Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

dinsdag 8 augustus 2017

Foto's organiseren

Vakantietijd. Het voelt nog steeds wat onwerkelijk om niets te moeten. De eerste paar dagen zaten mijn schouders helemaal vast (spierpijn!), want kennelijk moest ook mijn lichaam wennen aan de vakantie modus. Op het moment van schrijven stort de regen met bakken uit de hemel, maar gelukkig hebben we een paar mooie dagen achter de rug. Mijn lijst van 'dingen die ik zou doen in de vakantie' is lang, maar ik heb er nog weinig uitgevoerd ;-) Het fijne van vakantie is dat niks moet, dus ik vind het ook niet erg.

Waar ik wel mee begonnen ben, is het sorteren van mijn fotobestanden. Ik ben niet echt iemand die heel veel foto's verzamelt, maar van mijn tekeningen zijn het er in de loop der tijd best heel veel. De map 'tekeningen'  onder de fotobestanden op mijn computer begon echt wel wat groot te worden. Tijd voor organisatie dus.
Voordat ik de map van mijn computer haalde en elders opborg, heb ik gedaan wat ik ook al een tijdje van plan was: namelijk een overzicht maken van mijn werk. Lang heb ik zitten dubben over hoe ik dat aan zou pakken, want er zijn veel mogelijkheden voor zoiets. Uiteindelijk leek een fotoboek me het meest geschikt... en ook daar heb je tig mogelijkheden in. Ik besloot te gaan voor makkelijk en ik kwam uit bij de fotoboek service van  Kruidvat.

Hoewel ik tevoren wel een beetje twijfels had over hoe het zou worden, ben ik er toch best tevreden over. Het is een mooi boek geworden met een harde kaft en de foto's komen mooi uit op het papier. "Wat ga je daar dan mee doen, dan?" vroeg iemand me. Waarom je altijd dingen zou moeten doen met een fotoboek, is mij een raadsel. Nee, ik duw niet ongevraagd een fotoboek onder je neus. Ik weet dat sommige mensen dat doen, dus misschien was dat de angst van degene die de vraag stelde. Hoewel, waarom stelt niemand deze vraag als het over vakantiefoto's gaat? Dat is één van mijn grote ergernissen van na een vakantieperiode, trouwens: verplicht vakantiefoto's kijken. Van sommige personen hoef ik echt niet te zien hoe ze in korte broek door een toeristische trekpleister sjokken, laat staan dat ik wil zien hoe ze aan het strand zitten. Van die mensen krijg je ook geen selectie van vakantiefoto's, nee... gelijk de hele serie: 300 stuks! Leve de digitale camera's! Jantje op een luchtbed, Jantje bij de tent, voor de tent, achter de tent, in het zwembad...  Waag eens te zeggen dat je 'nu wel een indruk' hebt, want daar willen die mensen niet aan hè? "Ja, maar deze, die moet je ook nog even zien!" en dat net zo lang tot je de volle 300 foto's hebt bekeken. Dat dus.

Dat is nou weer het mooie van die foto's van mijn boek. Het is slechts een selectie, dat ten eerste en ten tweede: ik hoef er niets mee te doen. Het is handig, leuk om in te bladeren en mooi om te laten zien aan mensen die geïnteresseerd zijn in wat ik zoal maak. Dat lijkt mij reden genoeg ;-)
Ik ben er in elk geval blij mee.
Hieronder een kleine impressie van de inhoud. Voor alle duidelijkheid: ik heb mijn boek de titel "Buiten de lijntjes" gegeven, omdat ik zo graag buiten de lijntjes kleur ;-)

12 reacties:

 1. Ziet er fantastisch uit.
  Een heus "koffietafelboek"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! O ja, zo heet dat hè? Ik zal 'm nonchalant op mijn salontafel slingeren ;-)

   [Herstel. Ik bedoel natuurlijk: netjes neerleggen, anders gaat ie stuk]

   Verwijderen
  2. Ik vind het zo'n malle uitdrükking he.
   Wie heeft er nou een koffietafel tegenwoordig?

   Verwijderen
 2. Ik heb ook een fotoboek gemaakt van mijn mans schilderijen en van mijn schilderijen. het is hartstikke leuk om te maken en fijn om te hebben. En, ik duw het ook niemand onder hun neus. Het is voor onszelf. Ik moest lachen om je commentaar bij de lieden met de strandvakantie. Vreselijk. Begrijp helemaal wat je bedoelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te maken was het zeker! Wel een beetje puzzelen af en toe, maar dat ben je vergeten als je het dan eindelijk in handen hebt. Leuk dat jij dat ook hebt gedaan ;-)

   Haha, ook zo'n horrorsituatie mee gemaakt, zeker? Echt... ik vergeet het nooit meer: er kwam geen eind aan die foto's en dan dacht ik 'nu is het klaar' en dan kwam er weer zo'n verhaal. *knarsetand*

   Verwijderen
 3. Ach wat naar dat je schouders zo vast zit. Vakantie moet zeker aanwennen. Dat is zeker leuk om te doen sorteren je foto's. Dit hebben wij ook eerder gedaan met onze huisdieren. Het is zo leuk om te doen. Je schilderijen foto's staat mooi in zo boek. Je zult heel veel plezier hebben om te kijken.
  Fijne dag gewenst.
  Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat gelukkig al een stuk beter met mijn schouders! Het was inderdaad leuk om alles nog eens te sorteren. Van sommige dingen moest ik ook betere foto's maken, dus ik bladerde ook weer eens door oude tekenmappen. Dan kom je soms dingen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Leuk dat jullie dit ook hebben gedaan met de foto's van jullie huisdieren!

   Verwijderen
 4. Onze tekenjuf zegt altijd dat we moeten buiten de lijntjes leren kleuren. Op de basisschool leren ze dat anders aan hé.
  Ik wil wel meer van je werkjes zien hoor.
  Ik heb zes jaar Tekenkunst gevolgd aan de Academie en straks start ik in het tweede jaar Beeldhouwkunst.
  Ik wens je een heel fijne dag toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;-) Op de basisschool kleurde ik ook al buiten de lijntjes, geloof ik... Bij mij werd het nooit netjes! Wat gaaf dat je tekenkunst hebt gedaan! Ik ben maar een goedbedoelende prutser hoor. Als ze mij te veel zeggen wat moet en wat niet mag, krijg ik last van blokkades. Beeldhouwen lijkt me ook supertof. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: