Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zaterdag 25 augustus 2018

Project H (Of: worstelen met een schilderij)

De vakantie zit er voor mij ook alweer bijna op. Als ik even de balans opmaak, kan ik zeggen dat ik de meeste dingen die ik op de planning had staan, ook gedaan heb. De meeste, dus niet alle...

Wat een beetje is blijven liggen, is mijn 'project H', waarbij de H staat voor hagedis. (Of voor: 'hahahaha, wat had je dan gedacht') Ik was van plan 'm af te maken, maar dat is niet gebeurd. De warmte hielp niet mee, maar wat ook wel vervelend was: ik zit een beetje vast! Toch wil ik hier even 'showen' wat ik tot nu toe heb gedaan.

Uitgangspunt was de hagedis die ik met aquarel maakte. Aquarel werkt heel anders dan acryl, dus dat het moeilijk zou worden, dat wist ik. Het laatste werkte ik aan de kop van de hagedis, die ziet er nu zo uit:
Die is best mooi, vind ik zelf, maar dat kwam er allemaal niet zomaar... Ik neem jullie even mee in het proces. Allereerst startte ik met een lichtblauwe achtergrond. Ik had drie doeken te vullen, want het moet een drieluik worden. Dat betekent dat je genoeg verf moet mengen om die drie doeken ook te vullen ;-) Uiteindelijk was dat gelukt en kon ik aan de gang met een onderschildering in zwart en wit:

Natuurlijk kon ik het niet laten om toch alvast iets met kleur te doen, dus de tong, de ogen en de stekels op zijn rug had ik ook alvast gevuld. Daarna begon het 'grote prutsen' en daar ga ik even snel doorheen, want dat duurt altijd heel lang. Hieronder zie je hoe dat ongeveer ging:


Nu hoor ik jullie denken: 'maar je had het toch over een drieluik? Ik zie maar twee doeken'! Dat klopt, maar doek drie vulde ik pas als allerlaatste en daarom heb ik het niet elke keer op de foto gezet. Dat gaat ook lastig, want mijn toestel heeft geen panoramafunctie. Om nou bij de buren te gaan zitten om een foto te maken is ook weer zo wat, dus vandaar maar twee. Intussen ziet het er dus zo uit:


 Let u ook vooral even op het druppeldetail... Best wel goed gelukt, al zeg ik het zelf!
Maargoed... hier stokt het dus. Ik ben namelijk  niet helemaal blij met de achtergrond, maar die krijg ik zomaar niet anders. Ook de bloemetjes moet ik nog wat fatsoeneren, maar zo lang ik niet weet wat ik met de rest moet, is ook dat lastig. Iemand gaf me de tip om 'm dan in een fotobewerkingsprogramma te zetten en dan wat met de kleuren te gaan spelen. Dat heb ik gedaan, maar toen had ik ineens een hagedis met drie koppen! (ik hou van spelen met het kloonpenseel) Opties die ik had bedacht:
 • Een regenboog toevoegern (lekker kleurig)
 • wolken in de lucht zetten (saai!)
 • Spatten op het doek (is misschien zonde)
 • Een horizon toevoegen (kan...)
 • Een kwast pakken en alles met zwarte verf laten verdwijnen (op dit moment een serieuze optie, maar ook zonde)
Kortom, ik weet het gewoon even niet. "Komt tijd, komt raad" zeggen ze dan. Op naar de volgende vakantie, dan maar ;-)

11 reacties:

 1. Lilian,

  Dat ziet er zo al prachtig uit vind ik.
  Links boven een knalgeel vlindertje lijkt mij wel iets.
  Geef het nog maar even de tijd.

  Groetjes,

  jeer

  P.S. Helaas heeft mijn computer het begeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Balen dat je computer niet meer wil! Dan besef je pas hoe vak je 'm gebruikt. Hopelijk valt er nog iets te repareren. Hoewel een nieuwe ook weer geen straf is, natuurlijk ;-)

   Dank je wel voor het compliment! Over je suggestie moet ik even nadenken. Er moet inderdaad iets met linksboven... Ik laat het weten als ik er uit ben!

   Verwijderen
 2. Goedemorgen Lilian,
  Je vakantie is ook weer voorbij. Hard gegaan allemaal.Hagedis heb je heel mooi details getekend. Knap gedaan met ook druppeldetail heb erbij gedaan. Het is je goed gelukt. De kleuren van hagedis is zeker prachtig geworden. Leuk gedaan met drieluik.Echt super gedaan! Fijne zondag gewenst. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja nou, dat gaat inderdaad snel, zo'n vakantie. Dank voor de complimentjes alvast! Die details vond ik ook wel leuk om even te laten zien. In een overzichtsfoto vallen ze weg... en ik het er zo mijn best op gedaan ;-) Nu nog even bedenken hoe ik het af ga maken...

   Verwijderen
 3. Misschien bomen erachter doen? Als je wil opvullen. Natuur omheen. Fijne week lilian.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuur er omheen doen, is een goed idee, maar ik moet er nog even goed over denken.

   Verwijderen
  2. Of grote keienstenen omheen?

   Verwijderen
 4. Hallo Lillian

  Ik doe het je niet na , ik vind het mooi geworden
  Bedankt voor het bezoekje op mijn blogje
  Ik wens jou een hele fijne week

  Liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk vind ik dat ie al echt af is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien heb je gelijk, ik ben er nog (steeds) niet uit.

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: