Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 2 mei 2013

Vlinderpracht

Het is nog even wachten tot de vlinderstruik in bloei staat (augustus pas, meestal), maar toch heb ik de eerste vlinders al gespot, dit jaar. Een klein citroenvlindertje en een blauwtje. Tijdens het opruimen van mijn foto's  (dat moet zo af en toe :-)) kwam ik ze ook weer veelvuldig tegen, de vlinders. Ik hou van hun kleuren en het vrolijke gefladder. Vandaar dit vlinderschilderijtje, dit keer. Het is een distelvlinder, deze vlinders trekken vanuit het warme zuiden naar ons land toe. Ze hebben er dan al een hele vlucht op zitten, want bij ons zie je ze pas in het midden van de zomer.... bijzonder hè?

Ik was niet de enige die werd gegrepen door de vlinders en hun kleuren. Tot mijn grote verrassing kwam ik ook bij Christiene (Klik!) een paar prachtige vlinders tegen, de moeite waard om ook even te kijken op haar prachtige blog!

Het is trouwens niet mijn gewoonte om op een donkere achtergrond te werken. Ik kwam op het idee door een expositie die ik zag in de bibliotheek. Allemaal schilderijen op een donkere achtergrond. Het lijkt wel of de kleuren dan rechtstreeks bij je binnenkomen!

4 reacties:

 1. Ha Lilian,ik draai het even om een pracht vlinder en steekt inderdaad heel mooi af tegen de donkere achtergrond mijn compliment je vlindertje is aan gekomen.
  Fijn dat je mijn blog mooi vind ik doe mijn best.
  En dank dat je mij in het zonnetje hebt gezet.
  Een zonne groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel graag gedaan, Christiene! Ik geniet altijd erg van jouw werk en het is alleen maar leuk als anderen dat ook doen!

   Verwijderen
 2. ze vlinderen weer gezellig in het rond .... mooi je vlinderschilderijtje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er vlinderen er nog niet zo veel, maar met de zon in aantocht hoop ik op weer een mooie vlinderzomer! Dankjewel voor je berichtje, Merel!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: