Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 5 december 2013

Sinterblogje

Ook als je het niet viert kun je er bijna niet aan voorbij gaan: Sinterklaas!
Al weken geleden lagen de winkels vol met chocoladeletters, kruidnoten en –al dan niet gevuld- speculaas. Ik vind het een leuk feest, al heb ik het al in geen tijden meer gevierd.

Van vroeger herinner ik me vooral de spanning: zou hij wel langskomen en wat had hij allemaal over mij in zijn grote boek staan. Ja, ook toen had ik al een fascinatie voor grote boeken… Wat had ik graag eens in dat boek van de Sint gekeken. In een tijd waarin iedereen zich zorgen maakt over privacy (en over het wel of niet schenden daarvan) heeft het bijna een dubbele bodem. Waar maken we ons druk om,  de Sint wist immers altijd al alles!  Waar Sint die kennis vandaan haalde, bleef het raadsel en dat hoorde er nu eenmaal bij.
Later werd Sinterklaas het feest van de surprises. Iets wat ik in het begin maar matig kon waarderen. Alleen die gedichten hè, wat een feest was dat! Eens per jaar kon je al je grieven heerlijk verpakken in een vilein gedichtje en daar was ik (al zeg ik het zelf) best goed in. Op de middelbare school ‘verkocht’ ik zelfs gedichten aan klasgenoten met weinig fantasie. De laatste jaren beleef ik Sinterklaas vooral vanaf de zijlijn. Ik mag graag kijken naar Sint in het winkelcentrum en zo ontstond ook de tekening van vandaag.

Bij sint op schoot, leuk voor in het plakboek.
(kleurpotlood op gewoon tekenpapier)


Stel je voor, je bent een jaartje of twee, drie… en dan sta je ineens oog in oog met een rare man met vreemd haar en een al even zo vreemd ding op zijn hoofd. Dat is al om van te schrikken, maar het wordt nog erger als je ouders vinden dat een foto van jou bij die man op schoot zo leuk zou zijn. Dan heb je maar één optie: je ongenoegen zo luid mogelijk kenbaar maken. Je brengt een geluid voort dat het midden houdt tussen een brandweersirene en een wild dier. Het erge is: het helpt niet!
Bij de Sint, arme man, zie je het ongemak op zijn gezicht geschreven staan. Wat moet hij met dit krijsend wurm? De opluchting is bijna voelbaar wanneer de foto gemaakt is en Sint zich weer kan buigen over een kind dat hem en zijn outfit wel begrijpt. 'Ja, ook dat is Sinterklaas', denk ik glimlachend.

En toch… voor wie het snapt is Sinterklaas een geweldig feest. Om het verhaal, om de spanning en natuurlijk om de pepernoten die ook hier op tafel staan. Je weet toch: wie zoet is krijgt lekkers! Of je het nu viert of niet: ik wens iedereen een fijne Sinterklaasavond toe!

6 reacties:

 1. Lilian,

  Helaas lees ik dit nu pas en is Sinterklaas dus al voorbij. Wij hadden met kinderen en kleinkinderen op 2 december reeds een pakjesavond met echte pieten op bezoek. De kleinkinderen waren door het dolle heen. Het was een leuke avond, maar zelf ben ik blij dat het er weer voor een jaartje op zit.
  Het kindje op schoot ziet het inderdaad ook niet echt zitten. Wanneer je de tekening met of zonder kindje in je schoen had gedaan, dan had je er vast ook iets in gekregen.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat leest als een geslaagde pakjesavond, jeer! Ja eens per jaar een Sinterklaasfeest is ook wel genoeg hè :-)
   O, was dat het? Ik maar zingen bij m'n schoen... niks hoor, maar ik had er inderdaad die tekening niet in gedaan, dom, dom, dom...

   Verwijderen
 2. Ha Lilian, wat mooi in beeld gebracht Sinterklaas met het kleine kindje
  maar zo te zien is Sinterklaas feest...niet voor iedereen een feestje.
  Hier had eigenlijk een gedichtje van jou kunnen staan
  daar ben ik een beetje nieuwsgierig naar geworden
  Misschien een volgende keer
  Fijne zondag
  Liefs Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Christiene! Ja arm kindje, maar als-ie een jaartje verder is, is hij dit voorval vast vergeten. Een gedichtje, ja klopt! Gek hè, daar had ik nou helemaal niet aan gedacht... Nou, die hou je dan van me tegoed :-)

   Verwijderen
 3. Ik ben een beetje laat maar die tekening vind ik toch super mooi getekend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: