Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

vrijdag 30 december 2016

Klaar om het nieuwe jaar in te rijden

Ineens is het dan 30 december, de bijna laatste dag van dit jaar. Ik hoor wel eens mensen zeggen dat het "weer is omgevlogen", dat vond ik altijd overdreven, maar dit keer voelt het voor mij wel zo. Wat is er weer veel gebeurd... Daar even bij stilstaan is een soort traditie geworden, dus doe ik het ook dit jaar.

In veel opzichten was het een raar jaar. Normaal kan ik me niet echt druk maken om de wereldproblematiek, maar dit jaar waren er wel een paar momenten waarbij ik me afvroeg: 'waar moet het heen met de wereld?' Grenzen vervagen, in meerdere opzichten. Dingen die zo lang vanzelfsprekend leken, bleken dat ineens niet meer te zijn. Dat is ook het grote gevaar in dit leven: je moet, mag en kunt niet denken dat alles vanzelfsprekend is.

In mijn eigen kleine wereldje was het ook niet vanzelfsprekend. Ik heb dingen los moeten laten. Dat vond ik lastig, maar er kwamen nieuwe dingen voor in de plaats. Dit jaar kreeg ik mijn felbegeerde vaste aanstelling. Mooier verjaarscadeau kon ik me eigenlijk niet wensen. Het is fijn om te weten dat anderen ook blij zijn met jou. Al is de ruime kilo chocola die ik in de kast heb liggen  - gekregen van de dametjes waarmee ik werk- misschien ook wat overdreven ;-) Ik heb het afgelopen jaar flink wat extra klussen gedaan, tot zelfs in mijn vakantie aan toe, om mijn portemonnee wat te spekken en dat is gelukkig prima gelukt.

Al moet ik zeggen, extra klussen doen heeft ook een keerzijde: je komt minder toe aan wat belangrijk voor je is... en ik heb ontdekt dat af en toe vakantie houden toch echt wel belangrijk is! Voor het eerst sinds tijden werd ik vreselijk verkouden, zelfs zo erg dat praten bijna onmogelijk was. Lekker rustig voor mijn omgeving, maar behoorlijk frustrerend voor mij! Het zoveelste signaal dat ik best wel even een tandje terug kon gaan schakelen. Gelukkig gaat het weer stukken beter. Afgelopen jaar heb ik veel geleerd en daar horen toch een paar goede voornemens bij. Ik haat ze, die goede voornemens, maar de belangrijkste is voor mij toch wel dat ik mijn grenzen in de gaten moet blijven houden en die neem ik dus mee 2017 in.

Klaar om weg te rijden (inkt)


De tekening bij dit blogje had ik aanvankelijk niet bedoeld als laatste van dit jaar. Toch, als ik 'm zo bekijk, zit er veel in: met die ouwe auto (mijn oude ikke) rijd ik het nieuwe jaar in. Koffers staan klaar, evenals wat speelgoed voor onderweg. We trekken ons niet al te veel aan van de stoplichten en we trekken al het mooie en goede van het afgelopen jaar gewoon met ons mee... Mooi toch? Ik doe het er mee, voor dit komende nieuwe jaar... en ik hoop jullie ook.

Lieve lezers, dank jullie wel voor alweer een nieuw blogjaar. Ik wens jullie veel liefde, gezondheid, succes en mooie dingen toe het nieuwe jaar. Tot in 2017!

19 reacties:

 1. Lilian,

  Ik wens jou nogmaals alle goeds toe voor 2017, dat het maar een speels jaar mag worden in een goede gezondheid.
  Toch zou ik ook wel goed op het stoplicht letten, zeker wanneer het op rood staat. Bij groen kan je gerust wat extra gas geven.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ☺Da's inderdaad waar, dank voor de tip! Nu maar hopen op een 'groene golf' voor iedereen, qua verkeerslichten dan hè....

   Verwijderen
 2. Grenzen zijn onmisbaar.

  Je tekening is zalig retro.
  Doet me denken aan de kleurplaten die ik als kind bij de tandarts kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ☺Het zijn inderdaad aardig wat retro-elementen bij elkaar, zie ik nu pas...

   Goh, kleurplaten bij de tandarts? Daar deden ze bij ons niet aan. Had ook niks uitgemaakt voor mijn oordeel over de tandarts, overigens😁

   Verwijderen
  2. Met appeltjes en regenbogen en zo.

   Verwijderen
 3. Helaas was geen goede jaar geweest voor ons. Problemen met onze ouders met zijn gezondheid. En hoop regelen. Daar doen wij ook voor. Jimmy bijna kantje boord geweest. Gelukkig gaat weer goed. Daar zijn wij blij mee. Klussen gaat ook door. Maar het komt niet van bij jou. Je tekening ziet koffers met speelgoed erin. Mooie tekening heb je gemaakt. Knap gedaan Lilian!. En vooral gezond 2017 toe.

  liefs Jacqueline & Ferry.♥‿♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je je zorgen moet maken om je ouders, is dat nooit fijn. Al is het wel een zegen als je iets voor ze kunt doen, net zoals voor jullie Jimmy. Ik hoop dat 2017 voor jullie een beter jaar gaat worden in alle opzichten. Bedankt voor jullie bezoekjes en leuke/lieve berichtjes!🐰

   Verwijderen
 4. Wat een leuk stukje schrijven Lilian en van harte gefeliciteerd met je vaste aanstelling en natuurlijk van harte beterschap ik ben op dit moment ook grieperig dus weet zo ongeveer hoe vervelend ziek zijn is door een griepje. O ja de tekening was weer hartstikke mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Novelle! De griep is hardnekkig ook qua restverschijnselen, dus ik hoop dat je je snel beter voelt!

   Verwijderen
 5. Ha Lilian,
  een prachtige tekening,en om met zo,n mooie auto het nieuwe jaar binnen te rijden, mooier kan niet.
  Nieuwjaar ik wens dat voor jou zo belangrijk is uit mag komen.
  Een winters groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Christiene. Jouw winters groetje komt vandaag wel heel toepasselijk uit ;-)

   Verwijderen
 6. Ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar. Hoop dat de verkoudheid ondertussen over is. Fijn dat je een vaste aanstelling hebt gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Geri! Die verkoudheid is nog steeds sluimerend aanwezig, maar ik kan weer gewoon functioneren dat scheelt. Ja, dat laatste was inderdaad een heel fijn cadeau!

   Verwijderen
  2. Ha Lilian dat is toeval met vrijdag de dertiende.
   gefeliciteerd met je vaste aanstelling.
   Fijne zondag!
   liefs groetjes
   Christiene

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. Hoi Novelle, ja hoor, beetje te veel hooi op mijn vork genomen, dat is alles! Nieuwe blogjes zijn in de maak!

   Verwijderen
 8. Hallo Liliane

  Bedankt voor het berichtje op mijn blog
  Wens jou een heel fijn weekend

  Liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: