Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

vrijdag 7 augustus 2015

Maki's maken

De dierenfoto's lieten me niet los de afgelopen week. De conversatie met Marlien naar aanleiding van mijn vorige blog droeg er ook aan bij: ik wilde maki's maken!
Best lastige diertjes om te tekenen, maar o wat zijn ze leuk...
Ringstaartmaki's: altijd bezig met elkaar (inkt en aquarel)
De officiële naam voor maki's is trouwens 'lemur' en soms worden ze ook 'katta's' genoemd. Maki klinkt leuker vind ik. Wat misschien ook grappig is om te weten: die kenmerkende staart zetten ze vaak in als ze een beetje ruzie met elkaar hebben. Al schijnen ze ook te kunnen grommen, maar dat heb ik zelf nog nooit echt waargenomen. Wel dat ze hun tanden aan elkaar laten zien en dat ziet er grappig, maar ook  dreigend uit. Dieren zijn wat dat betreft wel duidelijker dan mensen ;-) Soms heb ik namelijk ook wel eens zin om op zo'n manier mijn tanden te laten zien. Of om, net zoals Maki's doen, mijn territorium af te bakenen met een paar fiks stinkende geurvlaggen... (Ja buurman, kijk maar uit!)

Ik maakte de Maki's in inkt en ik vulde ze in met aquarelverf. De achtergrond is een combinatie van aquarelverf en wat witte acryl met veel water, omdat ik het groen in eerste instantie wat te groen vond. Best een grappig effect en weer een wat anders dan vlekken.

19 reacties:

 1. Hoe voorkom je dat de inkt uitloopt als je de verf erop zet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oostindische inkt loopt niet meer uit als het droog is, dus eerst je inkt laten drogen en daarna kun je 'los' gaan met willekeurig wat voor soort verf. Daarom ben ik ook zo'n fan van oostindische inkt: ten eerste omdat het zo mooi zwart is, ten tweede omdat je het goed kunt combineren met aquarelverf :-)

   Verwijderen
  2. Aha wer wat geleerd.
   Heb nog flesjes staan

   Verwijderen
  3. En wie wat bewaart... die heeft wat! Altijd fijn, zo'n voorraadje ;-)

   Verwijderen
 2. zoals altijd heb je de Maki`s prachtig neer gezet op het papier....applaaus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lilian,

  Ze zitten mooi op hun gemak(k)i(e) ;-).

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alsof ze ervoor gema(a)k(i)t zijn hè? ;-)
   Dat vind ik ook zo mooi aan die beestjes...

   Verwijderen
 4. Ha Lilian,
  Ja dat zijn echt leuke beestjes,echt grappig om te zien!
  maar ook het tekenen geeft veel plezier, zo te zien....
  De stinkende geurvlaggen nemen we er bij.....knijpertje op je neus.....
  zomer groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Christiene! Leuk om te lezen dat jij ook 'n liefhebber van maki's bent, ze zijn echt grappig hè? Wij mensen zijn ook niet geheel geurvrij, zullen we maar zeggen :-) (Daar heb je soms ook een knijpertje bij nodig) Ik wens je een mooie knijpervrije dag!

   Verwijderen
 5. Wat heb je heel gedaan. Gelukkig bleven deze dieren zitten. Deze beestje zijn heel grappig om te zien. Maar zijn zo vlug om te weg te gaan.
  Groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee wat leuk dat je reageert... en dank je wel!
   Ja dat klopt, ze zijn echt heel snel en ze zitten geen minuut stil. Ik heb ook maar weinig foto's waar ze echt duidelijk op staan ;-) Aan de andere kant: dat maakt ze denk ik ook zo leuk: ze zijn altijd bezig, dus je hebt ook veel om naar te kijken.

   Verwijderen
 6. Wat leuk dat je mijn blog bezocht. Wat een leuke tip van de website mbt de kaarten. Ik kende deze site nog niet. Wat teken je prachtig. Vroeger maakte ik ook tekeningen in inkt. Nu af en toe nog een keer. Ik wil het wel meer gaan doen. Ik ga je ook volgen. leuk kennis gemaakt te hebben Groeten van Geri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het genoegen is geheel wederzijds, Geri. Ik hoop echt dat het je lukt om meer aandacht voor je kaarten te krijgen, ze zijn zo mooi! Dank je wel voor je lieve complimentje. Ik vind het altijd leuk om te zien wat anderen maken, dusse.. tot blogs!

   Verwijderen
 7. Ik vind ze vooral heel erg echt! Knap gedaan!

  We hebben ze bij Avifauna gezien. Zo mooi. Maar één mevrouw wilde er eentje aaien en toen liet hij toch zijn tandjes zien ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen, dank je!

   Ja, ze zien er lief uit, maar ik heb ook wel eens gehoord dat het nogal eigenzinnige beestjes zijn. Die tandjes zijn best indrukwekkend hè?

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: