Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zaterdag 2 mei 2020

De kat van Brian

Nu dacht ik dat de meivakantie me wat rust ging brengen, maar helaas is niets minder waar. Ik heb wel een paar daagjes rust gepakt hoor, maar de echte rust kwam niet. Ondanks dat, heb ik geprobeerd het tekenen weer op te pakken. Onze goeroe stuurt elke week opdrachtjes, maar meestal gaat het gewoon niet. Totdat hij ons twee weken geleden een foto stuurde. Met de tekst erbij dat het eigenlijk een uitdaging van Instagram was, maar dat we moesten proberen dit in eigen stijl te tekenen. Het was eigenlijk niet eens zo'n boeiende foto, je kunt 'm het best samenvatten met de woorden "een huisje met rotzooi eromheen", maar toch bleef íe me roepen. Zo noem ik dat, als iets maar moeilijk uit mijn hoofd verdwijnt ;-)

Misschien was het de titel, misschien de rommel, of misschien was het de wat desolate uitstraling. In elk geval: het liet me niet los en ik moest het tekenen. De titel was 'Brians hut' en ook die vond ik  grappig en interessant. "Nou, die Brian maakt anders wel een rommeltje naast zijn hut"zei ik dan tegen mezelf tijdens het tekenen, "Wat voor zooi verzamelt die man allemaal? En: "Wat zou hij nu aan het doen zijn, is hij aan het vissen?"Ook had ik allemaal gedachtes bij hoe deze Brian zijn dagen doorbracht. De ene keer dacht ik: het is een kluizenaar en hij komt nooit dat huisje uit en de andere keer bedacht ik dan weer dat je dan ook niet zoveel rommel kon verzamelen. Was hij wellicht strandjutter? Ook vroeg ik me af, waar Brian dan zijn boodschappen deed, want het zag er best verlaten uit, daar.

Wat kan een mens allemaal denken hè, bij het zien van zo'n plaatje? Eergisteren was ik thuis aan het opruimen (mijn huis is meestal redelijk opgeruimd, maar van de week ging het aardig richting 'Brians hut', hahaha!)  en toen kwam ik een oud schoolrapport tegen. Achter 'gedrag' stond: "meestal goed"  en daar moest ik al heel erg om lachen, maar ik moest nog harder lachen om wat er achter het vak tekenen stond vermeld: "Lilian heeft veel fantasie".

Ja joh, ik verzin ze waar je bij staat en wat dat betreft is er dus niks veranderd. Qua gedrag ook niet, geloof ik ;-) Dat ik dingen verzin bij het zien van een simpel plaatje is dus niks nieuws. Nu was ik dus al aan de slag gegaan met het tekenen van dat huisje, maar de gedachte dat er iets bij moest, liet me niet los. Uiteindelijk verscheen er een kat op het pad naast het huis van Brian. Brian had gewoon een kat nodig! Een witte kat, want die zijn -zoals de meeste kattenliefhebbers wel weten- meestal doof en ik vond dat Brian wel een beetje moeite kon doen voor zijn kat. Net zoals Brian lekker zijn eigen gangetje gaat met de rotzooi naast zijn huisje, doet de witte kat van Brian dat ook: hij luistert nergens naar, want hij is doof als een kwartel. Terwijl ik dit opschrijf zit ik hardop te grinniken en dat deed ik ook tijdens het tekenen. Ik had zo'n lol om die hut van Brian. Zijn jullie intussen al nieuwsgierig geworden? Oké, daar komt ie:

Brianshut
Brians hut (inkt en aquarel)
Ik was zelfs een beetje teleurgesteld toen de tekening af was. Niet om de tekening zelf, maar omdat de fantasie rondom Brian daarmee ook tot een eind kwam. Ik legde mijn tekenboekje naast me op het bureau, om er af en toen nog eens naar te kijken. Als ik dan weer eens had gekeken, bladerde ik door mijn boekje en dan kwam ik ook een paar half afgemaakte schetsen tegen. Een schets van een dino, die was overgebleven van de laatste tekenles met de dieren...  Wat moest ik daar nu weer mee?

Het antwoord kwam toen ik me stierlijk zat te vervelen tijdens een videoconferentie. Ja, dat wordt een mens ook wel eens zat hoor, dat geleuter via de computer. Ik moet toegeven: vaak loopt zo'n vergadering meer gestructureerd dan een live vergadering, maar mensen die in het echte leven te veel aan het woord zijn, zijn dat in zo'n conferentie eigenlijk ook. Dus ik zette mijn microfoon op 'mute' en ik pakte mijn boekje. Terwijl het geleuter onvermoeibaar doorging, maakte ik de dino af:

dino
Verveeldino (inkt en aquarel)Veel meer heb ik helaas niet getekend, de laatste tijd. Misschien moet ik vragen of Brian het interieur van zijn huisje wil fotograferen... ;-)

14 reacties:

 1. Je kunt wel een boekje gaan tekenen en schrijven.
  Fantasie genoeg.

  Zeer geslaagd huisje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat boekje... Ooit, later als ik groot ben, vrees ik ;-)

   Brian woont leuk, vind ik ook!

   Verwijderen
 2. Rust heb je kunnen wat doen.Je kan zo boek van schrijven Lilian. Leuke verhaal eens te lezen. Je heb weer getekend.Kat bij de huis heb je mooi gedaan. Wat zijn toch mooie tekening gemaakt.Dino heb je ook leuk gedaan. Gewoon wat je zelf zin krijgt om te tekenen. Het is geen haast. Komt goed met je Lilian. Blijf Gezond! Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het komt en het gaat, dat is ook zo met tekenen. Ik ben weer terug op mijn oude spoor, geloof ik. (en jullie ook, dat las ik. Ik moet nog even de link aanpassen) Tot blogs!

   Verwijderen
 3. Ha Lilian,
  Tussen de regels lees ik dat het goed met je gaat daar ben ik blij mee.Een mooi huisje heeft Brian,mooi getekend en ja hij moet ergens blijven met zijn zooi.Zeg maar dat ik wel een tijdje in het huisje wil wonen zorg ik ook voor de kat.Heerlijk aan zee,mijn fantasie slaat ook al op hol.
  hou het recht
  lieve groet
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lief dat jij meteen voor zijn kat wil gaan zorgen ;-)
   Lijkt mij ook wel fijn hoor, zo'n huisje aan zee. Dan heb je elke dag een ander uitzicht. Al zou ik dan die troep wel een beetje opruimen.

   Verwijderen
 4. Lilian,

  Best wel een idyllisch plekje om te wonen en tot rust te komen.
  Ik zou er wel een tijdje kunnen vertoeven.
  De dino lijkt mij een soort van droedel, die heb je wel vaker gemaakt toch, maar dan anders. Nu zat je je best wel te vervelen en te storen aan het geleuter van één of meerdere personen. Houd je haaks!

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik schreef het al: dat huisje lijkt me ook best fijn. Dino was eigenlijk een oefening in snel schetsen, we hadden plastic beestjes als voorbeeld. Ik had de mijne alleen nooit afgemaakt, dat deed ik dus tijdens die vergadering ;-)

   Verwijderen
 5. Such a charming house with cat and also your dino is fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om jou eens terug te lezen en dat alles goed gaat. Bovendien heb jij weer creatief met beeld en woord gespeeld leidend tot een mooi blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het genoegen is geheel wederzijds, Catherine! Ik hoop binnenkort wat vaker te spelen hier ;-)

   Verwijderen
 7. Goedenavond Lilian,

  Wij zijn verhuisd naar Yova. Ik wilde graag doorgeven aan jou. Zie hier linkje van. https://www.yova.nl/ Ik hoop wel werkt. Wij zijn blij dat weer terug bent oude Yova weer. Fijn weekend. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het gezien! Ik ga meteen even de link aanpassen, dank je wel!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: