Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

dinsdag 26 maart 2013

Er was eens... over verbeelding en sprookjeslaarzen

Soms wordt je zomaar geraakt door een bepaald beeld. Ik had zoiets onlangs, toen een trotse oma de foto van haar kleinkind op een forum plaatste. Het jochie -van een paar turven hoog- had de werklaarzen van opa aangetrokken. Dat op zich zag er al grappig uit, maar wat me vooral trof in de foto was de duidelijk zichtbare manier waarop hij  ermee probeerde de gang door te wandelen. Knuistjes in de lucht en al sloffend met opa's laarzen...

Op zo'n moment komt de droomster in mij naar boven. Opeens ben ik dan weer een jaar of vijf en dan sta ik, samen met mijn vroegwijze nichtje, op de veelste hoge hakken van mijn tante 'mevrouwtje' te spelen. Het feest was compleet als er een foute bloemenjurk bij aangetrokken kon worden, of als er lippenstift op mocht. Dan was het echt. Zoiets schoot ook door mijn hoofd, toen ik die foto zag.

 Ik vroeg me af of het jongetje zich ook zo gevoeld had. Oma noemde hem spottend Kleinduimpje met de zevenmijlslaarzen. Ook van zo'n opmerking slaat mijn hoofd op hol, want volgens mij is het jongetje niet Kleinduimpje, maar iets veel stoerders! Sprookjes en onze verbeeldingswereld liggen soms pal naast elkaar. Zoiets wilde ik graag  vastleggen, dus pakte ik mijn tekenpotloden en ik sloeg aan het schetsen.

Al tekenend veranderden de werklaarzen van opa in sprookjeslaarzen  (ja, ook dan neemt je verbeelding het over!) en probeerde ik het kwetsbare en voorzichtige wat te versterken. Dat resulteerde in onderstaande tekening:
Voor het effect van echte sprookjeslaarzen besloot ik ze in te kleuren, maar gek genoeg bereikte ik daarmee niet het effect wat ik wilde bereiken. Ik ben nog op zoek naar de 'echte sprookjeslaarzen' zoals die in mijn Grote Sprookjesboek stonden. Op internet vond ik ze niet, maar ik moest mijn boek van vroeger nog ergens hebben. Je raadt het vast al... ik zocht maar kon 'm nergens vinden.
Vast weggetoverd door de gemene boze stiefmoeder... ;-)

10 reacties:

 1. Leuk he Lilian,je ziet iets en het idee is geboren
  knap neer gezet het jongetje dat zich staande wil houden
  Ook leuk dat hoedje dat boven zijn kopje zweeft.
  Misschien brengt de boze stiefmoeder het sprookjes boek nog terug.
  ik kijk uit naar het volgende sprookje.
  lieve groetjes
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms is het inderdaad verbazingwekkend, hoe dingen zich in je hoofd vormen, maar het is wel heel leuk! Ik vind dat bij jou ook altijd zo bijzonder om te zien. Alsof je een kijkje in iemands hoofd krijgt.
   Boze stiefmoeder heeft het boek echt goed weggetoverd, want ik heb 'm nog steeds niet... Zul je zien: als ik niet meer zoek, dan komt-ie tevoorschijn! :-)

   Verwijderen
 2. Wat een mooie tekening! Jij kunt echt goed tekenen zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Nicole! Altijd leuk een complimentje te krijgen, al kan ik het niet nalaten eraan toe te voegen: er zijn mensen die veeeeeel beter zijn dan ik :-) Ik word er blij van en da's het belangrijkste!

   Verwijderen
 3. Ha Lilian,ik kom je een vrolijk en een gezellig
  Paasweekend wensen.
  Met een zonne groetje
  liefs
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zonnegroetje heeft geholpen Christiene, want het was best een mooie Pasen!

   Verwijderen
 4. Leuk zeg ... Vooral je verhaal erbij. Echte toverlaarzen zeg! En zoals hij kijkt! Knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Aritha! Leuk dat je het ook echte toverlaarzen vindt. Om dat te controleren (de sprookjeslaarzen en de echtheid ervan, hahaha) ben ik nog steeds op zoek naar mijn sprookjesboek ;-)

   Verwijderen
 5. Super! Een soort gelaarsde kleinzoon....nu nog het sprookje erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Minous! Ik heb begrepen dat de kleinzoon de sprookjes erbij zelf verzint, maar ik heb er wel zo mijn gedachten over, hoor! Super dat je me ook volgt, trouwens!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: