Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

maandag 31 maart 2014

Zomerbruiloft

Vorig jaar maakte ik een foto van de bloesem van de Japanse Kers. Deze boomsoort is rijkelijk vertegenwoordigd bij ons in de buurt en ik vind 'm prachtig. De bloesem doet me denken aan de bruiloft van mijn kleuterjuf. Ja, zulke dingen kunnen diepe indruk maken :-) Ik weet nog heel goed hoe alle meisjes, gekleed in hun prachtigste jurk, een emmertje bij zich droegen. In dat emmertje zaten bloemblaadjes, die we moesten strooien als juf met haar bruidegom de kerk uit kwam lopen.

Op het moment van schrijven is de bloesem er nog net niet. De knoppen staan op springen. Ik denk nog één of twee zonnige dagen en dan zijn ze er weer, die prachtige zachtroze wolkjes aan de bomen.
Bloesem in aquarelverf
Ik kan niet wachten. Zoiets geeft bij mij altijd een feestelijk gevoel. Alsof de lente gaat trouwen en wij allemaal op de bruiloft mogen komen. Een zomerbruiloft met alleen maar blije gasten.
Prachtig, toch?

14 reacties:

 1. Wat een prachtige tekening weer! En wat een mooi verhaal heb je er weer bij geschreven. Ik zag het helemaal voor mij en wat is het een heerlijk verhaal om te lezen, zeg!
  Ja, een prachtig idee dat het een soort bruiloft is waar wij allemaal mogen komen.

  Liefs, Cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die blaadjes doen me echt nog steeds aan een bruiloft denken :-) Ik vond het ook wel een mooie gedachte, zo'n feest waar iedereen welkom is. Dankjewel voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 2. ja schitterend, ben vandaag ook weer de nieuwste bloeiers in mijn tuin aan het fotograferen geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je heel wat te doen gehad, denk ik ;-) Ik ontdek elke keer weer nieuwe dingen! Leuk is dat hè?

   Verwijderen
  2. ik heb een chaotische tuin, waar elke week en op het moment zelfs bijna elke dag weer wat nieuws in bloei staat.
   het is een samenvoeging van de inhoud van 3 tuinen, maar de basis is gelegd door de vorige bewoner die echt heel veel verstand van tuinieren moet hebben gehad

   Verwijderen
  3. Ik zag het op je blog, Marlien. Mooi, zoveel verschillende dingen!

   Verwijderen
 3. Ja die rosé bloesem is altijd weer wonderschoon.
  Onze kleinzoon zei eens : Kijk Oma meisjesbomen
  (glimlach)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meisjesbomen...:-) Dat had je kleinzoon mooi bedacht!

   Verwijderen
 4. Ha Lilian, prachtig jou lente bloesem......
  en wat het bij jou oproept de bruiloft van jou schooljuf....
  mooi zo,n stukje er bij geschreven bij jou schilder werkje
  Lilian geniet van het mooie lente weer en de rosé bloesem
  Liefs een rosé lente groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, bloesem hoort voor mij bij 'bruiloft' :-) En... vandaag was het zo ver: de eerste bloesem was uitgekomen! Nu maar hopen dat het niet al te snel gaat waaien. Intussen probeer ik inderdaad zo veel mogelijk te genieten van deze mooie dagen. Ik hoop dat jij dat ook doet, Christiene! Dankjewel voor je lieve berichtje!

   Verwijderen
 5. Lilian,

  We zijn al weer ruim een week verder, ik denk dat er inmiddels al veel van deze vrolijke bloesem is verdwenen, maar het blijft altijd een mooi gezicht. In Japan staat deze bloesem (Sakura) voor de vergankelijke schoonheid. Ik hoop dat dit niet gold voor het huwelijk van de juf. Er is bijvoorbeeld in Vancouver een Cherry Blossom Festival, waar ingezonden haiku meedingen naar de Sakura Awards. In Japan neemt Sakura een belangrijke plaats in in het leven van de Japanners.
  (http://simplyhaiku.com/SHv2n4/features/Shigeru_Awagi.html)
  Mooie aquarel en leuke anekdote.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor deze leerzame reactie, jeer! De bloesem is hier gelukkig nog niet helemaal verdwenen. Dat Sakura staat voor vergankelijke schoonheid vind ik eigenlijk ook wel heel erg mooi... Of dat gold voor jufs huwelijk? Ik hoop het niet. Na het verlaten van de kleuterschool heb ik haar nooit meer gezien.

   Tja, die bloesem zal me nu voor altijd doen denken aan iets anders, vrees ik... Nadere uitleg volgt in een volgend logje.

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: