Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

vrijdag 12 april 2013

Wie niet sterk is moet slim zijn, of: het meisje met de glazen muiltjes

Als je blogt over boze stiefmoeders roep je het over jezelf af, denk ik...

Het laatste pre-lentevirus van dit jaar werd mijn kant op gestuurd en met succes: finaal gevloerd was ik! Spierpijn tot in mijn haren,  papieren zakdoekjes waren niet aan te slepen, slapen ging niet, maar wakker blijven eigenlijk ook niet... laat staan tekenen! Ik heb dus ook niet getekend, afgelopen week, zelfs niet een beetje.

Vorige keer liet ik hier de jongen met de sprookjeslaarzen zien. Een leuk idee, wat ik ook zeker nog verder uit ga werken. Het fantaseren over sprookjes met een link naar de werkelijkheid vond ik erg leuk en daarop ontstond weer een ander idee: 'het meisje met de glazen muiltjes'.

Ik was er tijdens de tekenles daarvoor al aan begonnen. Ik tekende een meisje, maar dat kind was het telkens net-niet... Totdat ik me een foto herinnerde uit één van de foto-albums thuis. Daarop stond een meisje van, ik denk drie jaar, zoals meisjes van drie jaar nog ongestraft kunnen staan... Zo'n onhandige lange jurk ongegeneerd -bijna tot aan de onderbroek- optrekkend :-) De foto liet het gezichtje en de uitdrukking op het gezicht niet goed meer zien jammer genoeg, maar het beeld -zoals ik me het herinnerde- sloot goed aan bij wat ik wilde uitdrukken. Na de tekening van de jongen met de laarzen, wilde ik iets met het dubbele wat kinderen soms ook kunnen hebben: uitdagend en ontdeugend, maar ook een verlegen kwetsbaarheid. Het zou een serie worden, besloot ik.

Kinderen en verbeelding. "Mooi," vond ook mijn docent, "maar je maakt het jezelf wel weer lastig!" Tja... wat moest ik daar nu op zeggen? Ik ging aan de slag met het meisje en daar was ik eigenlijk nog steeds mee bezig toen de griep me velde.

Nu, 'tig zakdoeken later, weet ik niet of die serie nu wel zo'n goed idee was. Een serie van twee lijkt me wat summier, dus er zal nog iets moeten komen en op dit moment heb ik geen idee wat dat zou moeten zijn. De docent opperde  de vorige les iets over 'kinderen vanaf de achterzijde bezien', want dan hoefde ik die gezichtjes ook niet zo precies te tekenen. Daar moest ik om lachen. "Ja, wie niet sterk is, moet slim zijn!"  zei hij toen :-) Ik vind mezelf best wel sterk, dus zijn opmerking over de gezichtjes .....Ach wat, oordeel zelf maar! Hier 'het meisje met de glazen muiltjes':


Bij het trotseren van een boze stiefmoeder kan het natuurlijk geen kwaad om eerder sterk dan slim te zijn... Misschien doe ik daar iets mee voor deel drie van de serie! Ik denk er nog even rustig over na.
4 reacties:

 1. Mooi! Die tekening is echt prachtig en wat een leuk idee om een tekening bij een sprookjesverhaal te maken!
  Ik vind het heel gaaf als mensen zo goed kunnen tekenen, want ik kan dus absoluut niet tekenen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Mijn docent zegt altijd dat iedereen kan tekenen en dat is ook wel zo, denk ik. Wat ons altijd in de weg zit, is dat het 'iets' moet worden en dat het ergens op moet lijken. ;-) Ik had ook lange tijd last van mijn dwang tot perfectionisme en ik leer dat nu meer los te laten, waardoor het steeds leuker wordt... en doordat je het vaker doet, lijkt het ook steeds meer ergens op.

   Verwijderen
 2. Ha Lilian,ik dacht al wanneer gaat het sprookje verder
  maar te ziek voor te tekenen.....echt niet leuk he..
  Maar kleine Lilian heef er niet onder geleden
  het kleine meisje is geworden als jou verhaal
  een lief meisje op glazen muiltjes.
  een lente groet
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Christiene! Nee, dat ziekzijn had ik ook liever even overgeslagen :-)
   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie, ik krijg het er warm van!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: