Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zaterdag 9 maart 2013

Parkieteninspiratie

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met de kunst-op-klein-formaat actie (zie vorige blogpost). Ik heb nu twee klein-formaatjes min of meer af, maar ik ben er nog niet tevreden over. Even wegleggen en er een paar dagen niet naar kijken, wil nog wel eens helpen. Verder ben ik afgelopen woensdag verder gegaan met mijn werkstukje voor de expositie en ook daar ging het al niet helemaal zoals ik wilde. Kortom, ik had gewoon niet echt mijn week, denk ik.
Dan maar iets aanpakken waarvan ik weet dat het me wel lukt: een nieuw werkje in pastelkrijt.

Deze keer vormden mijn parkieten de inspiratie. Ik heb er zes, dus dat moest lukken. Ik ging op zoek tussen mijn plaatjes om een goede referentiefoto te vinden. Ik kopieer nooit exact iets van een foto, maar ik gebruik wel foto's voor de verhoudingen en de kleuren. Zo heb je altijd een eigen werkstukje en dat vind ik belangrijk. Ik vond een foto waarop er vier nogal koddig op een rijtje zaten en ik besloot daarmee aan de slag te gaan. Eigenlijk zijn details als snaveltjes en streepjes op de kop een tikkeltje te fijn voor pastelkrijt, maar al met al ben ik niet ontevreden over het resultaat.


De parkietenbende: Grijsje, Macho, Sientje en Dini

Het is in elk geval een lekker kleurig geheel geworden!
Van links naar rechts zijn dit: grijsje (die heeft eigenlijk geen naam), Macho, Sientje en Dini. Dini, de groene parkiet, is vernoemd naar boeienkoning Houdini. Toen Dini net zeven weken oud was, wist ze door de tralies uit de kooi te ontsnappen. Ik snapte er werkelijk niets van hoe ze nu buitengekomen was, tot ze me -bijna triomfantelijk- een demonstratie gaf: kopje ertussendoor wurmen, even draaien, wringen... et voila! Nu mogen ze ook los vliegen van mij hoor, maar ik had haar pas en dan doe je zulke dingen gewoon niet.

Tegenwoordig zie ik Dini trouwens nauwelijks. Ze zit op het nestblok en laat zich voeren door Macho, de blauwe parkiet. Of ze eitjes heeft, weet ik niet, maar dat zou ik wel leuk vinden. Sientje, de gele, kijkt af en toe ook in het nestblok, maar dan wordt ze snel weggejaagd door Macho die natuurlijk niet kan toestaan dat zijn vrouwtje lastiggevallen wordt door de concurrentie. Grijsje is niet zo ondernemend, al vind Macho wel dat hij uit de buurt moet blijven. Dat zie je trouwens ook op het plaatje: Macho maakt zich groot en Grijsje doet net of hij het niet ziet. Soms is dat maar het beste, gewoon negeren!

Het is net als met schilderen, soms wil het niet... en dat moet je gewoon even negeren!

4 reacties:

 1. Ik ben net als Grijsje :-) Wat een prachtblogje (en painting) Leuk dat je er zo'n verhaaltje bij schrijft. Ik had vroeger twee lila parkieten. Niet blauw, niet paars maar ergens tussenin.

  http://eenvoudigbloggen.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank weer, Aritha! Niks mis mee hoor, om af en toe als Grijsje te zijn ;-) Lila parkieten, dat klinkt heel apart, maar dat kan hoor; in de schakeringen tussen blauw en grijs zitten heel veel verschillende tintjes.

   Leuk, je andere log. Ik neem zeker nog even rustig de tijd om daar ook eens te kijken.

   Verwijderen
 2. Ha Lilian,mooi levens echt
  als of ze zo weg willen vliegen
  de kleuren zijn ook mooi.
  Leuk dat je ze namen hebt geven.
  En je werkje een dagje weg leggen
  dan zie je het de andere dag met andere ogen.
  voor jou ook een voorzichtig
  voorjaars groetje.
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Chistiene! Ja, het werd dit keer echt een vrolijk werkje. Je hebt gelijk hoor, dat je het na een dag of wat ineens met andere ogen gaat bekijken. Ik heb dat ook bij de cursus: een week later ziet het er soms zo anders uit ;-) en het scheelt vaak ook als het echt droog is...
   Met de voorjaarsgroeten moesten we zeker voorzichtig zijn, het lijkt wel winter vandaag! De thermometer wees vanochtend min een halve graad aan.

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: