Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

vrijdag 18 oktober 2013

Herken de schilder/ DIY

Zit je een partij te zeuren over een 'eigen stijl', kom ik ineens dit bericht (klik!) tegen.
"Wanneer je eigenlijk een soort zwerver ziet, omgeven met weinig licht dan is het waarschijnlijk Rembrandt.".... of:  "Wanneer alle personen er uitzien als Poetin, dan is het van Eyck."

 Ik moest er zo ontzettend om lachen! Stel je nou voor, dat die schilders dit zelf hadden kunnen lezen... Zouden ze dan ook hebben moeten lachen? Ik denk het eigenlijk niet... Al was het alleen maar omdat de typering 'zwerver' er toen waarschijnlijk heel anders uitzag dan nu en van Poetin hadden ze natuurlijk helemaal  nog nooit gehoord.
Daarbij zat ik meteen te proberen om een vertaling te maken. Als je iets ziet met inkt en een hoop frummels, dan is het een Lilian....

Of eh... Als het lijkt op bezigheidstherapie... Huh Bezigheidstherapie?
Check deze:
Het vrouwtje met de paraplu
Dit was erg leuk om te doen. De oefening komt uit een boekje voor kinderen, maar voor 'grote kinderen' is het minstens zo leuk. Ook voor niet-tekenaars is het een leuke opdracht. Dus kom op, doe eens gek... Je wordt er lekker rustig van, heel verantwoord dus, want... heel Zen!

DIY (= Do It Yourself) Maak een friemel
Benodigdheden: een stuk papier (zelf weten hoe groot), een fineliner (watervast) en wat waterverf.
(Als je geen watervaste fineliner hebt, kun je in plaats van met waterverf, ook met gewone viltstiften werken.)

1. Teken een rechthoek op het stuk papier. Je mag zelf weten hoe groot (en ook of je wel of geen rechte lijnen trekt ;-))


2. Begin de rechthoek vanaf de hoek te vullen met golfjes. Ongeveer zo:


3. De golfjes laat je aan de kanten op elkaar aansluiten. Ze hoeven niet even groot en ook niet gelijk, het is de bedoeling dat je varieert en dat net zo lang tot je de hele rechthoek hebt gevuld. (Ja, ik zei toch: het is heel Zen!)

4. Als je dat gedaan hebt, komt het leukste: je gaat willekeurig een paar vlakjes vullen met kleur. Ik ben begonnen met willekeurig over het vlak rode vakjes in te vullen. Vervolgens kies je een afstekende kleur en ga je nog wat vakjes vullen. Niet allemaal, gewoon willekeurig wat vlakjes. Je kunt zelf kiezen of je wellicht nog een derde kleur wilt toevoegen, dat kan... maar hoeft natuurlijk niet.

5. Nu het moeilijkste. Als je klaar bent met kleuren, heb je op zich al een leuke tekening met kleurvlakjes, maar met een beetje fantasie kan hij nog leuker worden! Kijk eens goed of je in de kleurvlakjes een afbeelding kunt herkennen... Nee, dat lukt vaak niet meteen. Even laten rusten en dan opnieuw kijken wil wel eens helpen (of neem een glas wijn of wat ;-)) In elk geval kun je dan gaan proberen om die afbeelding met wat dikkere lijnen naar voren te halen. Een beetje smokkelen door wat extra lijntjes en bijvoorbeeld een gezichtje toe te voegen mag best. Zo is mijn vrouwtje met paraplu ook ontstaan. Wat ontstaat er bij jou?

Nee, in deze 'kunst' ben je niet te herkennen, maar misschien is dat ook helemaal niet zo'n voordeel!6 reacties:

 1. Lilian,

  Grappig plaatje en wie weet ga ik het eens proberen en misschien werkt het nog beter met een fles wijn!

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd, jeer! Welja, een hele fles wijn... dan zie -hips!- je vast leuke dingen in die vlekjes ;-)

   Verwijderen
 2. Hallo Lilian,
  Ik kom hier via de weblog van Jeer. Als je het goed vindt ga ik hier een wat meer lezen en bekijken. Maar nu is me al duidelijk dat je een mooie stijl van tekenen hebt. Dat puzzelstukjes tekenen lijkt me wel grappig. Vroeger deed ik zoiets met willekeurige vormen waarbij niet het hele vlak hoefde te worden gevuld. En dan maar kijken wat je er in zag. Vooral leuk als je met een stel mensen om tafel zit. Dan kun je uitwisselen. Ik ga het eens proberen.

  Groetjes

  Plato

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wees welkom, Plato! Dankjewel voor het compliment. Het is inderdaad een grappig opdrachtje om te doen. Wat jij beschrijft, lijkt me ook leuk; een soort Pictionary maar dan anders. Ik hou wel van zulke spelletjes. Leuk, ik ben benieuwd wat het gaat worden!

   Verwijderen
 3. lol, ik zag dus het vrouwtje met paraplu helemaal niet tot ik het las ;-)
  ik zag het portret van een vrouw met een opvallende haardracht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Je wordt bedankt... Ik zit al een hele tijd naam mijn scherm te staren, om die vrouw met die opvallende haardracht te ontdekken! Ik geloof dat ik 'r inmiddels gevonden heb!
   (...en nu heb ik buikpijn van het lachen :-D)

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: