Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zondag 2 april 2017

Nog meer portretjes...

Af en toe voel ik me net een cosmetisch chirurg, als ik bezig ben met het maken van portretjes.
Na het tekenen van gezichten, ben ik verder gegaan met schilderen, zowel op de cursus als thuis.  Ik was niet zo van het verven, dacht ik... maar ik moet bekennen dat ik het steeds leuker ga vinden.
Zo maakte ik onderstaand kopje, na een mislukte voorstudie op de cursus, thuis af. Met maar vier tubes verf: bruin, blauw, wit en zwart. Het werd een waar project. Smeren, kijken... Oei, toch een verkeerde neus... Hoppa, verf eroverheen. (jawel, een kleine nosejob!) Die oogleden, ook niet helemaal geweldig... ook dat corrigeren we even met een extra likje verf. Naast cosmetische ingrepen, waag ik me ook aan het kappersvak. Hier en daar wat highlights, wat speelse plukken en de metamorfose is een feit.
Vrouw in blauw (acryl)


Zo makkelijk als ik het hier schrijf, ging het natuurlijk niet. Er zitten heel wat lagen verf op dit hoofd, maar ik had er zo'n lol in. Ik ging helemaal op in het werken aan dit projectje. Met de kwast in mijn mond (ik hield er  een blaar in mijn mondhoek aan over, hihi) liep ik heen en weer tussen mijn werkje en de andere bezigheden in huis. Ik vind 'r heel echt geworden... al heeft ze dan een beetje zombiekleuren, volgens tekenvriendinnetje Irina ;-)

De weer daarvoor had ik een ander portret voltooid tijdens de cursus. Dat maakten we met zwart en wit. De bedoeling was, dat je door het onderscheid in licht en donker goed op te zetten, het portret vorm zou geven. Ik nam de opdracht misschien wat te letterlijk, waardoor het portret te vlekkerig is geworden. Toch werd door mijn omgeving Daniel Craig herkend in mijn schilderwerk. Hij was het trouwens niet hoor, de referentiefoto was volgens mij geen beroemdheid, maar toch is dat wel grappig.
Niet Daniel (acryl)


Wie hier vaker leest, weet dat ik af en toe enorm eigenwijs kan zijn... en ik moet dan ook even terug komen op een post die ik eerder schreef. Over verf en merken... Je kunt 'm hier (klik!) teruglezen. Het juiste merk... het zou me wat, schreef ik. Afgelopen tijd werd me duidelijk dat het wel degelijk uitmaakt. Ik leende wat échte verf van Talens van een medecursiste en ik stond perplex van hoe veel beter je met die verf kunt schilderen. Het is soepeler, het mengt beter. Ik moet gewoon toegeven dat die verf beter is. Eigenlijk wel een prestatie dat ik dit ook allemaal met goedkope verf kan, hè ;-)
Of ik nu allemaal nieuwe verf heb gekocht? Nee, dat niet. De oude moet eerst op, zo veel Nederlander ben ik dan ook wel weer.
En eigenwijs ja, dat ook.


12 reacties:

 1. Duurdere verf bevat meer pigment.
  Maar voor sommige dingen is een goedkope verf best goed.
  Ik zweer bij rowneys, dat is lekker lobbig.
  Maar ik heb ook simpele schoolverf staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat van die pigment heb ik eerder gehoord. Al moet ik zeggen dat je daar tijdens het schilderen niet echt last van hebt. Ik vind niet dat de kleuren minder zijn, of zo. Het zit meer in de verwerking voor mij.
   Maar ja, schilderen deed ik niet echt veel, dus waarom zou je dan duur spul kopen dacht ik ☺

   Verwijderen
  2. Jij werkt heel transparant, dan merk je het denk ik minder.

   Ik heb een goedkope tube roze staan die dekte na 6 lagen nog niet.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Gelukkig!
   (Anders heb ik ook geen reden om die dure verf te kopen😀)

   Verwijderen
 3. Lilian,

  Al is de verf gelaagd, de koppies zijn best geslaagd!

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zo zeg ik elke keer... bedankt voor je mooie reactie jeer!

   Verwijderen
 4. leuk die portretjes het plezier die je er mee had straalt er vanaf Lilian
  Geinig zoals je schreef over de kwaliteit van verf want die is inderdaad heel verschillend daar heeft mijn man D het ook wel eens over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je dat ziet!
   Haha, nou meestal ben ik niet zo moeilijk hoor... Als het maar verft, maar als je dan eens echte probeert, dan voel je dat verschil wel.

   Verwijderen
 5. Ha Lilian,
  Een leuke beschrijven over de kwaliteit van de verf
  De prestatie  van wat je laat zien,zijn leuke kopjes!
  zelf heb ik dit ook wel eens gehad met goedkope schilders
  doeken die deden geen goed aan de kwasten.
  Veel schilderplezier
  een kleurig groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha! Over kwasten kan ik ook bijna een boek schrijven, trouwens! Ken je dat: van die kwasten die na een paar keer een water bad hun hele voorkant verliezen? Of kwasten díe spontaan ontharen op je doek? Deugdelijk materiaal vinden valt nog niet mee☺
   Ik ben ook redelijk tevreden over de kopjes hoor Christiene, dank voor je compliment! Ik wens jou ook een kleurrijke week toe en met de lente in volle gang, moet dat lukken!

   Verwijderen
 6. Ha Lilian,
  Wens je mooie Paasdagen,met veel gekleurde eitjes
  en een zonnetje tekenen we er zelf bij.
  liefs een Paas groetje.
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: