Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

vrijdag 26 september 2014

Aan verbeelding geen gebrek


Vanmiddag is het zo ver… de eerste ‘echte’ expositie! Ik schreef het al eerder hier, dit jaar doe ik voor het eerst mee met de ‘De Verbeelding’, de jaarlijkse kunstmanifestatie bij ons in het dorp.
Ik vind het heel erg spannend. Niet alleen omdat mijn werk in de bibliotheek komt te hangen, maar vooral omdat ik heel erg benieuwd ben naar de reacties. Afgelopen week heb ik na lang wikken en wegen drie pentekeningen uitgezocht om te exposeren. Ik heb ze netjes ingelijst en nu staan ze me al een paar dagen vanuit de kamer ‘toe te lachen’. Vanmiddag breng ik ze naar de bieb, waar ze  een heel weekend blijven hangen. Wat deze expositie voor mij anders maakt dan een cursistenexpositie zoals bij CKNootdorp, is dat hier ook ‘professionals’ aan meedoen. Val ik straks niet heel erg uit de toon, tussen al die echt goede kunstenaars? Ik zeg heel stoer dat het me niks kan schelen, maar ondertussen…

Van alles wat
Ja ondertussen… doe ik een beetje van alles wat! De afgelopen tijd heb ik verschillende kleine projecten gedaan. Zo was er nog dat hertje uit de Delftse Hout. Ik wilde het hertje tekenen met de spiegeling van het water op de achtergrond. Dat bleek behoorlijk lastig. Ik had gekozen voor pastelkrijt, omdat ik dacht daar wel de spiegeling van de bomen in het water mee vast te kunnen leggen. Het resultaat viel eigenlijk nogal tegen. Dus legde ik dat weer terzijde.

Het hertje van Delftse Hout (pastelkrijt)


Weer schilderen
Verder was ik natuurlijk –nog steeds- aan de gang met Oost-Indische inkt. Tekenen met inkt is een soort therapie voor mij, maar ondertussen vind ik dat ik wel heel vaak hetzelfde ‘trucje’ uithaal. Dat project ligt er nog en komt wel af, maar nu even niet. Nu ben ik bezig met weer iets anders: een werk met olieverf. Ik vond dat ik het schilderen wel weer eens op kon pakken. Voor de zomer was ik bij CKNootdorp begonnen op een megagroot doek, waar een kleurige surrealistische voorstelling op moest komen te staan. Ik begon voortvarend en er zaten ook leuke elementen in, maar ik was er niet tevreden over. Het stond al bijna een half jaar onafgemaakt in de kast en ik had er gewoon geen zin meer in. 

Deze tijger heeft het niet overleefd... (acrylverf)

 Knoop doorgehakt
Afgelopen week heb ik daarom de knoop doorgehakt en het megadoek met donkerblauwe verf overgeschilderd. De tijger heeft het niet overleefd, zielig hè? Nu ben ik weer eens aan het oefenen met olieverf… en dat ziet er zo uit:

Experiment met olieverf
 Het lastige aan het werken met olieverf is dat je kunt blijven smeren en corrigeren. Zo af en toe moet je het dus even laten rusten om weer verder te kunnen. Stom genoeg heb ik voor een afbeelding gekozen met veel wit, terwijl ik van de vorige keer nog weet hoe lastig het was om daar diepte in te krijgen. Dat spreekwoord van die ezel en die steen is echt niet voor mij bedacht ;-) 

Je ziet het, aan verbeelding geen gebrek! 
Enne... mocht je nou in de buurt van Pijnacker zijn dit weekend, ga dan vooral even kijken bij 'De Verbeelding', want behalve een expositie is er ook een leuke kunstmarkt!

9 reacties:

 1. Die uil is cool :) Mooi joh! Olieverf lijkt me erg lastig.

  Wees jij maar trots op jezelf. Jouw werk in een expositie is toch wel heel erg mooi. Ik ben benieuwd welke reacties je krijgt. Voel je je een beetje kwetsbaar daardoor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen dat je de uil mooi vindt! Olieverf werkt idd net even anders, best lastig, maar leuk om te doen.

   Wat een lieve woorden! Dank je wel! Het is een drempel waar je overheen moet stappen. Toen ik gisteren mijn werk had ingeleverd, sloeg ineens de twijfel toe. Pas toen verschillende mensen me hadden verzekerd dat mijn werk er niet misstond, kon ik een beetje ontspannen. Tijdens de opening hoorde ik iemand -al wijzend op mijn tekening- zeggen: oh, die is ook leuk! En dan sta je te gloeien van trots :-)

   Verwijderen
 2. Aan verbeelding geen gebrek,en dat is maar goed ook Lilian.
  Mooie werkjes laat je hier weer zien,het uiltje ziet er wel heel mooi uit!!
  en het zijn ook heel mooie dieren.
  De expositie vind ik echt te gek dat je mee doet,en ik ben echt benieuwd
  naar de reacties en welke tekeningen je hebt uit gekozen hier voor.
  ik wacht op het vervolg...............
  Nog een fijn en gezellig weekend
  Liefs een groetje Christiene.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is dat! :-)
   Ja, ik vind uilen ook echt prachtige dieren om te zien. Een beetje mysterieus zijn ze, met die grote ogen.
   De expositie had een onverwacht leuk kantje voor mij in petto, ik zal er binnenkort meet over schrijven hier, dus wordt zeker vervolgd!
   Dank je wel voor je lieve woorden Christiene, heel fijn om te lezen!

   Verwijderen
  2. 'meet' moet natuurlijk zijn: 'meer'.... dom tikfoutje!

   Verwijderen
 3. ja met olieverf kan je lang door verven inderdaad. Wat leuk dat je je tekeningen exposeert in de bieb hier in Hoogeveen hangt ook regelmatig werk van allerlei tekenaars. Vaak word er goed naar gekeken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is het voor- en nadeel van die verf: het droogt niet zo snel, dus kun je er lang aan blijven prutsen :-) Da's niet zo goed voor mij, eigenlijk! Leuk is dat hè, die exposities in de bieb? Zelf kijk ik ook graag altijd even naar wat er hangt, soms echt heel leuk werk.

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: