Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

woensdag 8 augustus 2018

Bitterzoet

hazelnootpasta
Hazelnootpasta (kleurpotlood)
"Ja, dan kun je er net zo goed een foto van maken!" zei ik altijd, als ik in gesprek kwam over realistische tekeningen. Als ik heel eerlijk ben, zei ik dat alleen maar omdat ik het eigenlijk niet kan, dat realistisch tekenen. Je moet goed kijken... je moet goed meten en je moet jezelf voortdurend corrigeren.

Doorgaans kom ik een eind in de richting hoor, maar het is het altijd net niet. Ik ben niet van het precieze en het meten. Ik dacht dat ik dat geaccepteerd had van mezelf, maar dat valt toch tegen. Een potje natekenen; wie hier vaker leest, weet dat ik dat eigenlijk niet zo boeiend vind. Laat staan een potje precies natekenen... en toch deed ik het. Om mezelf uit te dagen, of om mezelf te kwellen en omdat ik vind dat ik het 'gewoon' zou moeten kunnen.

Natuurlijk zie ik ze al, de fouten: de schaduw klopt niet helemaal, het deksel lijkt iets te verlopen en de linkse ronding van het potje klopt niet. Lijkt het op het originele potje? Ja, dat wel. Kan ik hier genoegen mee nemen? Preciezer dan dit gaat het echt niet worden. Nou èn... wie heeft daar last van? Mijn innerlijke kletskous roert zich weer hevig en ik word er moe van. Negeren! Dit is een prima potje en ik vond het leuk om 'm te tekenen, al is het dan geen precieze kopie.

Ik lees trouwens een boek over chocolade (Die pot is van de choco hazelnootpasta, snap je?) en eigenlijk heb ik daar een beetje hetzelfde mee als met deze tekening. Ik begon er enthousiast aan en halverwege sloeg de irritatie toe. Toeval? (Voor wie ook van lezen houdt: het gaat om het boek Bitter Zoet, geschreven door Heleen Niele.) Ik lees dapper verder, want eigenlijk wil ik  graag weten hoe het af loopt. Net zoals bij de tekening. Zou die chocola daar iets mee te maken hebben?

10 reacties:

 1. Hallo Lilian

  Bedankt voor het berichtje op mijn nieuwe blogje
  Ik vind het potje mooie getekend , ik doe het je niet na
  Ik wens jou een hele fijne week

  Liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan☺
   Ik ga er ook geen gewoonte van maken hoor, van dat potjes natekenen, maar toch bedankt!

   Verwijderen
 2. Goedemorgen Lilian,
  Wat heb jij mooie hazelnootpasta getekend. Prachtig gedaan. Het is je goed gelukt. Chocolade pasta is Ferry gek op. Maar niet te veel. Bitter zoet ken ik niet. Leuk om te weten. Fijne dag gewenst. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pot was leeg. Hij stond klaar voor de glasbak en eigenlijk stond hij in de weg, vandaar dat ik op 't idee kwam om 'm te tekenen. Ik ben meer fan van de hazelnoot dan van chocopasta. Niet te vaak inderdaad, maar da's met alles zo hè. Jullie ook 'n fijne dag!

   Verwijderen
 3. Lilian,

  Het is net als bij de mens, het gaat om de inhoud en niet om het potje!
  Goed is goed en ik doe het niet na.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zo, uiteindelijk gaat het om de inhoud. (Dit potje was trouwens leeg, hahaha!)
   Bedankt jeer, voor de motiverende reactie!

   Verwijderen
 4. je vergist je. 😈
  De linker ronding klopt wel, de rechter niet 😇

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet eigenlijk bij mijn werken de geremdheid van de realiteit, dus hetgeen je ziet, meer kunnen loslaten. Het is een kunst om dat te kunnen. Misschien lukt het mij ooit ?!
  Fijne zomer.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zie je maar... Dat kan ook! Het lukt je vast wel, net zoals het mij ooit zal lukken om precies te zijn ;-)

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: