Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Fantasie is de basis!

Mijn eerste pasteltekening ooit.

Het eekhoorntje dat water drinkt

Oefening baart kunst.

Schilderen is minstens zo leuk

Van zo'n koppie smelt je toch?

Het kersje op de taart

Taartjes zijn er niet alleen om op te eten, je kunt ze ook tekenen!

Mijn allereerste opdracht...

Bo (of Beau), het hondje van Gep, blijft een topper!

maandag 17 juli 2017

Rare dingen

Soms zeg ik rare dingen. Ik besef dat dit niet echt een schokkende mededeling is, omdat iedereen nu eenmaal wel eens rare dingen zegt. Sommige mensen op deze wereld zeggen doorlopend rare dingen en zijn daar nog trots op ook. Het probleem is meer, dat ik soms niet door heb dat ik iets raars zeg. Zo deed ik bij het tankstation eens als volgt een bestelling: "een wasbeurtje, alstublieft" Pas buiten begreep ik waarop de jongen achter de kassa me zo vettig zat toe te grijnzen.

Of deze, ook wel gênant: bij het tuincentrum zat er een meisje achter de kassa met een zwartbruine vlek op haar gezicht. Ik dacht behulpzaam te zijn, wees naar haar gezicht en ik zei: "je hebt een beetje voor zwarte piet gespeeld"... Heel behulpzaam inderdaad, maar toen ze me met een rood hoofd toe stotterde: "dat is een moedervlek" kon ik wel door de grond zakken. Ik wist niets meer te zeggen. Nog steeds ga ik niet graag naar dat tuincentrum, tenminste niet voor ik me ervan heb verzekerd dat dat meisje daar niet achter de kassa zit.

Als je gaat tekenen, dan 'maak' je allerlei dingen. Ik 'maak' een landschapje, een stilleven, of een portretje... niks geks. Toen we tijdens de cursus een keer bezig waren met portretjes, stond ik in mijn handen met een foto van Hugh Laurie, uit de serie House MD. Zoals gewoonlijk kon ik weer eens niet kiezen. Ook dan ga je rare dingen zeggen. Met de foto in mijn hand sprak ik verlangend de woorden: "ik wil een baby'tje maken"  Degene die naast me stond keek me voor een moment bevreemd aan, daarna vroeg ze -met een hoofdknikje naar de foto- "Met hem?" Uhhh....  Nee, dat nou ook weer niet, maar de wens om eens een tekening te maken van een baby bleef. Dus ik maakte baby's... met kleurpotlood en op hobbykarton:

Een knuistje boven het laken (kleurpotlood)

Met een knuffel (Kleurpotlood)

Schrikken! (Kleurpotlood)

Spelen (kleurpotlood)Het werd zomaar een hele serie. Zo zie je maar... niet alle rare dingen pakken verkeerd uit ;-)

2 reacties:

 1. Ach het zijn nog hele onschuldige dingen die je zegt.
  Ik presteerde het ooit om iemand te feliciteren met een miskraam.

  En andersom mocht ik een keer van twee oude dames voor bij de kassa; "omdat", zo zeiden ze, met een blik op mijn buik;"u met zijn tweeën bent".


  Maar je babies zijn mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaiks... pijnlijk, beide gevallen! Wat voel je je vervelend als zoiets gebeurt, hè?

   Tja, het overkomt iedereen wel eens denk ik. Die van de moedervlek was voor mij de meest pijnlijke, vooral omdat ik normaal zo'n 'behulpzame' opmerking niet snel maak. Om de baby's moest ik zelf heel erg lachen, vooral om dat "met hem?"

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Kladblokfans tot nu toe:

Big Brother ;-)