Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

woensdag 30 mei 2018

Hamsteruhhhh

Tja, je kunt plannen maken wat je wilt, maar soms gooien andere dingen roet in het eten. (en dat is niet lekker)

Het zat zo: ik ging naar de tandarts, omdat het wel weer eens tijd was. De tandarts vond een gaatje en ging de boel repareren. Gaatje gevuld, patiënt blij naar huis. Helaas, die blijheid duurde niet lang. Ik kreeg me toch een last van mijn kies... Natuurlijk tijdens Pinksteren, dus effe bellen zat er ook al niet in. Tot overmaat van ramp ook nog een dikke wang en lip. Oei, wat voelde ik me ellendig! Ik ging naar 's lands grootste kruidenier om soep in te slaan, want dat was nog het enige wat ik kon verdragen. (en ja, die was wèl open met Pinksteren!) In de winkel bedacht ik me dat ik nu wel een beetje een levende reclame voor ze leek geworden.(zie blogtitel)

Inmiddels ben ik weer de oude, na een reparatie van de tandarts en na heul veul soep en pijnstillers, wat een ellende is dat, zeg!

Hamster
Hamster (Aquarel)


Ik tekende de hamster zojuist, omdat ik vond dat mijn blog wel weer wat opvulling kon gebruiken. Ik vind hamsters leuk. Ooit had ik er negen thuis. Het begon met twee, voor m'n verjaardag. Russische hamsters, een mannetje en een vrouwtje, want ze plantten toch niet zo snel voort, volgens de man van de dierenwinkel. Kennelijk had ik vruchtbaar zaagsel in mijn bak liggen, want binnen no-time kwam er uitbreiding. Ik hoorde ze geboren worden, 's nachts. Piepp! Kleine kale witte boontjes met alles erop en eraan. Heel schattig. In eerste instantie waren het er maar twee, maar die twee... ja, je raadt het al. Negen waren het er op het hoogtepunt. Hoewel hoogtepunt, het is maar hoe je het bekijkt, want op een bepaald moment vochten de hamsters elkaar de bak uit. Dat werd extra bakken klussen en tussenschotjes plaatsen... Ja, mijn vader had het er maar druk mee. Uiteindelijk hebben we de boel uit laten sterven. Dat klinkt heel vreselijk, maar dat was het niet. Hamsters worden nu eenmaal niet zo oud.

Op mijn werk kreeg ik eergisteren een paar viltstiften in handen. Die dingen hebben nog steeds een ontzettende aantrekkingskracht op mij, dus voor ik het wist was ik daar mijn hamsteravontuur aan het kladderen. Ook die wilde ik jullie niet onthouden, al was het alleen maar omdat ik zo'n lol had tijdens het tekenen ;-) (en niemand snapte waarom)

kiespijn
Doedel onder werktijd ;-) Een hamster met kiespijn.

Maargoed, ik ben er weer... Dat je het even weet.

10 reacties:

 1. Goedemorgen Lilian,

  Wat naar dat je zoveel pijn aan kies had. Het is zeker geen pretje. Brrr... Dit gebeuren net in Pinksteren. Wat ramp... Gelukkig kon je later weer geholpen zijn. Nu gaat weer met je. Kies pijn is vreselijk. Je tekening lijkt sprekend op onze4 Benny.Zo hamster wat jij heb getekent hadden wij zo hamster gehad. Hij werd niet eens drie gehaald. Prachtig getekend. Denk gelijk weer terug naar onze hamster Benny.Russische hamster zijn wat kleiner beestje. Benny was groter hamster. Hij was vreselijk lief. Wij hebben drie hamster gehad. Zijn allemaal lief Pimmetje en Daisy gehad. Daisy was witte hamster. Pimmetje was donker beige. Dit vergeet nooit meer. IK mist het wel. Ze hebben maar korte leven. Jij had ook gehad. Leuk zijn ze. Hamster kunnen wel snel jonkies krijgen. Jij had liefs 9 jongen. Pffff...Inderdaad kunnen vechten. Eigenlijk kunnen niet elkaar zetten. Grappig tekening heb je gemaakt. Toen had je vreselijk kies pijn gehad. Gelukkig gaat het weer met je. Ik wens jou fijne donderdag.

  Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was geen pretje, maar gelukkig is het nu over. Ja, ik tekende een goudhamster, die vind ik het leukst om te zien. Russische hamsters zijn ook leuk hoor, maar ik vind die wildkleur net wat mooier. Leuk om te lezen dat mijn tekening je doet denken aan jullie hamster Benny! Ik heb ook veel lol gehad van die beestjes. Als ze het naar hun zin hadden, gingen ze zich altijd in een hoekje zitten wassen en dan kieperden ze hun wangzakken leeg, hahaha! Kon ik al die zaadjes weer uit zo'n hoekje zitten peuteren. Ze waren zo vlug als water en het mooist vond ik altijd als ze gingen rennen met die volle wangzakken, dan stonden die pootjes een beetje wijd, alsof het bodybuilders waren. 's Nachts natuurlijk uren rennen in dat looprad en dan stopten ze ineens en sloegen ze over de kop. Ze worden inderdaad maar een jaar of drie, maar ze leven hun leven alsof ze zeventig jaar op onze planeet zijn. Mooie beestjes, echt waar.
   Bedankt voor de leuke reactie!

   Verwijderen
 2. Lilian,

  Kiespijn is geen pretje, maar je hebt er toch nog twee mooie werkjes aan overgehouden. De bovenste is schattig en de tweede is grappig.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo moet je inderdaad overal maar het positieve uithalen ;-)
   Bedankt jeer!

   Verwijderen
 3. Oh jee, dat is vreselijk voor je, fijn dat het weer over is, snoep en tandpijn... kan het :-)
  dat vind ik dan weer bijzonder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee geen snoep... SOEP! Ik heb gezworen de zoete dingen voorlopig te laten liggen.
   Voorlopig, je proeft het voorbehoud ;-)

   Verwijderen
 4. gelukkig is er een tandarts bij tandpijn
  mooie werkjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad. Nooit geweten dat je zo blij kon zijn met de tandarts ;-)
   Dank je wel!

   Verwijderen
 5. Balen, waarschijnlijk had ie een zenuw geraakt? Laatste plaatje is heel knap. Je vangt alle woorden in een tekening :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets, denk ik.
   Ha, dank je wel! Dan heb ik het goed gedaan ;-)

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: