Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

dinsdag 11 maart 2014

Liebster Award

Zomaar kreeg ik een award van Anita... De Liebster Award, een soort doorgeef bericht, bedoeld om ook anderen kennis te laten maken met jouw blog. Tenminste, dat is wat ik denk... Na lang nadenken heb ik toch besloten er aan mee te doen. Omdat ik het leuk vond dat er aan mij gedacht werd... en omdat de vragen tijdens het beantwoorden toch wel erg leuk waren! Het nadeel van zo'n doorgeef bericht is dat je dan weer anderen moet nomineren die misschien niet zo blij zijn met zo'n nominatie... Tegen hen zou ik bij voorbaat willen zeggen: Voel je niet verplicht, doe het alleen als je het leuk vindt en als dat niet zo is, doe het dan gewoon niet! Intussen hoop ik natuurlijk dat jullie het stiekem net zo leuk vinden als ik ;-)

Spelregels

•De liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 (bloglovin) volgers.
•Je moet "11 facts about me" delen. (geen 'harde eis', als je het leuk vindt: doen... en anders gewoon niet.)
•Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost.
•Je moet de 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft.
•Kies 10 nieuwe bloggers die jij wilt nomineren en link ze in je blogpost. (Hallow zeg, 10? Zoveel volgers heb ik niet eens!)
•Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt.
•Laat een comment achter op de blogs die jij wilt nomineren

Eerst zal ik de vragen die Anita me stelde even proberen te beantwoorden. Okee, komt'ie:



1. Hoe lang blog je al?

Hm, moeilijk te beantwoorden… Op dit blog sinds september 2012, maar ik heb al eerder een blog gehad (mee gestopt na het ter ziele gaan van de blogdienst ‘weblog.nl’) met columns. Met die laatste ben ik –meen ik- in 2003, of 2004 begonnen. Dus: hier meer dan een jaar en daarvoor weet ik het eigenlijk niet precies.

2. Zit je door het bloggen wel eens in tijdnood?

Nee. Als ik geen tijd heb om te bloggen, blog ik gewoon niet. Tijdnood vind ik trouwens ook zo’n ‘woord’… Er zijn soms dingen belangrijker dan andere dingen en daar maak je een keuze in, zo zit het voor mij ook met het schrijven op een weblog ;-) Al moet ik wel zeggen dat ik probeer er een bepaalde regelmaat in te houden, gewoon omdat ik dat wil.

3. Wat doe je nog meer dan bloggen?

Blogs lezen J, boeken lezen, tekenen schilderen, schrijven, fotootjes maken, klooien met fotobewerkingsprogrammaatjes, lekker buiten wandelen, genieten van de natuur, vrijwilligerswerk en nog wat dingen die niet perse aan de grote klok gehangen behoeven te worden J

4. Waar ben je op dit moment mee bezig op schrijf- of handwerkgebied?

Oi, gewetensvraag! Op schrijfgebied: ik schrijf al heel lang aan een tekst die mijn eerste manuscript moet gaan worden. Het verhaal speelt in een asiel, waar vreemde dingen gebeuren. Onderhuidse spanningen en machtsspelletjes, mensen die elkaar (soms onbedoeld) het bloed onder de nagels vandaan halen. Ik schrijf nooit met een schema, vandaar ook waarschijnlijk dat ik nu al een tijdje vast zit J Ik heb me voorgenomen dit project af te maken, dus dat ga ik ook zeker doen.

Op handwerkgebied: ik ben bezig met een borduurpakket voor een sierkussen met vogeltjes, maar dat schiet niet echt op. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar  het materiaal is zo stug! Met een rijtje per dag gaat het niet echt snel, maar meer kan ik even niet opbrengen. Verder ligt er nog een onafgemaakt T-shirt van vorige zomer… Alles geknipt, maar nog niet in elkaar genaaid. Een klus waar je even je koppie bij moet houden en op één of andere manier gaat dat nu even niet.

5. Heb je wel eens iets weggegooid of weggegeven waarvan je nu nog regelmatig spijt hebt?

Ongetwijfeld! Ik heb soms van die opruimbuien en dan ga ik echt rigoureus te werk… Tja, dan komt het wel eens voor dat er dingen verdwijnen die achteraf bezien toch beter bewaard hadden kunnen blijven. Ik kan zo even snel geen direct voorbeeld bedenken, maar het is weleens gebeurd, ja. Aan de andere kant: een opgeruimd huis geeft me ook een fijn gevoel, dus lang sta ik daar meestal niet bij stil.

6. Welk boek of welke film heeft je denken bepaald?

Lastige vraag… Met films heb ik niet zo veel, dus dat zou dan een boek moeten zijn. Er is denk ik niet één enkel boek dat mijn denken heeft bepaald. Uit elk boek pik je wel dingen die je bewust of onbewust meeneemt. 1984 van George Orwell heeft destijds een diepe indruk op me gemaakt. Soms bedenk ik me dat we niet eens zo ver van zijn boekenwaarheid meer af zitten. ‘Nieuwspraak’ en ‘eigen waarheid’ zijn wel thema’s die me bezighouden, denk ik.

7. Waar zou je graag eens heen willen op vakantie?

Ik zou graag nog eens naar Ierland gaan en verder zou ik de piramides in Egypte wel eens in het echt willen zien.

8. Maak je weleens iets voor een ander?

Ja hoor, dat vind ik zelfs erg leuk om te doen. Een zelfontworpen kaartje versturen vind ik leuk en het werken aan een opdracht, zoals de tekening van het hondje van Gep (ook te zien hier op mijn weblog) is ook geweldig om te doen.

9. Op wie of wat ben je trots?

Dat heb ik al eens eerder hier geschreven. Ik ben er trots op, dat ik hier een stukje van mezelf durf te laten zien. Ik ben geen groot kunstenaar, geen groot schrijver, maar ik ben kennelijk leuk en interessant genoeg om hier gevolgd te mogen. Misschien niet groots en meeslepend, maar wel iets om trots op te zijn.

10.Wat is je grootste droom?

Op dit moment: een leuke baan vinden waar ik mijn talenten in kwijt kan. Stiekem denk ik aan het opzetten van een eigen bedrijfje.

11.Heb jij nog vrienden/vriendinnen van de lagere school?

Nee.


Dat was het eerste deel van de Award. Verder werd me nog gevraagd om 11 'Facts about me' te delen. Anita had ze zelf niet gedeeld, wat ik me goed voor kan stellen trouwens, maar ik vond het wel leuk om een paar grappige feitjes over mezelf te bedenken. ( Lees goed: feitjes en bedenken, hahahaha!)  Okee, hieronder dus

11 facts about me:

 • Het eerste fact, meteen maar even een persoonlijke:  ik ben een hagenees, maar meestal ontken ik dat ;-)  Hier in het dorp vinden ze import  sowieso niets, laat staan als die import ook nog eens uit Den Haag komt… vandaar de ontkenning.
 • Mijn Haags accent ben ik kwijtgeraakt door jarenlang in Rotterdam gewerkt te hebben. (Echt wel!)
 • Ik heb een grote belangstelling voor de natuur en voor alles wat daar in groeit en leeft. Okee, niet echt een opzienbarende bekentenis, maar dat vergeven jullie me vast wel.
 • Ik zing graag
 • (Niet verder vertellen, want best wel erg:) ik kijk graag naar reality programma’s over eerste hulp bij ongelukken en dan leef ik heel erg mee. Dan komt er bijvoorbeeld iemand binnen met een vermeende botbreuk en dan roep ik: ‘Nee hoor, je kunt het nog bewegen… Niet gebroken!’
 • Ik heb een zwak voor tekenfilmfiguurtjes. Disney en Looney Tunes zijn mijn favoriet. Als ik in een winkel een sweater tegenkom met zo’n figuurtje erop, zou ik die het liefst meteen kopen en aantrekken, tot ongenoegen van bepaalde mensen in mijn omgeving ;-)
 • Ik heb honderd boekenleggers, maar ik gebruik ze nooit. Ik leg een boek gewoon op zijn kop open, of ik maak er een ezelsoor in J Vervolgens neem ik wel altijd de gratis boekenleggers mee bij de bieb… Ja, gratis hè?
 • Ik heb veel boeken, ik heb een abo bij de bieb en sinds een jaar heb ik ook een e-reader. Ik, die altijd riep dat zo'n apparaat het niet kan halen bij een echt boek, ben echt helemaal 'om'.  Lezen op de reader is heel relaxed voor je ogen, het is milieuvriendelijk en heel handig!
 • Vrijwilligerswerk vind ik tof: naast mijn betaalde werk heb ik altijd een vrijwilligersbaantje gehad. Ik vind het fijn om te kunnen helpen.
 • Ik ben allergisch voor druk-druk-druk en voor mensen die dat doorlopend roepen… Dan vraag ik me altijd af of ik nou echt zo’n oninteressant leven heb, of dat zij het gewoon chronisch verkeerd doen. Voor mijn eigen gemoedsrust hou ik het op het laatste.
 • Dit soort lijstjes vind ik eigenlijk best erg om in te vullen. Te persoonlijk naar mijn smaak en daarom is het laatste ‘fact about me’… ik ben een vat vol tegenstrijdigheden, maar wie hier regelmatig leest wist dat natuurlijk al lang!
Dan mocht ik zelf ook nog wat vragen bedenken voor degenen die ik ga nomineren. Ik heb daarom wat algemene vragen over bloggen en daarnaast een paar vragen die wel persoonlijk zijn, maar die ok algemeen beantwoord kunnen worden.
Vragen aan de 'genomineerden':
 1. Waarom/ waardoor ben jij begonnen met bloggen?
 2. Worstel jij wel eens met de vraag hoe persoonlijk je wilt zijn op je weblog?
 3. Hoeveel volgers van je blog ken je persoonlijk?
 4. Weet jouw directe omgeving dat je een weblog bijhoudt?
 5. Wat vind je zelf je beste blogpost tot nu toe en waarom?
 6. Wie of wat inspireert jou?
 7. Wat is het mooiste boek wat je ooit hebt gelezen en waarom?
 8. Op wie of wat ben je trots?
 9. Wat is jouw favoriete plek in huis?
 10. Wat is jouw favoriete plek buitenshuis?
 11. Wat is jouw grootste droom?
En dan nu... tromgeroffel... de bloggers die ik heb genomineerd. Ik vond 10 teveel en dus ga ik ook lekker creatief om met de spelregels :-) Stuk voor stuk en in willekeurige volgorde bloggers die de moeite waard zijn om eens een bezoekje te brengen:


5zeven De weblog van Cheyenne: een lekker frisse persoonlijke weblog, waar ik altijd graag lees.

Christienes galerie: Christiene is een volgster van het eerste uur en een geweldige kunstenaar met een heel eigen stijl

Vanalleswatjetoe: de weblog van Marlien: een creatieve dame die van alles aanpakt, erg leuk om te volgen.

Lisetthe: Een weblog met intuitieve kunst, een inspiratie voor iedereen die weleens met kwasten bezig is: zij laat zien dat je ook zonder plan vooraf heel mooie dingen kunt maken.

Artworks by Debbie: Debbies blog ken ik nog niet zo lang, maar ik blijf het leuk vinden om haar te volgen. Ze is 14 jaar en ze heeft echt talent voor tekenen.
Okee, ik besef dat ik mijn genomineerden wel met iets opzadel… maar voel je vooral niet verplicht om mee te doen. Ik zou het leuk vinden als je mijn vragen wilt beantwoorden, met de rest (die 11 ‘facts about’) mag je wat mij betreft lekker creatief omgaan.

10 reacties:

 1. ik vind het wel leuk om genomineerd te zijn en vind het ook altijd wel leuk om vragen te beantwoorden en zo, maareh 10 bloggers die minder dan 200 lezers hebben, pooh he, mag blij zijn als ik er 3 kan verzinnen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan doe je er toch gewoon minder, heb ik ook gedaan :-)

   Verwijderen
 2. Dank je wel voor je nominatie! Ik ga de award zeker overnemen.
  De 11 facts en de vragen zijn nog wel te doen, maar het uitzoeken van blogs die ik de award wil geven is wat lastiger. De meeste hebben hem of al een keer gekregen of hebben te veel volgers, dus ik sla dat volledig over. Ik weet dat het niet mag volgens de spelregels, maar daar trek ik mij maar even niets van aan!

  Nogmaals bedankt!
  Liefs, Cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je 'm hebt aangenomen! Ik ga zo je antwoorden even rustig lezen. Ik kan me goed voorstellen dat je het doorgeven liever overslaat, dat had ik zelf ook een beetje ;-) Je zadelt mensen toch ergens mee op en daar moeten ze maar net zin in hebben, dus begrijpelijk hoor. Jij ook dankjewel dus enne... Graag gedaan!

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend leuk om je antwoorden te lezen Lilian. Het is altijd een afweging wat je als blogger van jezelf laat zien (of durft te laten zien), maar als lezer kan ik zeggen dat ik het heel leuk vind om meer van jou te weten.

  Geen van je genomineerde blogs ken ik, ik ga er graag een kijkje nemen.
  Jouw nieuwe vragen zijn heel prikkelend, ik ben bijna geneigd ze te beantwoorden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Het is leuk om meer te weten over de 'mens achter de blog' dat heb ik zelf ook wel. Vandaar ook die vraag over de 'worsteling' :-)
   Wat de genomineerde blogs betreft: dat vind ik dus ook wel leuk aan deze Award: je komt nog eens wat nieuws tegen en dat is leuk! Dus nogmaals: dankjewel voor de nominatie!

   Verwijderen
 4. Lilian, gefeliciteerd met de Award
  wat lief dat je hem door geeft aan mij en de andere
  daar voor dank en als hoge uit zondering voor jou
  heb de mooie vragen beantwoord.
  Ik geef de Award niet door hoop dat je het niet erg vind.
  ik wil niemand te kort doen....
  Liefs een warme groet
  Christiene,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Christiene! Ik vind het super dat je toch de vragen hebt beantwoord en dat doorgeven... ik schreef er hierboven ook al over: ik begrijp het volkomen en ik vind het ook absoluut niet erg.
   Een inspiratievolle groet terug van mij!

   Verwijderen
 5. Leuk nu weet ik toch iets meer van je Lilian denk ik plagend....Ik zal de links wel eens gaan bekijken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. *grinnik* Zo is dat, Novelle! Ik vind het prima hoor, zelf ben ik ook altijd wel benieuwd naar 'de mens achter de blog', dus ik kan me dat goed voorstellen.

   Ik hoop dat de links ook een beetje naar jouw smaak zullen zijn.

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: