Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zaterdag 11 oktober 2014

Chaos en opruimen

We hebben er lang op moeten wachten, maar de herfst lijkt nu toch echt z'n intrede te doen. Ik zie bladeren langzaam verkleuren van geel naar voorzichtig rood. De wind is de laatste dagen heel aanwezig en laten we vooral de regen niet vergeten. Vanmiddag liep ik, gewapend met paraplu door de afgevallen bladeren te schoppen. (Ja, sommige dingen leer je gewoon nooit meer af!)

Zingen
Het regende  en mijn bril ving, ondanks de paraplu, druppels. Normaal gesproken word ik daar wat sikkeneurig van, maar vandaag niet. Sterker nog, ineens voelde ik de onweerstaanbare behoefte opkomen om keihard te gaan zingen. 'Singin' in the rain' en dat liedje uit de reclame van Jumbo: 'sla je arm om me heen!'

Beetje vreemd? Welnee, ik vind het wel fijn, die herfst. Ik ben tenslotte niet voor niets een herfstkind. Waar de lente ons kriebels bezorgt en ons laat wachten op een nieuwe bloei, ruimt de herfst het oude op. Alle chaos de deur uit. Overtollige ballast laat je vallen en wat je wilt bewaren stop je zo lang even weg... Prima toch?

Toepasselijk
Mijn laatste inkttekening is eindelijk af. Dit keer ging het niet zo vanzelf als anders. Dat zie je -als je goed kijkt- ook een beetje. Van alles wat, wat oude en wat nieuwe elementen. Rommelig, niet echt een focus. Tijdens het lopen vanmiddag bedacht ik dat het eigenlijk ook weer een heel toepasselijke tekening was. Veel om over na te denken in mijn hoofd, oude dingen die losgelaten moeten worden, nieuwe dingen die nog een plek moeten vinden. Het maken van zo'n tekening ruimt mijn hoofd als het ware een beetje op.
'Chaos' (inkt en kleurpotlood)

Inderdaad, net zoals de herfst. Dat vind ik een mooie gedachte. Opruimen om aan iets nieuws te kunnen beginnen... en hè, wat ben ik daar ontzettend aan toe!
Jullie ook?

14 reacties:

 1. Lilian,

  Ook ik raakte vanmiddag verzeilt in een regenbui waar ik niet op gerekend had en zonder paraplu. Ik ben daar geen echte liefhebber van, maar deze keer was ik er niet echt "sikkeneurig" van.
  De tekening is intrigerend met in mijn ogen een valk (?). Het is misschien niet allemaal even duidelijk, maar chaos nou nee niet echt geloof ik, ook een herfstkind zijnde.

  groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder paraplu midden in de regen terecht komen maakt mij normaal gesproken ook niet echt vrolijk. Al ligt het er natuurlijk wel aan waar je naar onderweg bent, met een warme douche die thuis op je wacht, is het altijd veel minder erg ;-) Ik moest ook nergens echt naartoe, dus dat hielp zeker!
   Ja, het is inderdaad een valk die je ziet. Eigenlijk moest de kop iets donkerder, dan was het misschien duidelijker geweest.
   Leuk om te lezen dat jij ook een herfstkind bent, jeer!

   Verwijderen
 2. Lilian,

  Het ging mij niet om de kleur, maar in het geval dat het inderdaad om de valk ging, meer om de spirituele symboliek. Bewust of onbewust en eigenlijk ook van de zonnebloem, die erbij staat.

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, nu snap ik 'm... de zon en de valk! Zo ver dacht ik niet tijdens het tekenen hoor, je overschat me :-) Al vind ik het wel bijzonder, deze gedachte. Een onbewuste boodschapper?
   Dank je wel dat je me er op wees, wordt gewaardeerd!

   Verwijderen
 3. Ja daar ben ik wel aan toe, maar het wil nog even helemaal niet lukken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Lilian , regen dat is iets minder maar de herfst heeft ook mooie kanten vooral wat kleuren betreft...
  wat ik prachtig vind is jou kleurige inkt-....tekening, dat zo iets moois kan ontstaan bij chaos.....en opruimen.
  Ze zeggen wel eens dat een op geruimd huis, je hooft leeg maakt
  daar mee wil ik eigelijk zeggen dat er nog veel mooie dingen zullen volgen hier bij jou,
  daar ben ik heel zeker van.
  Ik wens je een heerlijk herfstweek toe met veel kleur en weinig regen.
  en de chaos veeg je met de bladeren weg....................
  Liefs een groetje Christiene..........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De herfst heeft inderdaad prachtige kleuren en die regen, ja dat hoort bij ons landje :-)

   Ik weet ook niet altijd hoe iets ontstaat hoor, maar een leeg hoofd dat klinkt wel heel fijn! Ik hoop dat je gelijk hebt, Christiene en ik wens jou net zo'n kleurrijke week toe!

   Verwijderen
 5. Ik vind hem mooi. Ik hou ook van de herfst. Ik ben een novemberkind :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te lezen dat jij ook een herfstkind bent! Ik zag je post over de herfstbladeren en ik wilde ze meteen schilderen, zo mooi!

   Verwijderen
 6. Vandaag is het echt wel herfst. En je tekening is mooi ook de kleuren zijn goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè? Herfststorm is dan weer het andere uiterste, maar hier is het inmiddels weer rustig. Ik ga zo weer even door de bladeren schoppen, denk ik ;-)
   Dank je wel!

   Verwijderen
 7. Je hebt een mooie eigen authentieke stijl van tekenen....bijzonder boeiend om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik mooi om te lezen, Novelle... Je reactie maakt me echt blij, dank je wel!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: