Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

woensdag 28 september 2016

De Verbeelding 2016: Waar hang jij?

Belofte maakt schuld. De expositie, daar zou ik nog iets over vertellen.
Afgelopen vrijdag was een rare dag. Het was benauwd, soms warm en ik moest vanaf mijn werk haasten. Nadat ik me had aangemeld voor de expositie had ik namelijk een berichtje gekregen met het verzoek de te exposeren werken vrijdagmiddag tussen vier en zeven in de bieb te komen aanleveren. Voor mij was het flink sjezen om op tijd te zijn, want met de avondspits weet je het (zelfs in de metro) maar nooit.

De week ervoor had ik lijstjes gekocht, allemaal in dezelfde stijl en ik had samen met mijn broer de werkjes uitgezocht die ik ging laten zien. We hadden bedacht dat het een soort overzicht moest zijn van wat ik gemaakt had de laatste tijd. Uiteindelijk was het gelukt, al bleef ik natuurlijk weer twijfelen... ;-)

In tegenstelling tot de vorige keer ging het dit keer goed met het ophangen van de lijstjes. Niks scheef! Dat er bijna een lijstje stuiterde was ook al niet zo erg: leve de kunststof fotolijsten! Dit jaar ook geen buurmannen die zich ermee kwamen bemoeien, kortom: het ging allemaal wel heel goed. Wat niet verschilde van de vorige keer was dat de moed me in de schoenen zonk toen ik al die mooi gemaakte dingen zag. Ik had me dit keer voorgenomen daar niet aan toe te geven. Ik had toch al bewezen dat wat ik maak heus wel iets voorstelt, anders krijg je geen eervolle vermelding.

Dit jaar ben ik overigens niet naar de officiële opening geweest, die dezelfde vrijdagavond werd gedaan door de burgemeester. Na een dag werken, zag ik dat niet meer zo zitten. (Nee, zelfs niet als de burgemeester komt, hahaha!) Dus de eerste dag dat ik zelf ging kijken was zaterdag. Het was best druk in de bieb. Heel veel mensen die even kwamen gluren. Dat werd soms wat ongemakkelijk, want de tentoonstellingsschotten stonden behoorlijk dicht op elkaar. Het was een soort doolhof van kunstwerken geworden. Later hoorde ik, dat er dit jaar maar liefst 49 exposanten waren. Die 49 hadden allemaal twee of drie kunstwerkjes, dus je kunt wel nagaan dat het een volle bedoening was. Mooie dingen, veel dieren (Met name schapen, heb ik vijf keer gezien!) en landschapjes. Jammer genoeg heb ik dit jaar geen reacties op mijn werkjes gehoord.

Een stukje van het doolhof van schotten in de bieb

Zondag was de prijsuitreiking. Het was toen alweer heel erg druk in de bieb. Tot mijn grote verrassing kwam ik een oud medecursiste van CKNootdorp tegen! Marijke, zo heet ze, pakt de zaken tegenwoordig serieus aan: zo had zij visitekaartjes laten drukken met haar kunst erop en lag er een heus portfolio met haar werk. Ze vertelde me dat ze ook een keer geëxposeerd had in een leegstaand winkelpand in het dorp en dat ze zelfs al een keer een werk verkocht had. "Waar hang jij?" vroeg ze me. Ik moest daar erg om lachen.We waren het erover eens dat het raar klonk.  Nadat we elkaar hadden laten zien waar we 'hingen', was het wel zo'n beetje tijd voor de prijsuitreiking

Hier 'hang' ik!
Hoewel ik mijn winnaarsblouse aan had (grapje!) zat er dit keer geen vermelding voor mij in. Voor Marijke overigens ook niet. Toch was het een leuke dag en zeker nadat één van de organisatoren me nog eens persoonlijk kwam vertellen dat hij het leuk vond dat ik voor de tweede keer had meegedaan. Tenminste één iemand die mij onthouden had! Exposeren moet je leren, denk ik. :-)

Zo met een lijstje erom ziet het er toch heel anders uit!
Deze vond ik ook 'typisch voor mij'


23 reacties:

 1. Ha Lilian,
  Leuk je voor bereiden samen met je broer,en ja als het er één maal hangt
  kan ik me goed voorstellen dat het best spannend is
  je hebt de sfeer geproefd of dan de spanning minder word?
  Schilderijtje met het eendje vind ik mooi, de ander foto,s
  zijn iets minder goed te zien.jou winnaarsblouse mag ik zeker wel een keer lenen.
  Op naar de volgende expositie,
  veel succes
  kunst groetjes
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zoiets, Christiene, het is denk ik de sfeer die je gespannen maakt. De schilderijtjes staan allemaal ook hier op de blog hoor: de draak, het oude slot en de emoe met vlekken. (het eendje dat jij bedoelde) De foto's zijn inderdaad niet super. Ik maakte ze met mijn telefoon ;-) maar zo heb je toch een beetje een idee. Over de winnaarsblouse moeten we maar even een afspraak maken, goed? ;-)

   Verwijderen
 2. Lilian,

  Meedoen op zich is vaak al een hele stap, dat geldt ook voor het voordragen van gedichten, maar al doende doe je ook meer ervaring op. In zo'n massale expositie is het natuurlijk ook moeilijk om bij de laureaten te horen en die blouse kan je altijd nog aan als je in de toekomst eens een solo-expositie gaat geven.
  Niet te lang wachten, anders raakt de blouse misschien uit de mode en ik kom dan zeker kijken.
  De werken ken ik natuurlijk wel van jouw weblog met de draak, brenger van geluk, zoals ik in de senryu schreef. Wie weet een volgende keer en het heeft je toch een leuke dag bezorgd.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal waar jeer, ik denk ook dat zoiets altijd wel spanning met zich meebrengt. Een solo-expositie zie ik nog niet 1-2-3 gebeuren... maar gelukkig ben ik een liefhebber van tijdloze blouses :-) Als het zo ver komt, ben je mijn eregast!

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat deze schilderijen op hangt. Het was voor jou spannende dag geweest. Alleen was erg warm daar. Dat is ook geen pretje lijkt mij. Je bent al gespannen op deze dag. Wat jammer dat je geen reacties kreeg. Hopelijk komt alsnog goed. Mooie schilderijen hangen daar. Je had leuke dag gehad. En heel veel succes met volgende expositie.
  Fijne donderdag.
  Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De warmte hielp niet echt mee, inderdaad. Ik vind het daar toch altijd al benauwd, omdat ze voor de boeken de boel natuurlijk op een vaste temperatuur moeten houden. Het was zonder meer leuk, ook gewoon om mee te doen en om erbij te zijn. Dank jullie wel!

   Verwijderen
 4. Je hoeft niet te winnen om een winnaar te zijn.
  Ze doen het prachtig in een lijstje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die moet ik eigenlijk groot afdrukken en inlijsten, Marlien: je hoeft niet te winnen om een winnaar te zijn! Helemaal waar ;-)

   Verwijderen
  2. Bloos, zelf ter plekke verzonnen vanmorgen B-)

   Verwijderen
  3. Die quote is ook ook van een winnaar, dat is duidelijk!
   ;-)

   Verwijderen
 5. Wat een happening is dat geweest!
  Het lijkt haast te groot gegroeid, ik denk dat de werken niet allemaal tot hun recht zijn gekomen. Jammer, deze keer niet genoemd. Maar je hangt mooi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik hoorde dat van meer mensen, dat ze het idee hadden niet alles te hebben gezien. Het is elk jaar weer een groot succes. Ook omdat je als amateur niet snel de kans krijgt om ergens te exposeren. Dan grijp je zoiets met beide handen aan. Het was sowieso leuk... zie ook de uitspraak van Marlien ;-)
   Dank je wel!

   Verwijderen
 6. Wat leuk dat je dit samen met je broer deed en ook al kreeg je geen vermelding het is toch al heel leuk dat je werkjes daar hingen..

  Wil je ook nog even bedanken Lilian voor je lieve reacties op mijn logjes...

  Liefs Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn broer vond het ook leuk, geloof ik en ook hier geldt dan meedoen belangrijker is dan iets winnen. Met die instelling ging ik er overigens ook naartoe hoor, maar je hoopt altijd... heel stiekem ;-)

   Graag gedaan lieve Marianne... Vanzelfsprekend!

   Verwijderen
 7. Ik heb in het verleden wel eens ergens "gehangen" en we hebben ooit op een kunstmarkt gestaan. Ik vond het doodeng. En het wordt hoe ouder ik word al enger. Nu zou ik graag het komende jaar daarin groeien. Hoewel ik gelijkertijd denk, maak het je toch niet zo moeilijk. Ik vond het leuk te lezen hoe jij het hebt ervaren en je verdient een dikke 10 dat je het gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat apart om te lezen! Altijd gedacht dat het lag aan mijn irritante onzekerheid over van alles. Ik begin nu meer en meer te beseffen dat het kennelijk iets is wat erbij hoort. Ook jouw werk verdient het om gezien te worden Geri, dus ik hoop echt dat je de stap weer 'ns waagt. Ik ben heel goed in moed inspreken, (bij anderen, bij mezelf faal ik jammerlijk) dus als je peptalk nodig hebt: je weet me te vinden!

   Verwijderen
  2. Het heeft bij mij jaren geduurd voordat ik zelfs maar iets van mezelf in mijn eigen huis op durfde te hangen.
   Toen kocht ik een grote wissellijst voor op de schoorsteen.
   En daar hing ik telkens het nieuwste op les gemaakte werkstuk in.

   Nog weer jaren later haalde m'n toenmalige juf me over om een kapitaal te investeren in lijsten en paspartouts, waarna ze vervolgens haar beloftes voor een expositie niet na kwam.
   Pas weer 10 jaar later en twee verhuizingen verder heb ik er een aantal meer dan een half jaar kunnen exposeren in de ouderensoos alhier.

   Verwijderen
 8. leuk zo een tentoonstelling
  Ik heb ook al enkele keren mee gedaan met gedichten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed, Merel...! Ook jouw gedichten verdienen publiek! Best lastig, maar uiteindelijk ook wel weer leuk.

   Verwijderen
 9. Spannend lijkt me zoiets zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk zo'n tentoonstelling, ik heb nog nooit aan zoiets meegedaan. Bedankt voor jou bezoek en mooie reactie op mijn weblog.
  Groeten, Edward.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You're welcome, Edward! Jouw foto's zouden zeker niet misstaan op 'n tentoonstelling ;-)

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: