Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

dinsdag 4 december 2018

Diagonal Madonna

Goed nieuws!  Gisternacht (0:06uur) kreeg ik bericht terug van Instagram op mijn rapportage van schending van auteursrecht. Volgens mensen die er verstand van hebben, is dat best snel en dat vond ik zelf eigenlijk ook.  Ik heb gelijk gekregen: mijn profielfoto is echt de mijne!  Instagram heeft de gekopieerde verwijderd.  Wel staat mijn introductietekstje nog bij dat fake account, maar ach...  Ik ben blij dat mijn plaatje weer exclusief van mij is.

Het gezeur met het profiel heeft er bij mij wel voor gezorgd dat ik een tikje wantrouwend  sta tegenover het medium Instagram, ondanks dat dit nu is opgelost. Ik heb er nadien nog een plaatje geplaatst, maar dat was wel met de nodige aarzeling. Wat ik er had willen plaatsen,  plaatste ik juist niet😊  Het ging om dit werkje:

Schuine dame (gouache)

Dit was het resultaat na heel veel smeerwerk.  Het was ook mijn eerste werkje met gouache  in kleur.  Wel leuk om te laten zien,  is -denk ik- hoe ik begon... En hoe het dus totaal iets anders kon worden.  Vergelijk het maar eens met deze:

De eerste versie (gouache)
Wat een verschil... En geloof me: het is hetzelfde stuk papier!  Nu snap je vast ook mijn opmerking over smeerwerk!   Er zitten echt veel lagen verf op dit gezicht.  In dit geval vind ik het ook wel jammer van de eerste opzet,  want met name de invulling van het voorhoofd vind ik daar veel mooier en expressiever. Maargoed,  die eerste opzet bestaat dus niet meer, daar zit de bovenste schildering nu overheen.  Daarom zette ik de onderste wel op Instagram, de bovenste niet.  Wat een faker al niet bij je teweeg kan brengen...

Over fake gesproken...  Ik hoorde vandaag erg grappig nieuws op de radio.  Een decorstuk uit één van mijn favoriete tv-series 'Allo-'allo is geveild voor een best wel hoog bedrag. 17.000 Euro voor 'The fallen Madonna with the big boobies'!

Eerst hoorde ik het bericht maar half en snapte ik het niet helemaal,  want was 'The fallen Madonna' dan een bestaand schilderij?  En 17.000 Euro is toch ook weer niet zoveel?  Nee,  zo zat het dus ook niet.  Het schilderij bestond alleen in de verhaallijn in de serie en als een soort decoratie was er een schildering gemaakt die in de serie gebruikt kon worden.  Niks beroemd schilderij dus,  maar omdat de serie zo populair was,  is zelfs een decorstuk veel waard geworden!  Ik vond het komisch! Misschien moet ik ook maar eens overwegen decorstukken te gaan maken...  Het begin is er: 'The diagonal Madonna' (without boobies) Nu nog even een leuke serie vinden die 'm wil promoten 🤡

13 reacties:

 1. Lilian,

  Dat is snel opgelost met instagram, zelf heb ik daar niets mee.
  De madonna kan misschien gebruikt worden in "boer zoekt vrouw", waar ik overigens niet naar kijk.
  Allo-allo heb ik vroeger wel met plezier gevolgd. Jij vond het duidelijk leuk, want je hebt naast allo-allo nog twee dubbelteksten in je tekst staan -;)) lees het nog maar eens na.
  De gouaches zijn overigens best wel gelukt!

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, dat doet mijn tablet, die vult soms woorden aan terwijl je ze typt en dan krijg je dit soort rare dingen.
   Ik ben er nog niet achter hoe je die optie uitzet☺

   'Allo-'allo was inderdaad wel echt een leuke serie!
   Boer zoekt vrouw? Daar zat ik nou niet meteen als eerste aan te denken, hahaha!

   Verwijderen
 2. Goedemorgen Lilian,
  Dat is zeker goed nieuws dat persoon Instragram verwijderd hebt. Dan kan jij gewoon weer tekening erop zetten. Gelukkig is weer opgelost. Je hebt echt schitteren van stukje papier mooi geschilderd. Mooie portretten om te zien. Ik doe het niet na. Het goed resultaat gedaan Lilian. Compliment!!Grappig dat Allo Allo. Het was niet beroemd schilderij. Serie hebben wij vroeger ook gekeken. Het is leuke serie. En vooral om lachen. Fijne dag gewenst. PS:Dank je wel voor leuke reacties.

  Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er ook blij mee! Dank voor de complimentjes, ik vind gouache ook wel heel leuk om mee te werken.
   Ah, jullie waren ook fan van 'Allo-'Allo? Ja, ik heb er ook flink om moeten lachen en nog steeds als er iemand in mijn buurt zegt René te heten, doe ik die Franse serveerster na. ;-)

   Verwijderen

  2. Ik kom je alvast fijne feestdagen en voorspoedig 2019 wensen.
   Lieve groetjes Jacqueline & Ferry. Kusjes voor jou.

   Verwijderen
  3. Bedankt lieverds! Voor jullie natuurlijk ook en veel sterkte en kracht de komende tijd!

   Verwijderen
 3. gelukkig is het opgelost, maar inderdaad het maakt je wel wantrouwig, je naam er op zetten is misschien ook een idee, om diefstal te voorkomen?

  doe maar, decor is altijd nodig ik denk dat er best een goede boterham aan te verdienen is ❤

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik denk ik ook doen, hoor. Tenminste, wel op Instagram. Ik heb mijn lesje wel geleerd.

   Ik werk hard aan mijn oeuvre ;-)

   Verwijderen
 4. Fijn dat het opgelost is en ik begrijp dat je voorzichtig bent geworden .Mooie gouaches ,ik moet eerlijk bekennen dat ik het woord niet kende .Heerlijk om zo creatief te zijn .
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, jammer dat je zo met je neus op de feiten wordt gedrukt, maar het is niet anders. Ik ben blij dat mijn profielfoto weer van mij is!
   Haha, ik kende het woord ook niet voordat ik een cursus ging volgen, hoor. Het is eigenlijk ook een chique woord voor plakkaatverf. Volgens mij gebruiken we dat woord alleen om onderscheid te maken tussen dat wat ze op de kleuterschool gebruiken en de verf van wat betere kwaliteit. Ik herinner me de plakkaatverf van de kleuterschool als stug en stroperig en wat ik nu gebruik is veel soepeler. Creatief bezig zijn is inderdaad heel fijn, ik ben er echt dankbaar voor dat dit kan. Zonder dit zou mijn leven toch een stukje leger zijn, denk ik ;-)
   Tof dat je bent gaan volgen, trouwens!

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Ja hè, ik vond het ook behoorlijk snel. Had ik niet verwacht, maar: fijn, echt heel fijn!

   Verwijderen
 6. Goedemorgen Lilian,
  Bedankt voor lieve berichtje.
  Wij gaan ook zeker doen. Ik kom je alvast fijne feestdagen en voorspoedig 2019 wensen. Liefs Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: