Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

woensdag 2 januari 2013

De tijd vliegt

En zo was het ineens 2013. Normaal gesproken is een jaarwisseling voor mij niet meer dan de wisseling van een datum op de kalender, maar dit jaar lag dat toch anders.
Het voelde letterlijk als 'een boek dichtslaan'... en dat doe ik nu dan ook maar.

Toch begin ik dit jaar met een oude tekening. Ik weet niet meer wanneer ik deze tekening maakte, maar het is lang geleden. Ik tekende toen nog veel met ecoline, in plaats van met oostindische inkt. Nu ik geleerd heb dat ecoline niet kleurecht is, doe ik dat niet meer. Ik zou de tekening nu ook anders gemaakt hebben, denk ik. Het beeld en de gedachte vind ik nog steeds mooi.De tijd vliegt... en als de tijd vliegt dan maak je meestal goede dingen mee. Da's wel een positief begin van dit jaar, toch?

Zo was mijn laatste tekenles van vorig jaar op 19 december. Het was toen koud en nat. Eigenlijk had ik geen zin meer om nog de deur uit te gaan, maar ik deed het toch. Kennelijk vonden mijn medecursisten het ook koud en nat buiten, want behalve mijn persoontje, vond alleen mijn tekenvriendin Irina het niet koud genoeg om de les over te slaan.

Samen gingen we toen aan de slag met aquarelverf, waar Irina dus echt een kei in is. Omdat er toch zo weinig cursisten waren, grepen we de kans om een voor ons nieuwe techniek aan te leren. We spanden papier op, maakten het drijfnat en in snelle streken schilderden we er een lavendelveld op. Het mocht niet te precies van de docent, dus liep alle verf heerlijk in elkaar over. "Ojee... als dat maar goed komt" Het kwam goed, volgens de docent... en dat al die kleuren in elkaar overliepen, dat was juist mooi. Uiteindelijk vonden we dat zelf ook wel. (Kwestie van wennen, als je er lang naar kijkt, wordt het vanzelf mooi.)

Nadat we de droogtijd wat bekort hadden met de haarfohn, gingen we aan de slag met een pennetje met oostindische inkt om de details in te tekenen. Het effect was echt leuk, maar ik heb mijn werkje nog niet af, dus het resultaat laat hier nog even op zich wachten.

Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik de afgelopen dagen ook niet veel heb getekend. Daar sneuvelen de eerste goede voornemens! Wel heb ik de eekhoorn in pastel gemaakt. Die is nog niet helemaal af, maar wel bijna. Dan is er nog het hondje van een goede vriendin... ook daar moet ik mee verder. Plannen genoeg en als de tijd vliegt, dan zou het goed moeten komen!

Iedereen een mooi 2013 toegewenst.... en dat de tijd maar veel moge vliegen!

2 reacties:

 1. Lilian,een bijzonder klokje en zo te lezen gaan we hier nog veel te zien krijgen.
  Leuke regel.. als je er maar lang naar kijkt,word het van zelfs mooi...
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, de goede voornemens hè... Ik was inderdaad wel van plan hier nog veel te laten zien. In elk geval zijn jouw reacties een mooie stimulans!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: