Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

woensdag 15 juni 2016

Verenpret

Het wil niet echt vlotten met het tekenen, de laatste tijd. Ik wil wel, maar ik gun mezelf nauwelijks ruimte om aan de slag te gaan. Dat komt ook een beetje doordat het op mijn werk nog steeds woekeren met de tijd is.
Ik hoop dat daar snel een eind aan komt, aan dat woekeren, want ik mis de tijd voor mezelf... en de tijd voor mijn potloden en kwasten!

Uitgebreide projecten oppakken lukt me niet, dus teken ik de dingen uit mijn omgeving. Om wat te oefenen, liet ik mijn parkieten even voor model spelen.

Ze zijn een beetje in de war, de parkieten. De zomer liet lang op zich wachten en daardoor duurt de rui (die normaal gesproken met een maandje wel bekeken is) veel langer dan normaal. Ik vind echt overal veertjes en pluisjes. Dat levert grappige confrontaties op met de stofzuiger, want ja... stofzuigen moet natuurlijk regelmatig. Ik heb al een keer een veertjesdouche gehad, omdat het filter helemaal vol met pluis zat, waardoor de stofzuiger veren uit de achterzijde begon te blazen. Ook grappig: een fluitende stofzuigerslang, omdat er een veertje overdwars in zit. Daarna wanhopig peuteren met een pollepel, want zo'n veer zit natuurlijk net dwars waar je er niet bij kunt. De parkieten vinden het allemaal best, die kwetteren lekker door. Boven de stofzuiger uit kwetteren is helemaal een feestje voor ze.

Voor ik de stofzuiger heb kunnen opbergen kan ik eigenlijk alweer opnieuw beginnen. Zo'n rui is namelijk niet alleen voor mij hard werken, zelf zijn ze er ook voortdurend mee in de weer. Ruien jeukt ontzettend en daar kun je oeverloos mee bezig blijven. Plukken, schuren, poetsen en niet alleen aan zichzelf, maar ook bij en aan elkaar! Leuk om te zien en ook leuk om te tekenen:

In de rui (potlood)
Vooral al ze elkaar aan het 'helpen' zijn, ziet dat er grappig uit. Je ziet bijna de opluchting als ze elkaars veertjes aan het verzorgen zijn.Ze gaan dan ook een beetje uitgezakt zitten, net mensen!

Het was een tijd geleden dat ik alleen met potlood tekende. Het papier was daar eigenlijk ook te glad voor, waardoor je de contrasten niet zo duidelijk ziet als ik ze bedoeld had. Ondertussen dwarrelden de pluizen weer vrolijk in het rond: ware verenpret...
...wachtend op een volgende ronde stofzuigen *zucht*

13 reacties:

 1. Het is een filmpje waard,lilian in de weer met de stofzuiger
  kijk maar uit dat er geen vogeltje de stofzuiger in vliegt.
  Maar je tekening is heel mooi geworden,ook je tekst en uitleg.
  hoop dat je weer wat meer tijd krijgt,zo dat nog meer van deze mooie werkjes kunt maken,en je modellen zijn geduldig.
  Wens een mooie week.
  liefs een groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whaaa... ik moet er niet aan denken: een vogeltje in de stofzuiger! Gelukkig blijven ze wel uit de buurt. Ik hoop inderdaad ook op wat rustiger tijden. Nouja, bijna vakantietijd, hè? Dankjewel en jij ook 'n mooie week, Christiene!

   Verwijderen
 2. Lilian,

  Leuke tekening van deze vrolijke beestjes!
  Echter....!

  ----------------------------------

  parkiet in de rui

  een regen van pluis en veer

  schoonmaken maar weer

  ----------------------------------

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha! Da's een mooie, jeer! Eigenlijk moet ik die groot afdrukken en naast de volière hangen: hij is leuk!!!!

   Verwijderen
 3. Mooie tekening weer.
  Hier twee katten in de rui.
  Ook leuk :-$

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, dat is ook heel fijn... Net zo erg eigenlijk ;-)

   Verwijderen
 4. Goedemiddag Lilian,
  Je tekening heb heel mooi gedaan. Wat kun je heel goed. Vogels kunnen rui hebben. Dan krijgt overal jeuk van. Echt irritant voor beesten. Jimmy kunnen ook last van krijgen. Maar geen jeuk. Dan vliegen haren in lucht. Gelijk vaak borstelen doe ik dan.Deze vogels doen samen schoon houden. Echt heel leuk deze tekening. Het is actief tekening. Dan maakt het juist leuker. Hopelijk gaat het rui over.
  Jij ook fijne donderdag.
  Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Jacqueline en Ferry! Ja, rui is geen pretje voor de dieren, vaak voelen ze zich dan ook niet helemaal happy. Je hebt speciaal voer om ze door de rui heen te helpen, maar of dat nou echt werkt weet ik niet. Het kan vast geen kwaad ze wat extra te verwennen.

   Hahaha, ja haren zijn net zo erg als veren, ik weet het! Volgens mij hebben ze het ergste al gehad nu, maar het mag zeker snel over zijn, wat mij betreft.

   Verwijderen
 5. Ik wist niet dat parkieten zo'n jeuk van de rui hebben maar wat grappig dat ze elkaar helpen

  Hier zijn de poezen volop aan het verharen, geregeld kam ik Minoes en je kan merken dat ze dat heerlijk vind

  Rosy kammen is een probleem want die heeft er echt een hekel aan, vorig jaar zat ze onder de klitten maar haar kammen was een ramp want ze werd echt furieus, gevolg was dat ze wekenlang met klitten heeft gelopen....

  Ik wens je een fijne nieuwe week toe Lilian.

  Liefs Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nieuwe veertjes zitten in een soort van kokertje en dat kokertje moet loslaten voor er een nieuwe veer tevoorschijn komt en dat is ook wat jeukt bij ze. Van het loslaten van de veren hebben ze op zich niet zo veel last.

   Het verharen van de katten duurt ook langer dan normaal, heb ik het idee. Wat fijn dat Minoes het lekker vindt als je haar kamt, daar moet je maar geluk mee hebben. Klitten zijn ook pijnlijk voor ze, arme Rosy...

   De week is alweer op de helft, dus wens ik jou een mooie aanloop naar het weekend:-)

   Verwijderen
 6. Mooie tekening
  En ja af en toe verliezen vogeltjes hun pluimen gelukkig is er dan de stofzuiger

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Lilian kom weer eens even kijken.(glimlach) zou het erg jeuken? die loszittende veertjes? Ze zitten wel giebelend bij elkaar zie ik (glimlach)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat schijnt inderdaad flink te jeuken... dus soms ben ik wel blij dat ik veerloos door het leven mag:-)

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: