Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 31 december 2020

Op naar 2021...

 Ja, ik doe het toch weer... die laatste post van het jaar. Al was het alleen maar omdat ik het afgelopen jaar mijn blog zo schromelijk verwaarloosd heb. Het was er niet en het kwam niet en op sommige momenten kon me dat heel erg frustreren. Tekenen is belangrijk voor me, maar andere dingen zijn dat ook. Ik, die zo goed zonder een uitgebreid sociaal leven dacht te kunnen, werd even keihard met de neus op de feiten gedrukt. Eigenlijk was dat heel goed, maar op veel momenten was het ook pijnlijk. 

Wat was het voor jaar, dit afgelopen jaar? Op zich verliep het niet eens zo slecht. Op werkgebied ging het eigenlijk supergoed. Waardering, hard werken, maar ook kleine succesmomentjes, die uiteindelijk zo belangrijk zijn. Weer even voelen dat je ertoe doet en dat je werk ertoe doet, dat was niet eens zo heel slecht. 

Sociaal verliep het allemaal wat minder. Ik heb veel zorgen om mijn moeder, bij wie de mist in haar hoofd steeds meer terrein lijkt te winnen. Machteloosheid en het gevoel te zullen verliezen, maakten me bang en soms zelfs radeloos. De 'wat-als' vragen bleven me soms belagen. Je weet dat er geen antwoorden zijn, dat je niet in de toekomst kunt kijken, maar toch... Ik wil controle en dat kan nu eenmaal niet.

De hete zinderende zomer, waarin iedereen dacht dat het wel los zou lopen, bracht me in die zin ook geen rust. Voor de tweede keer had ik een probleem met mijn kaak en moest de tandarts een vervelende ingreep doen, waar ik natuurlijk als een huis tegenop zag. Zoals dat gaat met die dingen, viel het uiteindelijk reuze mee, maar het verpestte wel een deel van mijn zo broodnodige vrije dagen. Rust. Ik vond het niet, dit jaar en waar het dat nu in zit? Geen idee, nog steeds niet. 

Om dit blogje toch niet al te negatief te eindigen (want hé, ik sta over het algemeen best positief in het leven), kan ik schrijven dat het nu echt de betere kant uit gaat. Ik heb mijn werk even kunnen parkeren en me kunnen richten op andere zaken. Er ligt een inkttekening in de kast, het voelt allemaal iets makkelijker en ik hoop het nieuwe jaar een paar moeilijke knopen te kunnen doorhakken. Goed, dit klinkt alweer niet positief, maar verandering is vooruitgang en dat is natuurlijk wel positief! 

 

Uil
Wijsheid (potlood)

 

We kijken natuurlijk allemaal uit naar het moment 'dat alles weer mag ' en dat doe ik ook. Hoop en vertrouwen, ze zijn wisselend aanwezig. Tegelijk zijn het de kernwaarden van het leven, denk ik. Immers; zonder hoop geen leven en zonder vertrouwen kun je niet eens hopen. In die zin kun je zeggen dat 2020 voor iedereen een jaar was waarin we even op onze plek werden gezet. Het leven, je vrijheid, de contacten: het is waardevol en tegelijkertijd broos. Dat alleen al is een gedachte om mee te nemen.


Ik wens alle bloglezers een warm, wijs, liefdevol en vooral gezond 2021 toe!

4 reacties:

 1. Terug kijken doe ik zo weinig mogelijk en vooruit kijken tja dat word maar afwachten ! We zullen nog veel geduld moeten hebben en heel voorzichtig blijven .Bloggen doe ik zelf ook niet echt heel veel en niets is verplicht .Ik geniet maar gewoon van de kleine dingen die er zijn in mijn leventje en daar ben ik dankbaar voor .Ik wens je een goed en vooral gezond 2021

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was rot jaar geweest hele gedoe met corona. Eigenlijk nog zo....Bloggen moet wel leuk blijven. Soms dan weten wij ook niet meer. Omdat weinig eruit gaan. Het is niet te beleven meer zo. Ik wacht netjes af... Je hebt wel mooi tekening gemaakt.Het is uilenkop!Diepte zit erin. Ik hoop voor jou deze jaar beter gaat.
  Op deze mooie dag willen we graag gelukkig nieuwjaar 2021 wensen.
  Lieve groetjes, Jacqueline en Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lilian,

  Voor 2021 wens ik je vertrouwen, gezondheid en wijsheid toe.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: