Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zaterdag 4 juli 2020

Troep en Brians bulldozer

Het is voor het eerst dat het weekend zich als een lange belofte voor me uitstrekt: ik hoef even niets! Nee, mijn vakantie is nog niet begonnen en er ligt nog heel wat in het verschiet voor de laatste weken, maar ik hoef even niets voor te bereiden en dat voelt als ongekende luxe! Ik heb lekker uitgeslapen, muziek geluisterd en ik was van plan mijn huis nu eens grondig schoon te maken... Dat laatste stel ik even uit. Mijn huis is nog steeds een beetje als 'Brians hut' van het logje hiervoor.

Dat is het ook met rommel, als het er een tijdje ligt, raak je er aan gewend ;-) Over Brian gesproken, er was een nieuwe episode in zijn verhaal. Brian heeft namelijk ook een bulldozer en dat was de volgende uitdaging, die ik ontving: teken zijn bulldozer. Nu had ik eigenlijk nooit de moeite genomen om een bulldozer goed te bekijken, want wanneer doe je zoiets? Bestudering van de foto leerde me dat het nog best een ingewikkeld apparaat is voor iets waarvan ik dacht dat het alleen bedoeld was om je troep opzij te schuiven

Een bulldozer (ook wel grondschuiver) is een zeer krachtige tractor op rupsbanden met een blad aan de voorkant. Deze voertuigen worden ingezet om over korte afstanden grote hoeveelheden grond te verplaatsen en worden daarom gebruikt bij onder meer het vlakken van terreinen, het graven van kanalen en het ophogen van dijken. Mede door de krachtige motor kunnen bulldozers ook over zeer moeilijk begaanbare terreinen rijden. Daarnaast worden rupsbanden gebruikt om het grote gewicht te verdelen. Deze rupsbanden zorgen tevens voor extra grip. Bulldozers worden ook door legers gebruikt, bijvoorbeeld voor het schoonvegen van wegen, het slopen van gebouwen en het opbouwen van verdedigingswerken. (Bron: Wikipedia)

In elk geval, Brian heeft dus ook een bulldozer en dat bracht mijn fantasie weer  aan het hollen.
Ik bedoel maar, zo'n bulldozer is toch best wel een aanschaf en die doe je alleen als je 'm toch ook regelmatig gebruikt. Of zou de bulldozer gewoon van zijn werk zijn en dat Brian 'm altijd gebruikt? Dat hebben wij op het werk ook: niemand heeft een eigen bureau daar, maar als je altijd aan hetzelfde bureau gaat zitten, wordt het vanzelf 'jouw bureau'. Daar gaat een tijdje overheen hoor, dat wel, maar je kunt het proces versnellen door er wat rommeltjes van jezelf op achter te laten. Misschien heeft Brian dat ook wel gedaan met zijn bulldozer. Hangt er zo'n bungelbeertje aan de zonneklep en zit er in de cabine een 'denk-aan-mij' fotootje geplakt. Brian is even niet aan het werk, vanwege de crisis natuurlijk en dus staat zijn bulldozer nu aan de kant. Netjes geparkeerd langs een hek, met veel zand. De kat van Brian heeft het plekje ook pas ontdekt: zand warmt lekker op als het zonnetje erop schijnt en dat vinden katten heel fijn. Brian is nu toch weg, dus hij ligt hier wel veilig.

Brians bulldozer (inkt)


Moeilijk tekenen hoor, zo'n bulldozer met al die radertjes en die lastige rupsbanden. Ik zou het zelf niet snel gekozen hebben om te gaan maken, maar nu íe op papier staat, vind ik 'm eigenlijk best stoer. Ik wilde 'm nog inkleuren, maar ik doe het toch niet, omdat het misschien dat stoere weghaalt.

Oké, tijd voor mij eigen 'troep' dan nu weer... Tot blogs!

4 reacties:

 1. Lilian,

  Hij is goed gelukt. Ik zie ze de afgelopen tijd dagelijks voorbij schuiven, want er wordt bij mij in de omgeving gebouwd. De berijders kunnen er inderdaad van alles mee, graven, grond verplaatsen, egaliseren, trilmachines optillen en af en toe ook iemand ergens bovenop tillen, ze zijn heel behendig.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet dan aardige bedrijvigheid geven, want het zijn geen lichte machines. Grappig dat ze af en toe ook iemand ergens bovenop tillen: ik zie het direct voor me 😉. Zo zie je maar: multifunctioneel zo'n apparaat!

   Verwijderen
 2. wahahahhaha je brengt het erg leuk :-)
  bovendien nog een leuke tekening ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schreef al: ik verzin ze waar je bij staat! Dank je wel, leuk om te lezen! 😘

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: