Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

donderdag 11 januari 2018

Wie ben ik? (plus ontknoping)

Nee hoor, maak je geen zorgen: ik heb geen identiteitscrisis, zo aan het begin van het nieuwe jaar!
De eerste dagen van het jaar verliepen voor mij tamelijk rustig. Gelukkig had ik nog wat vrije dagen voordat de hectiek van alledag weer begon. Zo kon ik me dus ook rustig concentreren op wat ik eigenlijk toch het liefst doe: een beetje creatief bezig zijn.

Ik aarzelde of ik misschien iets moest doen met de klei, die ik al een tijdje heb liggen. Het werd uiteindelijk niet de klei, maar acrylverf! Ik heb een project (haha, dat klinkt wel heel echt, hè?) bedacht voor een drieluik. Ik wil een hagedis als deze (klik!) uit gaan voeren in acrylverf, maar dan verdeeld over drie doeken. Een waar project vind ik het, want die kleuren dat gaat nog wel, maar de hagedis moet wel groter dan op het voorbeeld. Daar ben ik dus mee bezig, op dit moment. Ik noem het Project H. (hahaha!)

Terwijl ik bezig was, viel me op dat ik het schilderen een beetje kwijt leek te zijn. Ik had nog ergens een canvasbordje staan met een mislukte schildering erop, dus dacht ik: 'mooi, dan ga ik daar even wat op oefenen!' Ik verfde het bordje uiteindelijk maar zwart, want er bleven telkens sporen van de onderstaande schildering zichtbaar. Op een zwart bordje kun je niet zo veel meer met kleur, dus het zou een 'zwart-witje' moeten gaan worden.

Natuurlijk wist ik weer eens niet direct wat ik daarmee nou zou moeten doen, maar dit keer kwam het antwoord helemaal vanzelf. Ik zag een tijdschrift liggen met een redelijk sprekende zwart-wit foto erop. Een portret, dat was me vorige keer ook goed bevallen! Aldus ging ik aan de slag. Het resultaat werd deze dame:

... in acryl
Nu is het bij een portret natuurlijk ook zo dat het wel moet 'lijken' op het gezicht dat je voor ogen had. Nu vind ik zelf dat het wel -een soort van- gelukt is, maar mijn bril is natuurlijk hartstikke gekleurd. Jullie lezers, met een iets minder gekleurde bril, kunnen dat veel beter beoordelen.
 Een leuk raadseltje dus, zo aan het begin van dit nieuwe jaar:
Herkennen jullie deze dame?

De ontknoping zal ik binnenkort hier plaatsen ;-)

DE ONTKNOPING

Zelf vond ik 'm al best wel lijken... en gelukkig jullie ook. Het was inderdaad presentatrice Yvon Jaspers, al kan ik me ook wel vinden in de jonge Monique van de Ven.
Hieronder het bewijs:
Zoals je ziet, de wenkbrauwen zijn het niet helemaal en ik heb haar een iets 'wufter' kapsel gegeven, dat kan gewoon ;-) Heel leuk om jullie reacties te lezen, in elk geval!

13 reacties:

 1. Lilian,

  Ik ben slecht in het herkennen van televisie/film of weet ik wat van persoonlijkheden, maar is het misschien Yvon Jaspers?

  groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was dus ookmmijn eerste gedachte.

   Verwijderen
  2. Meteen goed, dus! Ik wilde jullie nog even in spanning laten, dat begrijp je wel hè? Leuk dat jullie het direct zagen!

   Verwijderen
 2. Ha Lilian,het is een aardig gezichtje, maar of ik weet wie het is?
  jammer maar ik zou echt het niet weten,ik kom zeker terug om te kijken
  om te zien wie het is.
  Fijne avond
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd of je 'r nu wel kunt plaatsen. Als je haar niet kent, is het natuurlijk ook lastig raden. Daarom heb ik mijn voorbeeld er maar even bij gezet.

   Verwijderen
 3. géén idee...... mss ehhhh hoe heet ze ook alweer.... van turks fruit, moniek van de ven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik nog eens kritisch zat te kijken, kon ik me daar ook wel in vinden... Ze hebben inderdaad wel bepaalde gelijkenissen. Grappig!

   Verwijderen
 4. Lieve Lilian, Ik wil je zo graag bedanken voor lieve woorden. Zo lief van je. Over je tekening. Dit heb heel goed gedaan. IK zou dit nooit opkomen. Echt geweldig!!! Leuke meid is dit. Ik wens jou fijne zondag.❤

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank jullie wel en graag gedaan natuurlijk... Soms is het leven gewoon moeilijk en ik weet hoe belangrijk een paar welgemeende woorden kunnen zijn.
   Bedankt voor het complimentje over Yvon ;-)

   Verwijderen
 5. AL heb ik het niet geraden het blijft een lief gezichtje
  lilian het is een mooie tekening het lijken wel twee zusjes.
  Wens je een mooie week!
  groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dat is lief! Dank je wel, Christiene en voor jou natuurlijk ook 'n fijne week!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: