Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

dinsdag 23 april 2013

Het juiste merk

De laatste tijd ben ik erg bezig met het natekenen van verpakkingen. De sprookjes zijn er ook nog steeds, maar daar ben ik afgelopen week niet mee verder gegaan. Soms heb ik zo'n bui dat ik alles om me heen vast wil leggen. Dit in het kader van 'de dagelijkse dingen die toch bijzonder zijn' :-)

Verpakkingen en merk-dingen zijn leuk om te tekenen vanwege de combinatie van kleuren en letters. Hoewel ik natuurlijk weet dat daar heel goed over is nagedacht door de heren en dames van productmarketing, vind ik het toch elke keer weer verwonderlijk hoe een beeld op een verpakking tot iets vertrouwds kan worden. Zo gebruik ik al jaren tandpasta van Macleans :-) Geen idee waarom, het had iedere andere tandpasta kunnen zijn, maar nee... ik moet Macleans. Het heeft ook te maken met gewoonte, want ik gebruik het al zo lang ik me kan herinneren.

De dingen uit de badkamer: deodorant (Nivea), tandpasta (Macleans),
watjes (Kruitvat), kam, tandenborstel(Braun) en zeep!

Soms gebeuren er rare dingen met merken. Dat heeft dan vooral te maken met trends, of met kwaliteit, of met... ja met wat eigenlijk?

Toen ik op de middelbare school zat, was kleding met merkjes 'in'. Geen idee waarom, maar ineens was het belangrijk of je een krokodilletje op je borstzakje had staan, of dat er een varkensgeluid in het Frans op de voorkant van je t-shirt stond. Ik heb daar nooit aan meegedaan. Ten eerste konden wij dat niet betalen en ten tweede vond ik het toen al 'een beetje sneu'.

Ik dacht dat de periode van 'de juiste merkjes' inmiddels ver achter me lag, totdat ik tijdens de tekenles een paar weken geleden ineens een déja-vu had... en dat kwam zo:

Ik was aan het schilderen en voor me op tafel stonden een paar grote tubes acrylverf. Het is bij ons gewoonte dat iedereen zijn eigen materiaal meeneemt, al mag je 'om te proberen' ook wel wat materiaal van het cursuscentrum gebruiken. Nu was ik het stadium van proberen wel gepasseerd, maar of ik nu echt verder wilde met acrylverf wist ik ook niet. Ik was dus op zoek gegaan naar een goedkope en goede verf. Irina, mijn tekenvriendin, wees me op die van de Action: prima verf en niet duur. Zodoende stonden er een paar grote tubes van het illustere merk 'Van Dijck' voor me op tafel.
Het 'echte merk', waar de meesten op de cursus mee werken, is Amsterdam van Talens. Prima verf, maar echt drie keer zo duur dan die van de Action.

Eén van mijn medecursisten kwam langslopen, pakte een tube van mijn tafel en keek er eens peinzend naar. "Wat een mooie grote tube... Van Dijck... Da's wel een goed merk, toch?" Ik reageerde met: "Ach, 'tis van de Action, maar prima verf hoor" Ze keek me wat verwilderd aan en besloot toen het gesprek voort te zetten met mijn buurvrouw, die wel de tubes van Amsterdam op haar tafel had staan. "Er zit wel verschil tussen, denk ik... Ja, denk ik ook hoor... en zo duur zijn ze nu ook weer niet" Nouja zeg...

Ik besloot mijn schouders maar op te halen, maar ik zag wel weer even die krokodilletjes en varkensshirtjes voor me. Of je nu 1 Euro 75 voor een tube verf betaalt, of 4 Euro 95... dat scheelt toch best wel iets. Action heeft zelf echt geen verffabriek, dus die zal die tubes ook wel ergens laten vullen. Misschien wel bij Talens :-)

Het juiste merk, het zou me wat.... alhoewel die tandpasta toch echt van Macleans blijft!

4 reacties:

 1. Ha Lilian wat een leuk idee verpakkingen na te schilderen.
  Daar kun je nog wel even mee vooruit.
  vandaag bij het boodschappen een zoek tocht gehouden in de schappen de koffie altijd in het rood had nu een oranje jasje aan
  in verband met de kroning.
  Of was jij daar met de schilders kwast.....
  Een zonne groetje.
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh betrapt! Ja, ik dacht laten we de boel eens een oranje verfje geven daar :-) Ik zag trouwens dat de King Pepermunt tegenwoordig ook al anders heet: Alex! Zo makkelijk gaat dat kennelijk. Een vrolijke verfgroet voor jou, Christiene!

   Verwijderen
 2. leuk geschreven! ben zelf ook echt allergisch voor merken en de hype er omheen.. maar toch.. verf van de Action is echt geen kwaliteit hoor :-) niet te vergelijken met Amterdam. wat je wel echt goed bij de Action kunt kopen zijn de schildersdoeken, dat dan weer wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, het smeert... en naar mijn mening smeert het nog vrij redelijk ook ;-)dus waarom duur doen als het goedkoop kan? Tis maar net wat je fijn vindt, natuurlijk... Het maakt mij op zich niet zo uit, alleen die reactie van mijn medecursiste....PFFF!
   De schildersdoeken had ik ook ontdekt, maar daar ben je vast niet verbaasd over :-)

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: