Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

vrijdag 10 augustus 2018

Spitsmuizenleed

Het is nu een week geleden dat het me overkwam, maar ik ben er nog steeds een beetje ontdaan door.
Ik ben op een spitsmuis gaan staan!
Oké, hij was al dood, dus misschien minder erg, maar toch. Zelfs als ik het opschrijf, krijg ik er nog de kriebels van. Iew!

We gingen boodschappen voor mijn moeder doen, mijn broer en ik. Gewapend met kratten en tas stapten we de deur uit, waarna mijn broer de nu al legendarische woorden sprak: "Kijk uit, ga niet op het spitsmuis-lijk staan" Een moment was er verwarring, daarna een blik richting mijn voeten... Ik tilde mijn voet op en ja hoor: ik was er dus recht bovenop gaan staan! *kreun*
 Een prachtig muisje, een kleintje en helemaal in tact nog. (zelfs nadat ik erop was gaan staan) Zo zonde.

Nadat ik uit gegriezeld was, vroeg ik me af hoe die nu hier naast het hek terecht was gekomen. Meegenomen door een kat? Een natuurlijke dood? Iets raars gegeten? En dat ik er dan weer prompt bovenop moest gaan staan hè..Sowieso vind ik dat vreselijk. In de herfst gebeurt het me ook wel eens met slakken. Die zie je doorgaans niet zo snel, maar je hoort het des te beter als je erop gaat staan: krak! Bah, bah, bah!  Een muis, dat was me nog nooit gebeurd... en gelukkig had ik 'm ook niet bruut vermoord.

Nu las ik dat spitsmuizen hun holen vooral onder de grond of onder hopen bladeren hebben, dus dat verklaart misschien de plek van de dode muis naast het tuinhek. Verder las ik dat ze zich snel voortplanten en dat het ook voor komt dat de jongen dan in gevecht raken met de ouders, die alweer een volgend nestje hebben. Dat verklaart misschien waarom het zo'n klein beestje was. Een kleine vechtersbaas.

Toen ik het beestje op wilde ruimen, om te voorkomen dat er nog eens iemand op ging staan, kon ik het niet meer terugvinden... het was gewoon weg!
Hopelijk heeft één van de buurtkatten er nog lol van gehad, of misschien de egel?


Spitsmuis
Spitsmuisje (aquarelpotlood)

8 reacties:

 1. Mijn katten hadden vroeger de gewoonte om gevangen muizen voor mijn bed te leggen als cadeautje.
  Dus ik snap hoe je je voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh Marlien... en dat je dan, met je blote voeten... op zo'n verse verrassing? Brrr!
   Ja, dat doen ze inderdaad en dan moet je ze netjes bedanken, want dat hebben ze toch maar mooi voor jou gevangen. Het toppunt van zorgzaamheid, eigenlijk. Kom daar maar eens om, bij sommige mensen! ;-)

   Verwijderen
  2. Ja, op blote voeten brrrr
   Maar de colonnes naaktslakken in mijn vorige huis waren ook niet echt aangenaam op de vroege morgen.

   Verwijderen
  3. Ie-hieww... Nee, daar kan ik me iets bij voorstellen!

   Verwijderen
 2. Goedemorgen Lilian,
  Spitmuisje is zeker mooi beestje om te zien. Ie zelf erop staan dan hoor je kraken. Wat eng. Wat gek dat je niet meer terug konden vinden. Ineens ie weg.... Vreemd.Door de kat meegenomen. Katten ziet als speeltje.Dat gebeurd wel meer. IK heb ook toen verhaal gehoord van iemand dat de dode muisje in de bekje had meegenomen. Was langer dood geweest. Was toch dood? Spitmuisje kunnen veel jonkies krijgen. Wel 13 of 14 jongen misschien wel meer. Je tekening heb je heel mooi gemaakt. Prachtig kleuren. Fijn weekend Gewenst. Liefs Jacqueline & Ferry.❤

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig hoorde ik niets kraken, hoor. Ik had gympen aan en eigenlijk voelde ik in eerste instantie ook niet dat ik erop stond. Mijn broer had hem al gezien toen hij binnen kwam (daarom wilde hij me waarschuwen) en toen was íe dus al dood.

   Ja gek hè, ineens was hij spoorloos verdwenen. Ik heb de buurtkat hier ook wel eens met een dode muis in haar bekje rond zien wandelen, dus dat zou heel goed kunnen. We zullen het nooit weten, ben ik bang.

   Dank voor het complimentje en jullie ook 'n fijn weekend!

   Verwijderen
 3. Lilian,

  Helaas voor het beestje, maar jij hebt hem toch weer tot leven gebracht met jouw tekening!

  --------------------------------------

  arm klein spits muisje

  te ver van huis gelopen

  jammerlijk gevloerd

  --------------------------------------

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zielig hè, maar inderdaad: nu een aandenken voor altijd ;-)
   Dank voor de mooie haiku!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: