Deze teksten en tekeningen zijn gemaakt door Lilian. Mogelijk gemaakt door Blogger.

zaterdag 5 oktober 2019

Kleuren als een beest

Na mijn vakantie leek het alsof alle inspiratie was opgedroogd. Gelukkig is het intussen weer een beetje terug. Ik doe weer mee aan Inktober dit jaar en dat helpt alvast een heleboel. Ook is de cursus weer gestart en dat is ook een mooie stok achter de deur.

Op de cursus zijn we nu bezig met kleurstudies. Dat gaat ongeveer zo: je kiest een drietal kleuren en met die kleuren ga je eerst een simpele studie maken van een plaatje, een landschapje, of wat je maar wilt. Omdat je maar drie kleuren hebt, wordt het een heel simpel iets. Als je dat af hebt, ga je wat van die drie kleuren mengen en daarna maak je een volgende uitvoering van datzelfde plaatje. Wit toevoegen is toegestaan, maar verder mag er eigenlijk niets. In eerste instantie vond ik het niks (Altijd even tegendraads!), maar naarmate we langer bezig waren, begon ik er lol in te krijgen.
Vergelijk deze maar eens:

Kleurstudie landschap (gouache)
Het linkse plaatje, onder de kleurtjes, was het uitgangspunt. Rechts is wat ik ervan maakte. De onderste paste niet meer op de pagina, maar natuurlijk wilde ik dat niet toegeven en propte ik het er alsnog op. Daar moest mijn docent enorm om lachen en ik ook.

Wie hier vaker leest, weet natuurlijk dat ik het meest in mijn element ben als ik 'beestjes' kan schilderen. Dus waar mijn medecursisten verder gingen met een volgend landschapje, vond ik het nodig om met een roofvogel verder te gaan. Dat kwam er zo uit te zien:

Zo kun je dus nog wel even doorgaan en dat doe ik dus ook. Inktober is alweer aan dag 5 bezig en ook daar heb ik wel lol in. Ik doe gewoon allemaal beestjes. wat op zich dan weer een extra uitdaging is. mocht je nieuwsgierig zijn, op Instagram kun je ze bekijken! Tot blogs maar weer!

21 reacties:

 1. Oooooh vogel twee en drie zijn goed zeg!


  Hier ook al tijden geen inspiratie.
  Zelfs niet met het flowboek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vind ik zelf ook het meest geslaagd ;-)

   Ja, gek is dat hè... Tijd van het jaar of zo?

   Verwijderen
  2. In mijn geval meer een verhuizing en een compleet omgekeerd leven.

   Verwijderen
  3. Dan heb je in elk geval een verklaring ;-)

   Verwijderen
 2. Nu doet het wel. Gelukkig maar... Wat heb jij mooi geschilderd. Heel knap gedaan Lilian. De kleuren passen heel mooi erbij. Instapgram heb ik bekeken daar zijn ook heel mooi geworden. Maar ik ben niet lid van. Ik had afgelopen vrijdag nog mailtje gestuurd naar je. Vanmorgen weer. Zeker niet gezien. Ik zie het wel. Fijne zondag. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Jacqueline en Ferry, de rest zit waarschijnlijk in spam, sorry!
   Jullie link is intussen wel aangepast, al zie ik hem nog niet in mijn rijtje staan... moet ik nog even naar kijken. Dank voor de complimentjes en ook nog een fijne zondagavond ;-)

   Verwijderen
 3. ik vind nummer drie wel de meest geslaagde,
  wens je veel inspiratie toe,
  en een fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zelf eigenlijk ook :-) Ik kwam er achter dat elke keer dezelfde vogel tekenen nog best lastig is. De ene keer is hij wat dikker dan de andere keer. Komt wel goed, Dien! Fijne week alvast!

   Verwijderen
 4. Wat leuk die studies bij elkaar. Ik hoorde bij iemand anders ook over inktober, het zal vast je creatieve bui weer aanwakkeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best grappig om te doen, ook. Jaaaa... Inktober is een ware hype onder de krabbelaars. Het is leuk om te doen, soms ook wel een beetje zelfkwelling en het helpt absoluut om weer in een tekenflow te komen.

   Verwijderen
 5. Lilian'

  Toch heel kleurrijk allemaal. Rechts boven vind ik het meest aansprekend.
  Ook de inzendingen op Instagram zien er fraai uit.

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk al die kleurtjes.
  Met kleuren omgaan is niet altijd even makkelijk hé.
  Je hebt het goed gedaan.
  Alles goed verder ?
  Hier is ook weer de Academie gestart. Vind ik super !!!
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, goed kleurgebruik is nog niet makkelijk en meestal doe ik ook maar wat ;-) Dank je! Hier gaat het verder goed, al spendeer ik wat minder tijd aan mijn hobby dan ik zou willen. Komt wel weer. Leuk dat je weer gestart bent, ik wens je veel nieuwe inspiratie en mooie kunstwerken!

   Verwijderen
 7. Goedemiddag Lilian,

  Ik kom je vandaag feliciteren met je verjaardag.❤️Ik naar je tekeningen. Wat is dit heel mooi op instagram. Mooi geworden. Wat kun jij goed tekenen. Ik wens jou veel plezier met je verjaardag. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief! Dank je wel❤ Het is erg stil vandaag, de tekeningen op instagram maken me blij. Net zoals jullie lieve bericht me dat doet😘❤

   Verwijderen

 

Archief

Volg mij via bloglovin'

Follow on Bloglovin

Big Brother ;-)

Privacy Policy

Kladblokfans tot nu toe: