het wel weer eens tijd om hier iets te laten zien.

Een echte lach
Een paar weken geleden maakte ik deze 'kop' af. Die was blijven liggen van de cursus voor de vakantie. De eerste versie van dit schilderwerk was uitgevoerd in alleen maar blauwtinten. Saai, vond ik. Dat dacht ik op te lossen door er met wat geel en groen in te kledderen. Ik ben er niet helemaal enthousiast over, maar het was dan ook een experimentje:
Lach! (acryl)
Waar ik wel tevreden over ben, is de lach. Het hele gezicht is een lach geworden en dat is fijn om naar te kijken. Die roze, -niet te missen- achtergrond maakte ik omdat ik nu eindelijk die tube roze verf wel een keer aan wilde breken. Ooit gekocht, maar echt nog nooit gebruikt. Nouja, dan maar gelijk goed en de hele achtergrond vol smeren ;-)

Gevonden voorwerpen
Ik 'vind' de laatste tijd overal potloden en pennen. Doorgaans ga ik van huis met één pen in mijn tas, (je weet maar nooit wat je moet schrijven onderweg) maar ik kom rustig weer thuis met drie pennen. Onderweg van het ene bureau naar het andere neem ik een pen mee en die vergeet ik dan weer terug te leggen. Je zou het kunnen zien als lichtelijk kleptomane neigingen, maar ik doe het echt niet expres! Overigens heb ik er nog nooit klachten over gehad, dus hoef ik me er niet echt zorgen over te maken en dat doe ik dan ook maar niet.

Gisteren vond ik op de grond zomaar een potlood. Dat kwam mooi uit, want samen met een collega was ik aan het surveilleren bij een examen. Dat is een behoorlijk slaapverwekkende bezigheid. Wachten tot ze klaar zijn, af en toe een vraag beantwoorden, wat mini fluisterconversaties voeren met je collega, maar vooral lang zitten. Leve het gevonden potlood!  Nu kon ik mooi even de tijd doden door wat te krabbelen. Tja en wat krabbel je dan? De examenkandidaten dan maar...
'geconcentreerd'


Dit meisje is geconcentreerd bezig. Haar haren had ze in een semi-slordige knot, die me op een bepaalde manier intrigeerde. Ik had geen zin in alle details, maar dat hoeft natuurlijk ook allemaal niet: een paar vegen en klaar. Daarmee was de middag natuurlijk nog lang niet om, dus startte ik een volgend schetsje. Deze dame zat jammer genoeg wat minder stil dan de vorige. Haar jas had ze nonchalant over de stoel geslingerd...


'moeilijk'


Ze vond het examen duidelijk heel erg lastig en ze uitte haar ongenoegen door te zuchten en haar hand nadrukkelijk onder haar hoofd te plaatsen. Zo heb ik haar uiteindelijk proberen te 'vangen' ... "Jaja," fluisterde mijn collega "lekker makkelijk, alleen de achterkant!" Dat valt behoorlijk tegen, kan ik hier melden. Overigens was het pas echt een prestatie geweest als ik de 'voorkant' had getekend, die kon ik namelijk niet zien :-)

Zo ging de tijd toch net even wat sneller voorbij. Schetsen is best leuk om te doen, al kon ik duidelijk merken dat ik wat oefening gemist had. Met dank aan het (dit keer  eerlijk gevonden) potlood!

10 reacties:

 1. Hoi Lillian, leuk om weer een blogje van je te kunnen lezen, ik blog ook niet zo vaak meer
  ben te druk...maar we zij er wel of niet? groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms heb je gewoon even wat minder te bloggen. Nu de cursus strakjes weer begint, heb ik weer meer dingen om te laten zien hier. Of ik moet wat vaker potloden vinden ;-)

   Verwijderen
 2. Een Mooi mens is er uit te voorschijn gekomen, met een vriendelijke lach!!
  jou schetsjes mogen er ook zijn, een mooi tijd invulling, en leuk om te doen , Lilian, met dat potlood heeft misschien zo moeten zijn........een zetje om weer te beginnen!
  wens je een gezellige weekend.
  creatieve groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Christiene!
   Schetsen is zeker leuk om te doen en inderdaad: voortaan moet ik maar met pen EN potlood de deur uit gaan, dan zit ik nooit meer zonder blog-spiratie:-)

   Verwijderen
 3. Leuke schetsjes op een toepasselijke ondergrond.
  Ik moest eens ongepland examen lopen omdat een collega vast zat in de file.
  Drie stappen de aula in met krakende schoenen en ik heb geen beweging meer durven maken de rest van het uur.
  De collega bleek achteraf al lang gearriveerd, maar was lekker koffie gaan drinken ipv mij af te lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx!
   Oh herkenbaar! Ik loop eigenlijk altijd op schoenen met hakken, dat geluid in een doodstille ruimte... echt erg!
   Pff... lekker zo'n collega, erg aardig maar niet heus :-(

   Verwijderen
 4. Je maakt echt schitterend mooie tekening. Het is ook hele kunst om te doen. Ondergrond om te maken is best wel heel goed gedaan. Ik vind de kleuren erg mooi. Ene je schetsjes is geweldig dat je doet. Succes verder om te maken.
  Groetjes Jacqueline & Ferry. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word er bijna verlegen van, Jacqueline en Ferry! Dank voor jullie lieve berichtje ;-)

   Verwijderen
 5. glimlach leuk beschreven Lilian en goed tekenen dat kan je daar ben ik van overtuigd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Novelle... ach wat is goed? Ik vind het leuk en ik geniet als anderen dat kunnen waarderen :-)

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: