Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

woensdag 22 januari 2014

Zusterliefde en broederschap


Zo’n broer/zus relatie blijft toch altijd een beetje een vreemde relatie. Je hebt elkaar niet uitgekozen, dus is het logisch dat je elkaar bij tijd en wijle de tent uit vecht. Het schijnt ook nogal uit te maken wie er ouder is; de oudste moet bij de ouders de weg ‘effenen’ om voor elkaar te krijgen wat hij of zij wil, terwijl de jongste  schijnbaar vrolijk de gebaande weg bewandelt. De jongste daarentegen, gaat heel zijn of haar leven gebukt onder het juk van zo’n oudste: die weet immers alles beter, omdat hij of zij ouder is.  Jaloezie loert altijd in een relatie tussen broers en zussen, maar tegelijkertijd kan een broer of zus ook wel weer houvast geven in de ‘strijd tegen de rest van de wereld.

Ozzy en Tricia, portret in pastelkrijt
Bij katten werkt dat niet anders. Ja, een mooi bruggetje naar mijn nieuwste tekening! Ozzy en Tricia kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar. Ook zij hebben zo’n typische broer/zus relatie. Het is nog steeds mijn wens om ooit eens zo goed een kat op papier te krijgen als tekenares Francien van Westering. Alles klopt bij haar tekeningen, het kleinste haartje staat op de juiste plek.

Ik blijf het proberen, maar helemaal tevreden ben ik nog steeds niet. Wat gelukt is bij deze tekening, zijn de ogen. Ozzy kijkt hier precies zoals hij altijd kijkt. Een beetje ‘onderuit’, zijn pupillen zweven dan aan de bovenkant van zijn oog. Ik noem dat altijd ‘zijn Alexander Pechvogel blik’… Ja, inderdaad genoemd naar de politicus, die soms ook zo kan kijken. Tricia kijkt hier een beetje scheef. Haar blik vind ik wat minder geslaagd, maar daar klopt de tekening van haar vacht weer beter.

Ja, het is ook altijd wat hè? Bijna net zoals binnen een broer/zus relatie, waarin het toch vooral zou moeten gaan om zusterliefde en broederschap ;-)

11 reacties:

 1. ik vind dat he het heel goed voor elkaar krijgt.
  Als er iets is dat moeilijk te vangen is dan is het wel de uitdrukking op een kattenkoppie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Ja, dat klopt! Sowieso hoor, een uitdrukking 'vangen' is heel moeilijk. Je hebt dat ook bij portrettekenen. Soms is het een aardig gezicht, maar net-niet degene die je voor ogen had. Bij dieren is het niet anders, volgens mij.

   Verwijderen
 2. Ik ben al heel lang fan van Francien...maar vind die van jou ook prachtig hoor!
  (stiekem jaloers....)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, nog een Francien-fan! Dan is het extra leuk om te lezen dat je mijn probeersel ook mooi vindt ;-) Dankjewel!!!

   Verwijderen
 3. Lilian,

  Ik kan natuurlijk niet beoordelen of ze op de "echte" lijken, maar als poezenkopjes vind ik ze heel sprekend en voor mij dus goed geslaagd.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel grappig om te vertellen; als je aan het tekenen bent, kan het zomaar gebeuren dat je denkt 'ik heb 'm!' Meestal als ik dat denk, klopt het ook. Volgens mijn ouders lijken ze ook, maar dat is natuurlijk subjectief hè :-)
   Dankjewel voor het compliment!

   Verwijderen
 4. Lilian, prachtige kunst werken en dat je dit met krijt hebt klaar gekregen
  is bijzonder knap en een compliment waard!
  Dit wil zeggen dat jij het wel in je vingers hebt.
  Liefs een groetje Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Christiene! Ja, pastelkrijt is toch wel echt één van mijn favoriete materialen en dat juist jij dat schrijft vind ik helemaal geweldig!

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Dankjewel Debbie, leuk om te lezen dat je ze mooi vindt!

   Verwijderen
 6. Ja je kan heel goed tekenen dat zie ik wel

  BeantwoordenVerwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: