Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zondag 10 maart 2019

Niet showwaardig, wel blogwaardig

Er is een overdaad aan talentenshows op de vaderlandse televisie op dit moment.De beste zanger, danser, interieurdesigner, mode-ontwerper... Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een show over op televisie. Je kon er dus op wachten dat er ook eentje zou komen over kunstenaars. Sinds een tijdje kun je je als amateurkunstenaar op televisie vermaken met 'Project Rembrandt'. Een televisieprogramma waarin men binnen een selectie van amateurkunstenaars op zoek gaat naar 'de nieuwe Rembrandt'.

De opzet van het programma is geslaagd, want ik mag er graag naar kijken. ;-) Het programma wordt elke zondagavond uitgezonden. Als we dinsdagavond op de cursus zijn, hebben we het er ook altijd nog even over. Afgelopen zondag was er toevallig geen uitzending, omdat er werd geschaatst. Om de vaste kijkers toch niet te zeer teleur te stellen, was er een online evenement bedacht. Tijdens een live-stream zou de presentatrice van het programma model gaan zitten en konden kijkers meedoen aan een wedstrijd: maak een portret van de presentatrice en je maakt kans op bespreking in de uitzending en een plekje in de jury.

Eigenlijk leek me dat wel heel leuk, dus ik posteerde mij afgelopen zondag met schetsblok en potlood achter de laptop. Presentatrice Annechien Steenhuizen (Jeweetwel, die dame van het NOS journaal.) ging - na wat gebabbel - model zitten en tussendoor beantwoordde ze vragen die je kon stellen via de chat. Dat was dus behoorlijk lastig tekenen en het lukte me ook niet echt om haar gezicht op papier te krijgen. Een gezicht, maar telkens niet 'haar gezicht'.

Al snel had ik besloten dat ik verder niet mee ging doen aan de wedstrijd. Je moest het portret namelijk uitwerken in verf en daar heb ik even geen tijd voor. Wel maakte ik mijn tekening af, met behulp van een screenshot  van de stream. Niet dat het zo gemakkelijker was overigens, want Annechien heeft een heel mooi, maar ook een heel specifiek gezicht. Ik heb haar niet echt kunnen 'vangen' en toch ben ik niet ontevreden over de tekening zelf.
Een plaatsje op mijn blog, dan maar.


Net-niet Annechien (potlood)

Hier kun je trouwens meer lezen over het programma Project Rembrandt (klik!)
Kijken jullie ook?

12 reacties:

  1. Ja wat zijn er veel'' talenten '' programma's . Ik kijk zo af en toe maar vaak met een half oog .Het programma wat jij noemt ken ik niet echt maar ik heb het geloof ik even een flits gezien .De dame die het presenteert ken ik ook niet .Ik vind je tekening gewoon prachtig en echt een gave als je dit kunt ,of het lijkt durf ik dus niet te zeggen .Maakt niet uit het is gewoon mooi en ik zou willen dat ik dit zou kunnen !!
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Af en toe moet ik er wel eens van zuchten: alweer een 'talent'! 😄 Soms vind ik het wél leuk om naar te kijken, al ben ik die zang en dans shows wel beu hoor. Deze is voor mij leuk vanwege het onderwerp: ik herken de worsteling van de deelnemers... En die zijn echter super goed, hoor! Ik kan je zeggen: ze lijkt niet, maar wat je schrijft over mijn tekening is echt super lief!

      Verwijderen
  2. ehhhmmm ik vind het een prachtige tekening erg knap ook, maar idd, het is niet haar... maar wél superknap dat vind ik dan weer we :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat klopt; ze IS het gewoon niet. Dat sprankelende in haar ogen mist en misschien is haar gezicht ook iets voller. Ik weet niet waar het in zit (als ik dat wist had ik het wél goed gedaan😎) Ik zie het maar als een leuke oefening, want ik vond het wel erg leuk om te doen. Dank je wel Dien, lief dat je dat schrijft!

      Verwijderen
  3. Lilian,

    Ik kijk er ook graag naar en toen ik de eerste vijf regels van dit blog in de aankondiging las herkende ik Annechien al wel, maar ze is het inderdaad toch niet helemaal.
    Wat niet is kan nog komen.

    Groetjes,

    jeer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat jij ook kijkt! Ik vind het echt een leuk programma om te volgen. Wat niet is, kan nog komen, dat gaat in dit geval niet op. Ik heb er echt veel aan zitten prutsen en dan ben je echt wel een keer klaar😅

      Verwijderen
  4. Deze tekening heb jij heel mooi gedaan met gewone potlood om te tekenen. Echt super. Je ging niet mee met deze wedstrijd. Het is gewoon bij jou om doel tekenen. Er zit diepte erin. Knap gedaan. Gewoon je zelf doen wat je wilde om tekenen. Gewoon door gaan Lilian. Voor jou is het hobby. Fijne week gewenst. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt helemaal, zo zie ik het ook. Het zegt genoeg dat ik het leuk vind om te proberen. Misschien moeten we ook niet overal een wedstrijdje van willen maken. Dit is op dit moment wat er lukt en dat is oké. Dank voor de lieve woorden😘❤️

      Verwijderen
  5. Heel mooi in beeld gebracht. Een prachtige tekening. Weet jij dat jij mij ook vrolijk maakt door jouw creativiteit. Ik houd van creatieve mensen daar zij heel veel inspiratie en kennis doorgeven aan een medemens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O wow Catherine, dat vind ik echt mooi om te lezen! Ik vind het leuk om dit te kunnen delen, maar dat ik als bijkomend effect ook anderen kan inspireren, dan is dat geweldig. Mensen vrolijk maken, vind ik ook heel fijn trouwens ;-) Dank voor je motiverende reactie!

      Verwijderen
  6. Lieve Lilian
    jij verbaast mij tekens weer ik vind het knap gedaan
    of ze het is......... kan ook een tweeling zus zijn
    en je tekst neemt mij gezellig mee.

    bedankt voor je lieve woorden van troost
    groetjes Christiene.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Christiene, jij verbaast me ook altijd weer met je lieve woorden en je mooie werk. Dank voor je lieve compliment en dat laatste... Ik hoop dat je troost vindt in de vele lieve woorden die je van de medebloggers krijgt. Al is het maar een beetje.

      Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: