Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zaterdag 3 november 2018

Inktober succesvol afgesloten!

Even uitpuffen was nodig, na 31 dagen obsessief tekenen.  Ik heb het gehaald!  Hoewel dat ook weer niet zo'n opzienbarende prestatie is, voelt het wel fijn.Ik had geen zin meer om elke dag dingen dubbel te gaan plaatsen, dus de laatste dagen heb je hier op mijn blog moeten missen. Met dit bericht maak ik dat goed. (Hoop ik)

Wat heeft Inktober me opgeleverd?
 Over die vraag heb ik eens rustig na zitten denken en ik kwam tot de volgende inzichten:

Intensief bezig zijn met tekenen scherpt je geest.  Doordat je iets moet doen met een vooraf opgegeven woord, word je uitgedaagd om op een andere manier naar een woord of begrip te kijken.  (Conceptueel denken, noemde ik dat hier eerder.) Inktober prikkelt je om origineel te zijn en het is een soort spelen met de beeldtaal. Tegelijkertijd doet het je beseffen waar je 'comfortzone' ligt, op tekengebied. Ja,  kennelijk heb ik die ook en ligt die dus op het meer cartoonachtige vlak. De figuur 'muis' kwam wel heel regelmatig voorbij, ontdekte ik. Misschien is dat wel een teken en moet ik verder met 'muis'? Wordt hij misschien de hoofdpersoon in mijn toekomstige boek? Spannende vraag en als dat zo is, heeft Inktober me vast één ding opgeleverd. ;-)

 Elke dag tekenen geeft een druk,  maar niet op een vervelende manier.  Ik heb lichte afkickverschijnselen (Lichte, dus geen trillende handjes of zo!), het tekenen begon er zo 'bij' te horen, dat er nu een vaag gevoel van gemis sluimert. Gedurende de uitdaging wilde ik ook regelmatig met iets anders aan de slag dan inkt en dat mocht ik niet van mezelf, want ja... het heet natuurlijk niet voor niets Inktober. Dat vond ik soms wel jammer, al past dat natuurlijk weer perfect binnen een tekenuitdaging: je moet wel uitgedaagd worden en binnen beperkingen iets gaan presteren.

Instagram begon ik in dat opzicht ook steeds leuker te vinden. Nog steeds vind ik het vluchtig (de kudde,hahaha!) en dus ook heel anders dan een blog, maar toch heb ik nu een leuk contact met een paar illustratoren die in mijn ogen heel goed zijn. Als zij een tekening van mij 'liken', dan is dat extra leuk. Ook het feit dat ik mijn medecursisten nu kan volgen, is grappig. Raar eigenlijk, dat een blog kennelijk een hogere drempel voor mensen heeft om er op te  reageren.
Het heeft me wel doen twijfelen: moet ik Instagram naast mijn blog laten bestaan, of moet ik met één van de twee nu stoppen? Ik heb besloten om voorlopig allebei vast te houden.

Okay, genoeg bespiegeld... Voor degenen die me niet volgden op dat andere platform, even een overzichtje van tekening 22 t/m 31 van mijn Inktober. Ik kreeg 'm niet in de juiste volgorde, maar dit zijn ze:Nu weer over tot de orde van de dag! ;-)

8 reacties:

 1. Ik vind dat je heel verrassende elementen uit je challenge hebt gehaald. De muis, dat de ontwikkeling in de beperking ligt en dat je het nu mist. Ik ga je volgen op instagram, hoewel daar vanaf nu misschien minder te zien zal zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ik er zo veel uit zou halen, had ik tevoren ook niet verwacht, dat is inderdaad wel bijzonder. Tja dat Instagram, ik ben er nog niet uit wat ik daar mee ga doen. Soms maak ik dingen waar niet direct over te bloggen valt, wellicht dat ik die daar ga plaatsen. Leuk dat je me volgt!

   Verwijderen
 2. yeaaaaaaahhhh you did it.
  (Beeld je Elmo met de zwierende armpjes in)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lilian,

  Mooi dat je het naar tevredenheid hebt afgerond. Die lichte afkick verschijnselen ken ik wel enigszins. De druk om te moeten maken is niet altijd prettig, maar je wordt wel gestimuleerd.
  Toen ik voor mijn poëziewandeling elf gedichten "moest" schrijven gaf dat ook druk, maar toen ik ze af had viel ik weer een beetje in een "gat".

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij te lezen dat het niet helemaal vreemd is ;-) Gedichten schrijven onder druk lijkt me inderdaad ook nogal een uitdaging. Het 'gat' valt wel mee, ik teken nu wel iets meer tussendoor en dat is eigenlijk ook wel prima.

   Verwijderen
 4. Goedemorgen Lilian,

  Zo bent druk geweest zo te zien. Ik had al gemist. Wat heb jij heel veel getekend. Wat mooi gedaan. Daar moet wel geduld voor hebben. Om te maken. Druk bezig!!!!! Je tekening heb je verschillende gedaan. Heel mooi. Er zit diepte erin. Prachtig!! Je blijft toch hier bloggen? Daar ga je misschien twijfelen. Instragram heb ik niet. Maar ik kan het wel zien. Daar ben je ook lekker druk bezig geweest.Fijne week gewenst.
  Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was achteraf best veel, ja. Die drukte kwam vooral omdat ik ook voor mijn werk veel te doen had, maar het is gelukt en daar ben ik wel trots op. Mijn blog blijft, heb ik besloten, dus maak je geen zorgen ;-) Dank voor de lieve berichtjes!

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: