Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zondag 21 december 2014

Kerstkaarten en liedjes van verlangen

Er gebeurde veel in mijn leven, de afgelopen maand. Positieve dingen gelukkig, maar die maakten wel dat het tekenen (en het schrijven daarover) even op een laag pitje stond. Niet dat ik helemaal niet heb getekend natuurlijk, maar het was duidelijk even minder dan daarvoor.

Al bladerend door mijn tekenblok kwam ik tekeningen tegen waarvan ik ik dacht: "hé, die is eigenlijk best leuk!" Deze vioolspeler bijvoorbeeld:
Vioolspeler (Aquarel)


Het was een oefening in het maken van snelle schetsjes met alleen verf. Deze maakte ik echt heel snel, in nog geen tien minuten volgens mij. Wat zou hij spelen, deze man? Ik hou het op 'liedjes van verlangen', want volgens mij spelen we die allemaal in de aanloop naar Kerst.

Kerstmis. Ik heb het er een beetje moeilijk mee, dit jaar. Dat is niet zo vreemd natuurlijk. Voor mij dit jaar geen kerstboom, of kerststukjes. Die vrolijkheid kan ik nog even niet verdragen. Wel heb ik me beziggehouden met het ontwerpen van kerstkaarten. Voor een prikkie kocht ik een setje blanco kaarten met dito enveloppen, met het idee daar zelf nou eens iets op te verzinnen. Voor wat inspiratie dwaalde ik rond tussen de suggesties van meneer Google, maar daar werd ik nogal opstandig van.

Kerstboom, kerstman, kersttak, kerstbel... Lantarentjes en kerstkaarsjes, ouderwetse of moderne landschapjes met sneeuw, roodborstjes (al dan niet in de sneeuw), koolmeesjes of andere schattige vogeltjes. Dan had je ook nog hertjes met of zonder rode neus en pinquins in winterkledij... en dat was het dan wel, zo'n beetje. Er zaten echt leuke dingen tussen hoor, maar als je alles zo vlak na elkaar ziet, valt je ineens op hoeveel 'van hetzelfde' er is. Kennelijk is dat wat we willen met Kerstmis. Nou is dat op zich natuurlijk prima, maar voor mij was het dat op dat moment even niet.

Ik begon met iets sterachtigs en ik eindigde met iets dat het midden hield tussen een boom en een ster. Toen ik er mijn tekst boven wilde schrijven, begon de inkt te vlekken... Uiteindelijk werd het dus wel helemaal mijn kerstkaart ;-)

Ik wens mijn bloglezers vanaf hier vast mooie kerstdagen toe. Heb het gezellig met elkaar, zing vooral liedjes van verlangen, vergeet je zegeningen niet te tellen, maar bovenal: geniet!
(Nee, jullie zijn nog niet van me af dit jaar. Nieuwe tekeningen zijn 'in de maak')

10 reacties:

 1. Lilian,

  Ik zie dat ik te voorbarig was met mijn reactie op jouw logje van 13 december 2013, maar mijn wensen aldaar blijven van kracht. De kerstkaart is uniek en kleurrijk, hij deed mij direct denken aan een octagram (de achtpuntige ster), waar weer veel symboliek achter schuilgaat.
  Ik wens je hier nogmaals vredige kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nogmaals dank voor je lieve wensen, jeer. Onbedoelde symboliek is altijd leuk :-)

   Verwijderen
 2. Dankj, jij ook fijne feestdagen en gelukkig 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee, wat leuk dat je reageert! Dank voor je mooie wensen!

   Verwijderen
 3. Ik geniet van je tekeningen heel fijne feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief dat je zoiets schrijft, dank je wel en voor jou hetzelfde!

   Verwijderen
 4. Zit te zoeken naar de juiste woorden,
  Maar ik heb ze even niet
  Voor de een is kerstmis feest
  Voor de ander juist verdriet

  BeantwoordenVerwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: