Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

woensdag 12 maart 2014

Duidelijk... en niet snel

Weer eens een tekening met inkt vandaag.

Libel (Oost-Indische Inkt en kleurpotlood)

Ik krijg vaak de meest aparte reacties, als mensen horen of zien dat ik mijn tekeningen maak met een kroontjespen. Vaak zijn dat mensen die 'vroeger' hebben moeten leren schrijven met zo'n pen... en ik moet eerlijk bekennen: dat lijkt me ook vreselijk!

Ten eerste: je kunt niet lekker doorschrijven, want je moet zo'n pen om de haverklap in een inktpotje dopen. Ten tweede: een vlek is zo gemaakt! Op een tekening is dat meestal nog wel te verdoezelen, maar in een schrift wordt dat natuurlijk heel erg lelijk. Wat ben ik blij dat ik gewoon met een balpen heb leren schrijven! Hoewel, blij... Ik herinner me nog wel de frustratie van het 'leren schrijven'. Wij deden dat op school volgens de methode 'Eerst duidelijk, dan snel'. Ik had liever die methode in omgekeerde volgorde gezien, geloof ik. Ik begrijp nog steeds niet waarom we verplicht werden om 'aan elkaar' te schrijven. Ja, het is sneller dan een handschrift in blokletters, dat wel, maar bij de meeste kinderen werd het er niet mooier op. Bij mij ook niet. Als ik ook maar even de kans kreeg (en dat was niet vaak, want het mocht gewoon niet) schreef ik mijn letters weer los. Op de middelbare school lette niemand meer op hoe je schreef, als het maar leesbaar was. Daar experimenteerde ik met de meest vreemde dingen. Puntjes in de vorm van balletjes of hartjes... Rare g's en f-jes met krullen naar de buitenkant... en de letter r, die bij mij altijd zoveel op een duikplank leek dat ik 'm maar standaard als hoofdletter ben gaan schrijven. Kortom van die schrijfles is echt niets blijven hangen. Ik zeg dan ook altijd gekscherend dat mijn handschrift 'voer' is 'voor psychologen'; het gaat echt alle kanten op.

Met tekenen maakt dat gelukkig allemaal niet zo veel uit. In zoverre, een lijn moet trefzeker zijn en moet kloppen met wat je weergeeft, dat wel. Ik heb me weleens afgevraagd waarom ik zo graag teken met inkt en een pennetje en niet met een fineliner. Eerlijk gezegd weet ik daar nog steeds het antwoord niet echt op. Als je tekent met inkt zijn de lijnen zo mooi zwart, vind ik. Met fineliner is het wat grijziger... maar met fineliner tekenen gaat wel twee keer zo snel! Je zou toch zeggen dat me dat aan zou moeten spreken. Nee dus.
Bij het tekenen met inkt gaat het mij vooral om 'Eerst duidelijk'... en niet snel!

10 reacties:

 1. Thank you for your lovely comment! :) beautiful drawing :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You're welcome, Natalia and thank you for your nice response! :-)

   Verwijderen
 2. Mooi gemaakt en inderdaad echte inkt werkt zoveel fijner.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, leuk om te lezen! Grappig dat jij inkt ook fijner vindt om mee te werken.

   Verwijderen
 3. Lilian,

  Mooi kleurrijk plaatje, dat al helemaal in deze zonnige periode past.
  Zoals je ziet ben ik weer terug van een geslaagde vakantieweek met de Zonnebloem.
  Ook nog proficiat met jouw Award!

  groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je er weer bent, jeer! Je hebt ook wel geboft met zo'n mooie week. Ja, dat zonnetje had ook wel zo z'n weerslag op de tekening, denk ik :-) Dankjewel, ondanks alle 'bezwaren', vond ik het ook wel een heel leuke Award.

   Verwijderen
 4. Ha Lilian je tekening mag gezien worden mooie voorjaars kleuren
  je kunt goed over weg met inkt en pen
  maar ook met het schrijven van tekst....
  Ik heb met bewondering jou Award lijstje gelezen
  en zo leer je elkaar een beetje kennnen.
  Lieve blog vriendin ik wens je een fijne zondag
  liefs een groetje christiene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Christiene! Die kleuren hadden denk ik wel te maken met het mooie weer, dat gaat vanzelf zo, hè. Ja, ik kom er meer en meer achter dan ik pen en inkt toch wel het leukst vind, dat zie je goed.

   Mooie bijkomstigheid van zo'n Award is inderdaad dat je elkaar wat beter leert kennen, dat vind ik er zelf ook wel leuk aan ;-) Voor jou hetzelfde lieve blogvriendin; ik hoop dat bij jou het zonnetje net zo stralend is als bij mij vandaag!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: