Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

maandag 6 januari 2014

Uitdaging


Een echte uitdaging was het: moeilijk, maar wel heel leuk om te proberen. Gisteren rondde ik mijn schilderij van de roos en het glas af. Op zich wel weer jammer, want ik had ‘m eigenlijk naar de uitdaagster van paintanddrawtogether willen sturen, maar ik was  te laat klaar. Dat is het grote nadeel van olieverf: het duurt zo lang voor het echt droog is! Gelukkig kan ik ‘m ook gewoon hier kwijt, want ik ben eigenlijk best blij met het resultaat.

Roos en glas in olieverf

Wat je misschien niet zou verwachten, is dat het schilderen van de roos nog het moeilijkst was. De roos is wit, maar de schaduwen van de blaadjes hebben een andere kleur… en daar ben ik het langst mee bezig geweest. De verf is daar ook een stuk dikker dan op de rest van het doek ;-)

Toen ik klaar was, viel me ineens de zeggingskracht van zo’n stilleven op. Ik bedoel; het is een plaatje van een roos en een glas, maar je gaat er toch een verhaal bij bedenken. Was dit het eerste glas, of juist het laatste? Is dit het glas van na een liefdesverklaring, of was dit het glas van een afscheid?

Het duurde even, maar ik denk dat dit het glas is van een nieuw begin: nog niet helemaal leeggedronken, maar het smaakt naar meer. De roos wacht als een geurende verrassing, maar pas op: er zijn doornen waar je je gemeen aan kunt prikken…

18 reacties:

 1. knap gedaan hoor.
  En wit schilderen is inderdaad moeilijk.
  Mijn eerst kat was spierwit en heb haar weleens op het papier geprobeerd te krijgen.
  Mega moeilijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx Marlien! Ja, de combinatie van die twee: wit en kat... lijkt me inderdaad ook heel moeilijk.

   Verwijderen
  2. ik heb daarna nooit meer geprobeerd om een kat op papier te zetten ;-)

   Verwijderen
  3. ;-) uitdagingen kunnen je soms ook tergen... Toevallig ben ik nu weer een kat aan het maken. In pastelkrijt en totnogtoe gaat het goed, maar die kat is ook niet wit, dat scheelt wel.

   Verwijderen
 2. Mooi gedaan en zeer zeker met de tekst erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Zo af en toe komen er filosofische flarden voorbij en dan weet ik niet of ik die op moet schrijven. Leuk om te lezen dat jij het mooi vindt ;-)

   Verwijderen
 3. Lilian,

  Je bent gla(n)srijk voor deze uitdaging geslaagd.

  groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Lilian, met jou schrijven.....
  kijk je nog mooier tegen dit mooie schilder stukje aan.
  Je manier van schrijven daar hou ik van.
  Liefs een groetje Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei Christiene, vergeet ik jou toch bijna te bedanken voor deze ontzettend lieve reactie. Ik was er ondersteboven van, dat zal het geweest zijn :-)
   Dankjewel en het is natuurlijk wederzijds: jouw werkjes in combinatie met de teksten zijn geweldig om te lezen en te bekijken. Met schaamrood op de kaken stuur ik je een warme wintergroet!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: