Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

maandag 29 april 2013

Een kijkje in mijn dummyboek

Lang getwijfeld of ik deze afbeelding wel moest plaatsen, maar ik doe het toch maar...
Het zijn twee pagina's uit mijn dummyboek. Dat boek heb ik al een paar weken in bezit, met als doel er een illustrated journal van te maken.

Bij CK Nootdorp geven ze een cursus hierover  (het maken van een getekend dagboek) en ik was ook van plan die cursus te gaan doen, maar ik doe het toch maar niet. De reden? Voor mij werkt het hele idee van zo'n journal niet.

 Ik wil een goede tekening in zo'n boekje en als de tekening naar mijn idee niet deugt.... Hoppa, weg ermee!
Je kunt je voorstellen dat ik op den duur dan ook een heel dun boekje overhoud :-)

Als je goed kijkt, (even klikken en het plaatje vergroot) zie je dat ik ook hier flink aan het scheuren ben geweest.  Wat ik namelijk ook erg vervelend vind van dit boek, is dat de inkt zo doordrukt op het papier. Als je met potlood werkt, wordt het geheel weer te flets naar mijn zin. Als compromis heb ik uiteindelijk stiften en aquarel gebruikt en dat ging redelijk. Over de tekening die er nu staat ben ik ook niet tevreden, maar ik moest stoppen met scheuren (en zeuren) van mezelf.  :-)

Daarbij geeft de tekening natuurlijk een mooi tijdsbeeld. Het aantreden van Koningin Beatrix heeft destijds best indruk op me gemaakt, al was ik toen nog een uk. Ik weet nog dat ik die mantel prachtig vond en nog steeds als ik er plaatjes van terugzie vind ik het mooi. Ik ben benieuwd hoe Willem-Alexander er morgen uitziet in die mantel en of hij net zo zenuwachtig is als zijn moeder destijds...

Iedereen alvast een fijne (laatste) Koninginnedag!

6 reacties:

 1. Wat bijzonder Lilian een dummyboek.
  Als je zo veel scheurt blijft er niet veel over maar wel de mooiste.
  Gedachten lezen of telepatisch misschien wel alle twee....leuk
  in ieder geval hebben wij een goed blog contact.
  Dus laat je vlinder maar fladderen...
  Een gekleurd groetje.
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-)
   Ik dacht echt dat er ergens een onzichtbaar lijntje moest zijn hoor, ik vond het zo toevallig dat je ook vlinders plaatste! Het is nog niet eens vlindertijd, maar toch dachten we kennelijk aan hetzelfde. Met ons blogcontact zit het inderdaad wel goed, ik ben er in elk geval heeeel blij mee! De vlinder fladdert inmiddels en ik draag 'm op aan jou!

   Verwijderen
 2. leuke tekening! herken het wel hoor, als het net niet goed gelukt is scheur ik het er ook uit... maar soms kan ik me bedwingen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Goed om te lezen dat ik niet de enige ben... Op dat 'bedwingen' moet ik echt nog even oefenen!

   Verwijderen
 3. Neeee joh, niets eruit scheuren! Zo krijg je naast een 'dagboek' van alles wat je meemaakt en om je heen ziet ook een overzicht van je vooruitgang qua tekenen. Daar horen minder gelukte tekeningen ook bij. Deze twee vind ik trouwens erg leuk.


  (Leuk dat je bij mijn blog langs kwam, ik dacht, ga meteen ook even bij jou kijken.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Eveline, wat leuk dat je ook hier even langskomt!
   Je hebt natuurlijk helemaal gelijk... maar om één of andere reden (die ik zelf trouwens ook niet begrijp) word ik heel ongelukkig als er iets staat wat in mijn ogen niet gelukt is. Terwijl ik bij anderen juist de imperfectie zo mooi vind... Vat vol tegenstrijdigheden, maar ik oefen dapper verder!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: