Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 6 september 2012

Inspiratie... Mucha!

Het leuke van een cursus volgen is niet alleen dat je veel leert. Het leukste is misschien wel dat je er ontzettend veel inspiratie van krijgt. Van je medecursisten bijvoorbeeld. Zo was er afgelopen cursus iemand die iets deed met lijnen en vormen waar ik nogal van onder de indruk was. Ik had zoiets al eens eerder gezien, maar ik kon me maar niet bedenken waar. Heette zoiets nou ornate-style? Ik kwam er niet uit.
Totdat ik een plaatje tegenkwam op het net van de bekende reclameschilder Mucha.
Aha... daar had het me al die tijd aan doen denken!

Misschien wel de bekendste afbeelding van Mucha
Mucha maakte echt prachtige dingen. Een beetje dromerig, veel natuurlijke elementen en prachtige vrouwfiguren. Mensen tekenen is niet echt iets voor mij, maar ik was vooral geïnteresseerd in de ornamentjes, de tierlelantijntjes om de afbeeldingen heen. Zo kwam ik dus op het idee voor de volgende tekening. Mucha, maar heel anders....

De vogel op de tekening bestaat trouwens echt... Het is een kroonduif. In het echt is hij wat dunner dan ik hem getekend heb, maar het idee klopt wel. Het vogel en veren idee heb ik door de hele tekening doorgevoerd. Zulke dingen deed Mucha ook.
Op de site van de Mucha Foundation kun je meer werk van hem zien... en er is zelfs een pagina waar je plaatjes van Mucha kunt downloaden om ze in te kleuren! ;-)

2 reacties:

  1. Ik kom via via op jouw site terecht en ik wou even zeggen dat ik sommige van je tekeningen echt prachtig vind. Deze tekening is daar een van. Knap dat je dit kunt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow, wat een lieve reactie! Leuk om te lezen en knap ach... ik leer elke dag bij en ik vind het heel erg leuk om te doen. Dank je wel!

      Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: