Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

woensdag 29 november 2017

Jungle

Eindelijk heb ik mijn inkttekening, waar ik kort na het vorige logje mee begon, af. Het duurde lang, omdat ik halverwege ineens kwijt was wat ik ook alweer wilde maken. De twijfel sloeg toe, was dit niet te veel voor één plaatje? Eigenlijk wel, maar ik besloot 'm toch af te maken. Ja, je leest het al... ik was weer eens niet tevreden.

De laatste tijd stemt weinig me tevreden. Gelukkig is dat alleen qua tekenen hoor, want verder ben ik een tevreden mens. Ik bedacht me dat het waarschijnlijk kwam omdat er juist zoveel was om over na te denken, de laatste tijd. Ik schreef het al eens eerder: wat en hoe ik teken, weerspiegelt toch best vaak hoe ik me op dat moment voel. Ik tekende een soort van jungle... en echt waar: soms is het ook een behoorlijke jungle in mijn kop. Toch scheer ik er redelijk ongehavend doorheen, net als de ara op de tekening. Het gaat ook allemaal eigenlijk best goed... en toch is er veel tegelijk.

Jungle (inkt en marker)
November is voor mij altijd een lastige maand. Mijn vader was jarig in november. Hij vierde het nooit, maar toch is november 'zijn maand'. Toen ik begin deze maand even een lastige situatie tegenkwam, was ineens het besef er weer dat ik hem nooit meer om advies kon vragen. Het maakte me een tikje neerslachtig en ik kon dat gevoel niet helemaal 'uit zetten'. Daarom wilde het allemaal niet -denk ik-,  maar inmiddels lukt het weer. Gelukkig.

Zo af en toe even ronddolen in je eigen jungle is prima, maar je moet natuurlijk niet verdwalen. En kijk, daar zorgen nou net die mooie gekleurde veertjes voor!


10 reacties:

 1. Zit ff te zoeken naar de juiste woorden.
  Ik kom er niet helemaal uit, maar ga het toch proberen.
  Misschien kun je een vorm vinden om het hem toch te vragen.
  Hij en zijn manier van denken zitten immers in je geheugen.
  Vraag het op een ontspannen moment.
  Net voor je in slaap valt of zo.
  Ik krijg vaak antwoord onder de douche.

  Je tekening is prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je verwoord het prima hoor, ik snap wat je bedoelt. Soms werkt het ook bij mij zo, maar niet altijd. Uiteindelijk kwam het goed en heb ik een besluit genomen. Een besluit waarvan ik zeker weet dat hij er mee in had gestemd, dus waarschijnlijk heeft ie me van boven toch even meegeholpen.
   Thnx!

   Verwijderen
 2. toch kun je hem nog vragen, als je stilletjes op bed ligt kun je de vraag stellen, en let maar op, er komen antwoorden bovenborrelen.... zo doe ik het altijd :-) en het werkt echt hoor,

  kleurig ara's. kijk daar maar naar, die maken je vrolijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo werkt het soms bij mij ook, inderdaad. Niet altijd, maar dat is als mijn gedachten zo druk zijn, dat ik antwoorden niet hoor.

   Ik teken niet alleen met Oost-Indische inkt, soms ben ik ook Oost-Indisch doof ;-)

   Dank je wel voor je warme reactie!

   Verwijderen
  2. En als je het heeeeeeeel graag wilt horen, dan hoor je het juist niet, is mijn ervaring

   Verwijderen
 3. Lieve Lilian,
  Achter elk blog schuilt een verhaal,zo ook bij jou .............
  dingen gaan anders dan je zou willen,november een moeilijke maand voor jou
  heel begrijpelijk,maar het gaat weer goed met je,ik zie het in je prachtige inkt tekening met mooie kleuren,hier zie ik een echte
  LILIAN,Prachtig!!!
  Wens je veel mooie dingen op je pad!
  liefs een groetje
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve reactie! Dank je wel Christiene, dat doet me erg goed!

   Verwijderen
 4. Lilian,

  Een late reactie, ook bij mij zat het even niet mee in november met allerlei zaken en mijn vader overleed in november (niet afgelopen maand).
  Ik vind het een heel fraaie voorstelling van de (jouw) jungle.
  Inderdaad een tekening waar je allerlei symboliek uit zou kunnen halen.
  Het witte vogeltje voor mij een duif een symbool voor vele zaken, zoals vrede, onschuld, liefde en vriendelijkheid.
  Vooral in de christelijke cultuur staat het voor de ziel van de overledene. Ik las ook nog ergens dat het staat voor voorbije zaken, die plotseling weer kunnen opspelen.
  De aap, die wil geen kwaad horen, zien en spreken.
  De wasbeer staat o.a. voor humor, waardering, respect en openstaan voor anderen. De gewone beer staat in de moderne tijd voor de behoefte aan tederheid en liefkozing.
  Tenslotte de papegaai brengt goed nieuws, het leven gaat er kleurrijk uitzien!

  Lieve groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je inmiddels ook weer wat orde hebt in jouw leven, jeer. Soms is het gewoon even niet makkelijk en het is oké om daar bij stil te staan en jezelf daarin ook tijd te gunnen. Mooi, zoals jij die symboliek beschrijft. Het deed me nadenken over waarom ik nu perse die wasbeer wilde tekenen... en geloof het of niet: het klopt me wat je schrijft. Heel bijzonder. Dank je wel voor dit mooie stukje inzicht.

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: